![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
U mnie ta metoda pomogła, ale warunkiem jest posiadanie płyty na chipsecie z serii: Intel8xx.
Najpierw trzeba ściągnąć aplikację Intel Aplication Accelerator. Jest tu: http://downloadfinder.intel.com/scri...aa23_multi.exe Zainstalować ją, ale OSTRZEGAM!. Jak instalowałem to kiedyś (ale była starsza wersja) to zabiło XP-ka - bluescreen przy starcie ![]() Po restarcie, jak już się komp włączy to zobaczcie do panelu sterowania -> menedżer urządzeń -> kontrolery... i na np. podstawowy kontroler -> właściwości. Powinno brakować jednej z zakładek, któa dot. ustawień DMA/PIO.
|
|
|
#2 |
|
Guru
![]() |
Dodam jeszcze, że mam płytę ASUS Cusl2-c na chipsecie i810EP. Mam też windows xp coprporate pl + sp1 !
Po zainstalowaniu się IAA i ponownym uruchomieniu windy. W menu start doda się Intel Aplication Accelerator. Tam można sprawdzić w jakim trybie pracuje TEAC 540E. U mnie pomogło, widac na rysunku. Clonecd tylko za 1 razem się dłużej włączał, ale już jest OK. Kopiuje w DMA
|
|
|
#3 |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !,
A czy nie pasuje do do seri INTEL i440BX ... bo może rozwiązało by to moje problemy z nieprzekraczalną szybkoscią 16razy podczas wypalania ! |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Guru
![]() |
na stronie Intelamusisz poszukać w dziale support i chipset... coś było do tej serii. Np. inf driver update, ale nie jestem pewien czy był IAA, ale jest chyba bus mastering... poszukaj...
|
|
|
#5 | |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Cytat:
Sprawdziłem to z Bus mastering jest pod Win 95 a Inf Updata nie instaluje bo spowalnia system i nie da sie tego gówna odinstalować ! |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Guru
![]() |
No to chyba porażka.
We wcześniejszym poście pisałem o jeszcze jednej metodzie, ale u mnie nie działała. Ponoć jak wył. się w biosie DMA dla tego napędu i zostawi tylko PIO to niby zadziała w MultiWord Dma. Głupie to, ale można spróbwać...
|
|
|
#7 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.11.2002
![]() |
Cytat:
Ja tak robiłem na moim BX-ie jak miałem, TEAC-a.
|
|
![]() |
|
|