![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 06.11.2002
![]() |
Technics vs. Yamaha
!!!witam!!!
Jak myslicie kto robi lepsze odtwarzacze CD(segmenty,"klocki"), Technics czy Yamaha, a dokladnie SL-PG3(Technics) czy CDX-393(Yamaha)....................... ![]() ![]() ![]() A co w temacie Amplitunerow ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 19.12.2002
![]() |
Witaj !!!!
Co do amplitunerów to niestety nie mam zdania mam od jakiegoś czasu Yamahe RX-V730 i jestem z niej zadowolony. Kupiłem sobię do kompletu odtwarzacz CD CDX596 - po kilkumiesięcznym użytkowaniu poszedł do serwisu. Działy się różne dziwne rzeczy, a najgorsze że zaczoł przeskakiwać powyżej drugiego utworu. Z tego co wiem ostatnio odtwarzacze CD Yamahy nie mają najlepszej opini. Lepszym rozwiązaniem może być CD Herman-Kardon!!!
![]() |
#3 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
.......musial bym sie troche rozejrzec w tej marce(ona jest droga), ale interesuja mnie sprzety w cenie 300-400zl, Amplituner + CD mam nadzieje wyjdzie ok. 600-800zl, do tego jakies fajne koluminenki, iiiiii raj.....ze Slip'ami($lipKnoT)......... .........Moze macie jakies ciekawe linki, ze stronkami o tym, bo ta www.elektroda.pl jest nie na moim poziomie(wszedlem tam i nie wiedzialem o co chodzi... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Jak Ci się jeszcze uda - to kup DIORĘ.
Lepsze to zawsze było od Technicsa czy Yamahy: ale teraz nie ma konkurencji bo nie ma DIORY. 8)
![]() |
#5 | |
KiNgOfOcEaN
Data rejestracji: 06.09.2002
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
To prawda - siermiężna Diora miała znakomite mechanizmy Philipsa z laserem na ruchomym ramieniu - z taką korekcją błędów, jakiej żaden Technics nie miał (z wyjątkiem oczywiście tych modeli, które też miały mechanizm Philipsa, ale takich było niewiele).
Niestety, teraz takie urządzenia będą dostępne tylko z drugiej ręki i prawdopodobnie już dość mocno zużyte. Jakie oceny zbiera nowa seria Technics'a (PG 3/5) - nie wiem. Ale, o ile pamiętam, Technics'y z poprzedniej serii (390/490, a zwłaszcza 590) zbierały niezłe recenzje za dość dobry dźwięk przy korzystnej cenie.
![]() |
#7 |
Wymiatacz
![]() |
!!!witam!!!
Piszczie wiecej takich firm, ale bardziej dostepnych........ .........a co powiecie na MARANTZ - istnieje jeszcze ta firma, czy tak jak z Diora(juz nieistnieje, sa jej tylko stare modele)...? a TEAC? robi jeszcze takie odtwarzacze?, podobno sa dobre.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guru
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
jesli chodzi o sprzet z Niemiec http://www.hificomponents.de/. na niektorych rzeczach maja spooore przebicia. wysylaja jednak tylko na terenie UE. coz jednak za problem umowic sie z kurieirm na granicy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wymiatacz
![]() |
piszcze, piszcze(jakes firmy)........
.........a ja znalazlem na elektrodzie fajny link zwiazany z laserami w CD : www.blackpudding.fsnet.co.uk/digital_jitter/....... .......moze sie komus przyda....... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wymiatacz
![]() |
!!!witam!!!
Ooo, a ja mam jeszcze jedno pytanie do czego sluza te tyjscia cyfrowe w tych odtwarzaczach ![]() ......Technics ma chyba tylko optyczne(SL-PG3), a Yamaha(CDX-393) nie posada zadnego, ani optycznego, ani coaxial.......po co one sa, o co z tym chodzi..... ![]() .....a i prosze sie jeszzce wypowiadac co do tych dwoch odtwarzaczy, jak myslicie ktory z nich jest lepszy.......... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Guru
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Technics odpada. Ja mam Yamaha CDX-596 i jestem BARDZO zadowolony. Pod uwagę brałem jeszcze Marantz CD6000 (niższe modele odpadają!).
Wzmacniacz mam również Yamaha AX-496, również sobie chwalę. Pozdrawiam
![]() |
#14 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Wyjście cyfrowe służy, jak nazwa wskazuje, do wyprowadzenia sygnału audio w postaci cyfrowej - może to posłużyć do różnych celów, np. do wyprowadzenia sygnału do zewnętrznego przetwornika cyfrowo-analogowego, który może być lepszy od tego, który wbudowany jest w odtwarzacz - ale to rozwiązanie raczej klasy hi-end. Jakieś 10-12 lat temu dość popularne były wzmacniacze z wbudowanym takim przetwornikiem - też założenie było takie, że przetwornik taki może być lepszy od taniego, prostego, wbudowanego w odtwarzacz, ale potem pomysł upadł. Obecnie wyjście takie można wykorzystać do wyprowadzenia sygnału cyfrowego do magnetofonu cyfrowego DAT, nagrywarki CD Audio lub MiniDisc - dzięki temu unika się wprowadzającej zakłócenia konwersji sygnału cyfrowego na analogowy i potem ponownej konwersji z analogowego na cyfrowy. W normalnych zastosowaniach domowych wyjście takie raczej jest bez znaczenia.
![]() |
#15 | |
Guru
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
|