![]() |
Fakt jest taki, ze z czym bym sie nie spotkal, co kosztowaloby powyzej przecietnej (a w Polsce niestety czesto nawet powyzej minimalnej), to 100% krytykantow (tak, nie krytykow) nigdy danego produktu nie kupilo...
Kabel za 80 K jest beznadziejny? Kup, pouzywaj z pol roku i wtedy sie wypowiadaj... A jesli nie, to nie krytykuj ludzi, ze w bezsensowny sposob wydaja pieniadze. Bo to ICH pieniadze... Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
Cytat:
Też bym im chciał sprzedawać takie kabelki, mógłbym nawet jedwabiem wyściełane pudełka dorzucać. Oczywiście kabelki z dalekiego wschodu - no niech będzie, że po 20zł sztuka sobie sprowadzę, sprzedam za pińcet, wysyłka gratis - ktoś reflektuje ? |
Nie tyle. To tak samo jak z iSprzętem.
Jeśli ich stać i kupują, to ich sprawa. Ale jeśli próbują dorobić do tego ideologię, że te kable są lepsze, bo dźwięk czystszy, scena pełniejsza, a instrumenty oddychają, bo dali za nie 80 tys. - to zaraz znajdzie się spora grupa uczynnych ludzi, którzy wyjaśnią im dokładnie, że są idiotami :D |
Przespales troche, Berionu...
Audiofile i ich sprzet istnieja od zawsze. Niewazne, czy slysza roznice czy lubia miec drogo. Stac ich? To kupuja. Tyle. Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
Widzia***322;em te ceny. Dla mnie szok.
Ale jak mówi***261;: towar jest wart tyle, za ile mo***380;na go sprzeda***263;. Widocznie jest na to popyt. |
nie wiem, ale na kark sobie zawiesić można jako szpan...
Reetou, różnicę między kablami 1zł-50zł może być widać, ale za te umowne od 51zł do n zł... wątpiłbym, oczywiście mowa tu o zaciszu domowym. Nie znam się, ale w jakiś studiach nagraniowych pewnie używają kabelków za kilkaset zł, może nawet tysiak (ekranowane, oplatane grubasy), ale to dalej nie jest 80 tysięcy ... O_o |
jak kupujesz sprzęt za grube kabany masz wyciszony pokój , czyste uszy;-) itd.
to i może na nim usłyszysz różnice , dla zwykłego zjadacza marchewki raczej nie słyszalne :| |
Nie zaczynaj... Już gdzieś tu był temat o różnych filach, w funiastych chyba.
Jest różnica jakości pomiędzy kabelkiem za 1zł, a za kilkanaście/kilkadziesiąt złotych. Natomiast kabelki po 80tys są lepsze tylko i wyłącznie z psychologicznego punktu widzenia - dla #%@!%@... |
Tanie kable po kilkadziesiąt tyś. zł.
Trafiłem na pewną audiofilską stronkę, e-sklep jakiś. Adresu nie podam bo to mało istotne i niepotrzebna darmowa reklama. Natomiast to co mnie wmurowało w fotel to ceny sięgające nawet 80 000zł! :wow:
Możliwe, że przespałem ostatnie lata gdzieś w lodowcu, ale do dnia dzisiejszego nie zdawałem sobie sprawy, że ktoś robi kable całe ze złota/srebra, powlekane nie wiadomo czym i sprzedawane za równowartość auta. :P Miał ktoś styczność z czymś takim? Czy rzeczywiście jakość sygnału jest jakaś znacząca? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:42. |