Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.01.2006, 21:42   #1
Stef
Guru

Data rejestracji: 26.04.2002
Stef zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
simlock na ten telefon to ok 20-30 zł,wiec nie taki duzy koszt.
jak widze zalezy ci na pochodzeniu-bierz go, przynajmniej ejstes pewny ze uzywala go zona....a na allegro co drugi tel jest tak opisany, co malo keidy jest zgodne z prawda, chyba ze te panie maja czeste ataki zlosci i rzucaja telefonami

jako twoj pierwszy tel sie nadaje swietnie, apetyt rosnie w miare jedzenia,ale mysle ze ten model cie dlugo zadowoli.
Stef jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.01.2006, 22:31   #2
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !
Cytat:
Napisany przez Stef
simlock na ten telefon to ok 20-30 zł,wiec nie taki duzy koszt.(...)
Nie taki duży ? - raczej 30 zł to już coś - kolega mi mówił, że można ściągnąć za 10 zł, albo i za darmo (w to akurat nie wierzę - chyba, że po znajomości, lub np. tak jak Heyah miała tą akcję). Słyszałem też, że czasem operator ściąga po zakończeniu umowy za darmo - ale nie pamiętam, gdzie to czytałem ...
Choć w sumie jak patrzyłem na ceny i ofertę zarówno Simplusa jak i Orange GO (POP'a) - to, nie wiem który lepszy - chyba przewagą Plusa jest łatwiejsze wysyłanie sms'ów z internetu - a ceny to tak zbliżone ..
Cytat:
Napisany przez Stef
jak widze zalezy ci na pochodzeniu-bierz go, przynajmniej ejstes pewny ze uzywala go zona....a na allegro co drugi tel jest tak opisany, co malo keidy jest zgodne z prawda, chyba ze te panie maja czeste ataki zlosci i rzucaja telefonami (...)
Czy mi zależy na pochodzeniu - powiem, tak - nie jestem jakiś przesadny (musiałbym kompa nie używać ) - ale po prostu nie chciałbym wpakować się w kupno telefonu "z wadą prawną"
A co do rzucania - mhhh - kobieta jak kobieta - czasem swoje nastroje ma - ale raczej nie był on rzucany itd. - a fakt, że ma trochę rysek na spodzie obudowy - po prostu lądował luzem w torebce itd.
Cytat:
Napisany przez Stef
(...)
jako twoj pierwszy tel sie nadaje swietnie, apetyt rosnie w miare jedzenia,ale mysle ze ten model cie dlugo zadowoli.
Też tak mi się ogólnie wydaje
Zobaczymy, co kolega wymyśli (mam nadzieję, że już jutro) - co do ceny

Pozdrawiam
ro29

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.01.2006, 10:34   #3
Stef
Guru

Data rejestracji: 26.04.2002
Stef zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez ro29
Witam !

Nie taki duży ? - raczej 30 zł to już coś - kolega mi mówił, że można ściągnąć za 10 zł, albo i za darmo (w to akurat nie wierzę - chyba, że po znajomości, lub np. tak jak Heyah miała tą akcję). Słyszałem też, że czasem operator ściąga po zakończeniu umowy za darmo - ale nie pamiętam, gdzie to czytałem ...

ro29

to zalezy gdzie mieszkasz. w 1 miejscu zaplacisz za to 10 zł a w innnym 30.
a jak ktos juz powiedzial-zdjema ci za free

nie godze sie tez z tym ze to era\heyah ma najlepsza bramke. wg mnie ma ja orange.
myslalemze simplus-ale skoro mowicie ze z kablowek sie nie da wysylac, to byc moze to jest prawda.
a era? 10 sms/dzien i 1 mms to malo.
a do orange'a mozesz napisac bodajrze 20 sms'ow do 1 uzytkownika /dzien. i ich bramka jest o tyle fajna, ze mozesz oczekiwac tam na odpowiedz.
przydatna funkcja.
Stef jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.01.2006, 12:50   #4
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.06.2000
MaciejT zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Stef
to zalezy gdzie mieszkasz. w 1 miejscu zaplacisz za to 10 zł a w innnym 30.
a jak ktos juz powiedzial-zdjema ci za free

nie godze sie tez z tym ze to era\heyah ma najlepsza bramke. wg mnie ma ja orange.
myslalemze simplus-ale skoro mowicie ze z kablowek sie nie da wysylac, to byc moze to jest prawda.
a era? 10 sms/dzien i 1 mms to malo.
a do orange'a mozesz napisac bodajrze 20 sms'ow do 1 uzytkownika /dzien. i ich bramka jest o tyle fajna, ze mozesz oczekiwac tam na odpowiedz.
przydatna funkcja.
Ja w bramce Ery mam 50sms/5mms dziennie (zarejestrowany moj + 4 nr tel osob, ktore nigdy by z tego nie skorzystaly). Jak ma sie to do Orange? Bramke Orange latwiej sie obsluguje, ale pozwala ona wyslac tylko 20 smsow pod 1 nr tel. A w Erze 10sms x ilosc numerow ktore zarejestrowales, a smsy do kogo tylko chcesz. Oczekiwac na odpowiedz tez mozna, jesli ktos potrzebuje.

@nimal: generalnie zdecydowanie nie warto kupowac telefonu w zestawie startowym w prepaidzie, i to niezaleznie od operatora. Ceny sa tam przesadzone, i to sporo. Np ostatnio widzialem Nokie 1600 (telefon, ktory nie ma nic poza kolorowym ekranem i beznadziejna polifonia) za 269zl. W komisie mozna kupic za te pieniadze nowy, nieuzywany Nokia 3100 (tel o 2 klasy lepszy od 1600) a moze nawet 3120 (to samo co 3100, tylko z ladniejsza, metalowa obudowa).
Kolejny przyklad: LG B2050 w zestawie startowym kosztuje 299zl. Komisy skupuja te telefony (zupelnie nowe, nieuzywane) za 160-170zl. Czyli przypuszczam, ze moznaby je kupic za ok 200-210zl.

Proponuje daleko idaca ostroznosc, bo zestawy startowe (i ogolnie ceny aparatow u opow) to ostatnio zdzierstwo w bialy dzien.

Twoje uprawnienia: