Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 20.06.2003, 20:18   #1
mqy
Wymiatacz

Data rejestracji: 06.11.2002
mqy zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Technics vs. Yamaha

!!!witam!!!

Jak myslicie kto robi lepsze odtwarzacze CD(segmenty,"klocki"),
Technics czy Yamaha, a dokladnie SL-PG3(Technics) czy CDX-393(Yamaha).......................
A co w temacie Amplitunerow
mqy jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.06.2003, 20:31   #2
Romanow
Bywalec

Data rejestracji: 19.12.2002
Romanow w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witaj !!!!
Co do amplitunerów to niestety nie mam zdania mam od jakiegoś czasu Yamahe RX-V730 i jestem z niej zadowolony. Kupiłem sobię do kompletu
odtwarzacz CD CDX596 - po kilkumiesięcznym użytkowaniu poszedł do serwisu. Działy się różne dziwne rzeczy, a najgorsze że zaczoł przeskakiwać powyżej drugiego utworu. Z tego co wiem ostatnio odtwarzacze CD Yamahy nie mają najlepszej opini. Lepszym rozwiązaniem może być CD Herman-Kardon!!!

romanow8@o2.pl
Romanow jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.06.2003, 20:45   #3
mqy
Wymiatacz

Cytat:
Romanow napisa***322;(a)
Witaj !!!!
Co do amplitunerów to niestety nie mam zdania mam od jakiegoś czasu Yamahe RX-V730 i jestem z niej zadowolony. Kupiłem sobię do kompletu
odtwarzacz CD CDX596 - po kilkumiesięcznym użytkowaniu poszedł do serwisu. Działy się różne dziwne rzeczy, a najgorsze że zaczoł przeskakiwać powyżej drugiego utworu. Z tego co wiem ostatnio odtwarzacze CD Yamahy nie mają najlepszej opini. Lepszym rozwiązaniem może być CD Herman-Kardon!!!
acha, Herman-Kardon slyszalem wiele cieplych komentarzy, ale ja chce sobie zlozyc taniutki zestawik z uzywanych komponentow, takze w gre wchodzi jakas aukcja(internetowa), handlarz sprowadzajacy sprzet z np. Niemiec, lub gielda, no i komis(bardzo nie chetnie).......
.......musial bym sie troche rozejrzec w tej marce(ona jest droga), ale interesuja mnie sprzety w cenie 300-400zl, Amplituner + CD mam nadzieje wyjdzie ok. 600-800zl, do tego jakies fajne koluminenki, iiiiii raj.....ze Slip'ami($lipKnoT).........

.........Moze macie jakies ciekawe linki, ze stronkami o tym, bo ta www.elektroda.pl jest nie na moim poziomie(wszedlem tam i nie wiedzialem o co chodzi...)
Stary 20.06.2003, 21:12   #4
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Jak Ci się jeszcze uda - to kup DIORĘ.
Lepsze to zawsze było od Technicsa czy Yamahy: ale teraz nie ma konkurencji bo nie ma DIORY. 8)
Stary 20.06.2003, 21:34   #5
misz_masz
KiNgOfOcEaN

Data rejestracji: 06.09.2002
misz_masz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
esem napisa***322;(a)
ale teraz nie ma konkurencji bo nie ma DIORY. 8)
Aż łezka się w oku kręci
misz_masz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.06.2003, 21:40   #6
puch
Forumator

Data rejestracji: 22.03.2003
puch zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
To prawda - siermiężna Diora miała znakomite mechanizmy Philipsa z laserem na ruchomym ramieniu - z taką korekcją błędów, jakiej żaden Technics nie miał (z wyjątkiem oczywiście tych modeli, które też miały mechanizm Philipsa, ale takich było niewiele).
Niestety, teraz takie urządzenia będą dostępne tylko z drugiej ręki i prawdopodobnie już dość mocno zużyte.

Jakie oceny zbiera nowa seria Technics'a (PG 3/5) - nie wiem. Ale, o ile pamiętam, Technics'y z poprzedniej serii (390/490, a zwłaszcza 590) zbierały niezłe recenzje za dość dobry dźwięk przy korzystnej cenie.
Stary 20.06.2003, 22:04   #7
mqy
Wymiatacz

!!!witam!!!

Piszczie wiecej takich firm, ale bardziej dostepnych........
.........a co powiecie na MARANTZ - istnieje jeszcze ta firma, czy tak jak z Diora(juz nieistnieje, sa jej tylko stare modele)...?
a TEAC? robi jeszcze takie odtwarzacze?, podobno sa dobre....
Stary 20.06.2003, 22:06   #8
pepperman
Guru

Data rejestracji: 10.08.2002
pepperman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jesli chodzi o sprzet z Niemiec http://www.hificomponents.de/. na niektorych rzeczach maja spooore przebicia. wysylaja jednak tylko na terenie UE. coz jednak za problem umowic sie z kurieirm na granicy.
pepperman jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.06.2003, 22:36   #9
mqy
Wymiatacz

piszcze, piszcze(jakes firmy)........
.........a ja znalazlem na elektrodzie fajny link zwiazany z
laserami w CD : www.blackpudding.fsnet.co.uk/digital_jitter/.......
.......moze sie komus przyda.......
Stary 21.06.2003, 13:15   #10
mqy
Wymiatacz

!!!witam!!!

Ooo, a ja mam jeszcze jedno pytanie do czego sluza te tyjscia cyfrowe w tych odtwarzaczach
......Technics ma chyba tylko optyczne(SL-PG3), a Yamaha(CDX-393) nie posada zadnego, ani optycznego, ani coaxial.......po co one sa, o co z tym chodzi.....
.....a i prosze sie jeszzce wypowiadac co do tych dwoch odtwarzaczy, jak myslicie ktory z nich jest lepszy..........
Stary 21.06.2003, 13:51   #11
pepperman
Guru

Cytat:
mqy napisa***322;(a)
!!!witam!!!

Ooo, a ja mam jeszcze jedno pytanie do czego sluza te tyjscia cyfrowe w tych odtwarzaczach
......Technics ma chyba tylko optyczne(SL-PG3), a Yamaha(CDX-393) nie posada zadnego, ani optycznego, ani coaxial.......po co one sa, o co z tym chodzi.....
.....a i prosze sie jeszzce wypowiadac co do tych dwoch odtwarzaczy, jak myslicie ktory z nich jest lepszy..........
mozesz np. podlaczyc MiniDisc'a.
Stary 21.06.2003, 14:06   #12
mqy
Wymiatacz

Cytat:
pepperman napisa***322;(a)
mozesz np. podlaczyc MiniDisc'a.
A to nie jest z tymi zlaczami cyfrowym tak ze i CD i AmliTuner musi miec zlacze cyfrowe mozna to sobie wtedy podlaczyc i dzwiek jest lepszy(od analogowego)...........
Stary 21.06.2003, 23:36   #13
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.06.2000
MaciejT zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Technics odpada. Ja mam Yamaha CDX-596 i jestem BARDZO zadowolony. Pod uwagę brałem jeszcze Marantz CD6000 (niższe modele odpadają!).
Wzmacniacz mam również Yamaha AX-496, również sobie chwalę.

Pozdrawiam
Stary 22.06.2003, 00:21   #14
puch
Forumator

Data rejestracji: 22.03.2003
puch zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wyjście cyfrowe służy, jak nazwa wskazuje, do wyprowadzenia sygnału audio w postaci cyfrowej - może to posłużyć do różnych celów, np. do wyprowadzenia sygnału do zewnętrznego przetwornika cyfrowo-analogowego, który może być lepszy od tego, który wbudowany jest w odtwarzacz - ale to rozwiązanie raczej klasy hi-end. Jakieś 10-12 lat temu dość popularne były wzmacniacze z wbudowanym takim przetwornikiem - też założenie było takie, że przetwornik taki może być lepszy od taniego, prostego, wbudowanego w odtwarzacz, ale potem pomysł upadł. Obecnie wyjście takie można wykorzystać do wyprowadzenia sygnału cyfrowego do magnetofonu cyfrowego DAT, nagrywarki CD Audio lub MiniDisc - dzięki temu unika się wprowadzającej zakłócenia konwersji sygnału cyfrowego na analogowy i potem ponownej konwersji z analogowego na cyfrowy. W normalnych zastosowaniach domowych wyjście takie raczej jest bez znaczenia.
Stary 22.06.2003, 01:00   #15
pepperman
Guru

Cytat:
puch napisa***322;(a)
...W normalnych zastosowaniach domowych wyjście takie raczej jest bez znaczenia.
raczej nie. majac np. przenosnego MD gdzie automatyczna synchronizcja dziala tylko z optyczna cyfra duzo bys nie zdialal bez bez toslink'a.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: