![]() |
Cytat:
Oczywiscie ze nikt nie potwierdzac ma naszych danych a jedynie wiarugodnosc adres mail-owego i tylko tyle. Kupujac zas tez przydalo by sie potwierdzenie tranzakcji a nie "pustka" . Powiedzmy ze podalismy przypadkowo zly adres pocztowy podczas rejestracji i skad teraz bedziemy mieli pewnosc ze zakupy sie dokonaly czy tez nie dokonaly skoro nie otrzymamy informacji na skrzynke ze zamowienie zostalo zrealizowane |
no właśnie, ale wcale niełatwo tak zupełnie nie pozostawić śladów
da się, ale to trochę zachodu kosztuje |
o ile
|
Pomyślałem, że jednak mail jest zabezpieczeniem psychologicznym - większość ludzi chyba nie rozumie, że mail nic nie potwierdza i zastanowi się przed zrobieniem dowcipu.
Mail może być też śladem dla Policji, o ile były na niego bezpośrednie logowania ze zidentyfikowanego łącza lub np. był wcześniej używany, podawany w sieci itp |
No w sumie prawda, że mail wcale nie musi być żadnym zabezpieczeniem. W sumie dawno nie zamawiałem za pobraniem (jeśli w ogóle kiedyś..) to się nad tym nie zastanawiałem, ale ryzyko jest.
|
Nic z tego nie rozumiem.
Ja jeszcze nie widziałem polskiego sklepu internetowego, który potwierdzałby dane klienta. "Potwierdzałby", czyli sprawdzałby istnienie takiej osoby oraz czy to właśnie ta osoba dokonuje zakupów. Skrzynka mailowa nie jest przecież żadnym potwierdzeniem. Za pobraniem dla nowych klientów jest również opcją powszechną, ot choćby w agito.pl na pewno tak jest. A robienie zakupów dla kolegi... Policja bez trudu namierzy dowcipnisia, a jak wiemy lubią oni "sprawy internetowe", oj lubią :) No chyba, że ktoś wie jak skutecznie ukryć się w sieci oraz zablokować odczyt komputera przez biegłego. Ale po co... |
Dowcip to oni robią sobie, bo jak tak za kilka przesyłek w dwie strony zapłacą to może wprowadzą jakieś zabezpieczenia na stronie..
|
Adres powiadasz. Moge ci wyslac poczta polska , tylko podaj swoj bym mial jak zaadresowac:D
|
Padaj mi swój adres to ci coś dokupię :)
no i jeszcze adres tej księgarni |
Taka sobie ksiegarnia
:wow: Ale bylo moje zdziwienie ze jeszcze takie sklepy istnieja. Zadnych zabezpieczen.
Ale po kolei Zakladamy sobie konto podajemy "jakies dane" i kupujemy. Potem by bylo ciekawiej bo mamy mozliwosc wysylki kurierem za pobraniem. Niby nic dziwnego, ale .... Rejestrujac sie nie musimy potwierdzac konta mailowo, wiec dane moga byc fikcyjne, skrzynka tez , bo w konu po co nam:sciana: Idac dalej na zakupy otrzymujemy informacje na poczte tylko o dokonaniu zakupow, nie musimy ich potwierdzac. Wiec po co nam skrzynka. Jak kogos bardzo nie lubimy mozemy zrobic wieksze zakupy i wyslac kurierem|| Ja sobie kupilem, by bylo wszystko jasne sam dla siebie i zamierzam odebrac:) https://klimczok.osdw.pl/onas ups zapomnialem:D |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:54. |