![]() |
hmm znalazłem jeszcze cos takiego http://www.plusgsm.pl/telefony/samsung/d600/ samsung d 600 co o nim myslicie ?
|
Cytat:
i ma lepszy aparat.. pozdro ;) |
Zastanow si emoze na Sagem MY-X8 ;)
|
Cytat:
|
no właśnie wygląd to ten telefon ma niezbyt ciekawy,totalna porażka,no i np. mnie nie przekonuje ta firma.
|
Cytat:
Jest jeszcze jedna wada o ktorej nie jest napisane. SE k700i ma taka klapke gumowa, ktora zaslania wejscie pod ladowarke, zestaw "handsfree" - sluchawki itp. i jezeli chodzi o dluzsze uzytkowanie (u mnie to zaczelo sie robic juz po 3-4 miechach) to ta klapka sie wygina do tego stopnia ze przy jej zamknieciu po prostu odstaje i wyglada to malo estetycznie zeby nie powiedziec brzydko i wku*wiajaco ;) Telefon jest faktycznie swietny jezeli chodzi o intrerfejs i generalnie obsluge i naprawde mozna smialo go polecic, jednak ja sie bede po woli staral go zmienic, ale chyba na cos podobnego. No chyba ze uda mi sie dorwac po znajomosci SE W800i :serdusz: albo Nokie 6230i - zej*bisty telefon! :) |
K 750i i W 800i to te samew telefony , roznia sie tylko softem ...
|
Cytat:
|
Nokia 6230i z wyglądu fajna,ale bateria trzyma tylko 2 dni,więc jeszcze gorzej niż w SE,ja też chyba będe się rozglądał za jakąś Nokią.
|
jak dla mnie se 750i wymiata wygladaem :P BLACK || rulez ;)
Dzisaj jade do plusa ... jak wszystko pojdzie po mojeje mysli to o 15 wroce z SE ;] pozdro ;0 |
Cytat:
mi tez obudowa k750i bardziej sie podoba od w800i, powazniejsza, a nie jakies tam kolorki pomaranczowo-biale razace w galy ;) zreszta - te telefony roznia sie tylko softem i obudowa, a i to i to mozna zmienic.. :) pozdro ;) |
i napisem walkman za ktory placi sie kilkaset $ więcej ||
|
No wiec tak :( okazalo sie ze telefon bedzie brany na firme ... i oczywiscie wszystkie zaswiadczenia musza byc orginalne co przedluza okres czekania do 2 tyg zanim takie dokumenty wydzadza z urzedu miasta ;/
a co najlepsze cena telefonu :P obanament 100 zł cena telefonu 299 abonamet 50 zł cena 730 :O :D no nic tylko czekac .... blech .. pozdro ;) |
Cytat:
takich mamy w salonach konsultantow - nikt nic nie wie Plus to jeszcze nic, w Orange to dopiero kazdy mowi co innego... |
Witam !
Cytat:
Na pewno masz dużo racji @mallow, że oferta TAK TAK jeśli chodzi o ceny (szczególnie po 4 i 8 miesiącach), a także tzw. oferty dodatkowe - wybrane numery itd. - jest dobra - tylko ta otoczka tej firmy - jakoś to mi spłaszcza tą ofertę - wiem, że niby to dla zwykłego użytkownika nie ma znaczenia - ale mnie to irytuje jakoś. W sumie gdybym miał telefon bez simlocka to wziąłbym chyba Simplusa - mam najwięcej znajomych w tej sieci - ale z wymienionych względów raczej nie mogłem... A jak po czasie stwierdzę, że mi za drogo i wykorzystuję te limity przez 3 miesiące - to zmienię sieć (oczywiście zdejmując simlocka) - na szczęście dzisiaj jeśli chodzi o koszty to są one bardzo niskie (to nie to co kiedyś - zestaw startowy po 150 zł (w tym tylko 50 zł na rozmowy ;) ) A co do telefonu - ogólnie jestem raczej zadowolony - można by rzecz że go poznaję. Oczywiście problemy się już pojawiają. Po pierwsze - szybko mi spada moc akumulatora - od ładowania minęło dopiero około 26 godzin i już mam tylko połowę - co prawda trochę się nim bawiłem - więc może przez to - bo dzwoniłem może trzy razy po parę sekund i 3 sms'y, oraz było kilka głuchaczy ... Byłby sens sformatować ten akumulator jakoś ? Ma 8 miesięcy . Kuzynka też niedawno kupiła używaną Nokię i po pewnym czasie dłużej jej aku zaczął trzymać - więc może przez to, że ostatnio nie była używana ? Ale mam większy problem - poprzedni użytkownik (a raczej jego Mama) zapomniał kodów PIN, PIN2 i kodu telefonu. To powoduje, że nie mogę ich zmienić, a także wejść do pewnych opcji :smutny: :smutny: Coś już próbowałem, ale nic - niby nie były wprowadzone - ale wtedy nie pytałby mnie o nie przy chęci zmiany ? Najgorsze, że wykorzystałem już po dwie opcje ... Z tego co wiem kod PIN mogę chyba zablokować bo mając PUK z zestawu startowego to da się go odblokować ?? Jeśli ktoś byłby w stanie coś mi doradzić ...chętnie posłucham - dla mnie to ważne bo jak mieć telefon i nie móc w pełni go użytkować itd. Wiem, że może w codziennym użytkowanie nie jest to takie istotne - ale zawsze ... Pozdrawiam ro29 |
No z kodem telefonu to bedziesz mial niemaly problem... jezeli nie byl zmieniany, to poszukaj w instrukcji jaki jest fabryczny (o ile sie nie myle mozna sie mylic dowoli :)). Ale i na to sa rady, nie wiem jak w Semensach, ale w nokiach sa na kod aparatu jakies magiczne sztuczki ;). Z PIN i PIN2 nie ma problemu, bo byly one dolaczone do staretera, sa przypisany karcie SIM a nie aparatowi telefonicznemu.
PS. Zycze jak najszybszej emigracjo do Ery ;) Pozdro! |
Cytat:
Więc tak - PIN zmieniłem korzystając z PUK, który był z kartą SIM. Niestety nie udało się to z SIM2 - chciał PUK2 i mam zablokowanego PIN2 :smutny: A co do kodu telefonu to mam jeszcze jedną próbę i boję się coś ruszać ... ro29 |
koniec swiata, sa jeszcze tacy ludzie ktorzy kupuja najgorsza oferte w najgorszej sieci...
simlock to najprostsza wymowka, w razie potrzeby skorzystania z gwarancji mozna go spowrotem zalozyc |
Smartek pisałes cos ze nie da sie wyłaczyc dzwieku aparatu ... nie wiem czy to działa ale jak mozesz to sprawdz ;]
"michał - ...neoplus.adsl.tpnet.pl 2006-01-24 19:37 Głos przy robieniu fotek można wyączyć przez włoczenie trybu cichego" |
Cytat:
ale dzieki za zainteresowanie ;) |
włąsnie znalazłem takie cos :P
wopo - ...160.106.90 2006-01-04 13:05 Dużo pytań dotyczy dźwięku aparatu- czy mozna go wyłączyć. Odpowiadam wszystkim , że TAK !!! w oryginalnym sofcie i w telefonach z Plusa przy wyłączeniu dźwięków telefonu migawki NIE słychać !!! W telefonach brendowanych dla ERY i ORANGE - dźwięku migawki NIEDA się wyłączyć !!! |
czyli trzeba pokombinowac w sofcie :P
|
soft od w 800i powinien załatwić sprawe :> ||
|
mozna czysty, najnowszy od k750i..
ale po co? az tak PILNIE nie jest mi wylaczenie tego dzwieku potrzebne, wiec sobie daruje ;) co do w800i - juz wspominalem, ze wystarczy zmienic obudowe i soft i mamy w800 ;) |
Witam !
Cytat:
A tak na poważnie - nie wiem czy takie zdejmowanie i zakładanie simlocka ma sens - a przede wszystkim, czy przypadkiem nie zostało by to wykryte. Pomijam już kwestię kosztów - zdjęcie 20 zł, założenie drugie 20 - i przestaje nam się to opłacać ... A jeśli chodzi o sieć - oczywiście prawdą jest, że ORANGE to nie jest idealny wybór - a może nawet kiepski - i to zarówno jeśli chodzi o otoczkę, jak i przede wszystkim ofertę. Co do spraw technicznych nie będę się wypowiadał - bo się nie znam, a przede wszystkim nie orientuję. Prawdą natomiast jest, że cała ta otoczka - fakt, że właścicielem jest France Telecom, ta zmiana nazwy z ładnej IDEA na "pomarańcze" - i jeszcze inne kwestie - na pewno nie wygląda to zachęcająco - a wręcz odpychająco. Tylko czy konkurencja jest tutaj znacznie lepsza ? Chyba jedynie Plus - u nich w miarę wiadomo kto jest właścicielem, a nawet teraz ponoć rząd chce wykupić jakiś pakiet. Bo niestety w przypadku ERY sytuacja jest czyba jeszcze gorsza niż ORANGE - co prawda nazwy jeszcze nie zmienili, ale nie wiadomo kto tam ma większościowy udział, kto zarządza, okupowane były budynki, sprawy były już w międzynarodowych sądach, a z tego co słyszałem, na ugodę - a przede wszystkim wyjaśnienie sporu nie ma raczej szans - tylko szykuje się kolejny długi proces :smutny: Natomiast co do oferty - to rzeczywiście jesli weźmiemy pod uwagę wszelkie opcje dodatkowe - pakiety, oraz ceny po tych 4, a przede wszystkim 8 miesiącach - to TAK TAK naprawdę wygląda zachęcająco - może nawet bardzo. Tylko, że jak spojrzymy na oferty podstawowe wszystkich operatorów - a to jest istotne jeśli nie zamierzamy dużo dzwonić i pisać - to wcale ORANGE GO nie wypada tak źle - wręcz np. w cenie połączeń na stacjonarne przegrywa tylko z Sami Swoi - bo nikt w podstawowej ofercie nie ma minuty za mniej niż 60 groszy. Po drugie - należy uwzględnić, że te najkorzystniejsze ceny na przykład na sms - dotyczą głównie własnej sieci. Oczywiście mimo iż korzystam z oferty Orange GO dopiero kilka dni - to muszę przyznać, że za tanio nie jest - i nie mam tutaj na myśli rozmów - bo te 60 groszy na stacjonarne i 80 do innych sieci to nie jest najgorzej - ale o sms - mam dużo znajomych w Plusie i przydały by się tańsze niż te 20 groszy ;) Ale cóż jest jak jest. Jeśli mam być szczery i tak przeglądałem te oferty, to wyraźnie widać, że sa one tak naprawdę opłacalne, jak inni też mają telefony w tej samej sieci - wtedy mamy przede wszystkim tanie sms'y a i rozmowy. A jak już wychodzimy po za sieć - to już tak to wesoło nie wygląda nawet w TAK TAK. Z tym, że jeśli nie miałbym simlocka to chyba wybrałbym Simplusa - nadal są te pakiety sms'ów i rozmów (niestety tylko na miesiąc), a po za tym cała ich "otoczka" jest dość jasna i zachęcająca. No i w przypadku Ery in minus jest też fakt, że chyba raczej nie da się wysłać sms' a z Internetu (oczywiście darmowego) - co uważam też za znaczny minus - nie wszyscy mają komórkę, a po drugie czasem to po prostu się przydaje i umożliwia oszczędności. Ale cóż wybrałem co wybrałem ;) A wracając do telefonu (z którego jestem jakoś coraz mniej zadowolony). Więc jeśli chodzi o te kody, to dzwoniłem na Infolinie - Orange i Siemens'a. W kwestii PIN2 (który ma już zablokowany) - ponoć te opcje które on obsługuje nie są dostępne w ofercie na kartę - więc nawet nie mając go raczej nic nie tracę (po za świadomością). Gorzej natomiast wygląda sprawa z kodem aparatu - to akurat by się przydało - a zdjęcie w serwisie .... 50 zł !!! To oczywiście przy telefonie za niewiele ponad 100 zł jest mało sensowne. Ponoć można to zdjąć także w komisach - o połowę taniej - ale nie wiem czy nie wiązało by się to z utratą gwarancji. Kolejna sprawa to bateria - zauważyłem, że jak używam telefon - a przede wszystkim bawiłem się w ustawiania itd. - to padła mi po niespełna 48 godzinach. Co prawda od wczoraj - a minęło już prawie 24 godziny od ładowania - dopiero jedna kreska mi ubyła - ale w tym czasie tylko odebrałem 4 sms'y, jeden wysłałem, jedna rozmowa około minuty, dwa połączenia z *500, dwa głuchacze, no i max 2 czy 3 minuty w menu. Z tym, że jak przeczytałem w instrukcji, o ile np. każda minuta pracy telefonu skraca trzymanie baterii - to już się nie dziwię tak bardzo ... :smutny: Kolejna kwestia - zasięg. Podczas wczorajszej rozmowy musiałem podejść do okna. A na dodatek - nigdy jeszcze w mieszkaniu nie osiągnąłem max sygnału - zawsze brakuje mi jednego >, a czasem i dwóch >> (skala ma pięć >>>>>) Nie wiem czy to normalne, czy coś nie tak z telefonem ? Następny problem - czy to jest normalne, że często pojawia mi się na wyświetlaczu napis prosze czekać - np. jak wchodzę do odebranych wiadomości, nie mówiąc już o ustawieniach itd. Oczywiście znika on zazwyczaj szybko - czasem już po sekundzie, ale czasem dopiero po 3-4 ? Także czasami tapeta po włączeniu telefonu i podaniu kodu PIN pojawia się z bardzo dużym opóźnieniem - z tym, że jak nie miałem włączonej blokady kodem, to tego nie było ? Może to po prostu takie wady Siemens'ów ?? I to tyle , bo strasznie się rozpisałem - ale jak to zwykle bywa, jak ja coś kupię to miewam problemy (a może jestem za bardzo wymagający ?? ;) ) Pozdrawiam i z góry dziękuję, jeśli posiadacze komórek o zdecydowanie dłuższym niż ja doświadczeniu, zechcą podzielić się opinią ! ro29 |
co do myślania twojego telefonu to pewnie normalne,poprostu wada tego modelu,z zasięgiem to nie wiem czy tak powinno być,może to wina twojego mieszkania,że jakoś go nie łapie,zobacz jak jest na dworze,ewentualnie w tym miejscu gdzie mieszkasz orange ma kiepski zasięg,poza tym z ery idzie wysyłać 10 darmowych smsów,trzeba mieć tylko numer w siecii era.Bateria niezbyt ciekawa,może jest już troszke wybąbana;)mi pewnie by nie wytrzymała 1 dnia,skoro przy twoim tak niewielkim użytkowaniu trzyma 2 dni,może rozglądnij się na allegro za nową baterią,ewentualnie popytaj kogoś kto ma ten telefon ile powinna trzymać(możesz też poszukać w google).
|
Witam !
Cytat:
Co do sms'ów z ERY - nie chodzi mi o to, że jak się ma numer w ERZE to też można wysłać darmowe - przecież prawdziwie funkcjonalna bramka sms to taka, że nawet nie mając żadnego telefonu można z niej skorzystać. Co do baterii - zobaczymy jak będzie dalej - jak tak dziś patrzę to widzę, że na samym czuwaniu to nieźle trzyma - więc wygląda, że strsznie "źre" jak jest podświetlenie itd. - w sumie to logiczne, tylko, nie myślałem, że aż tak. Aczkolwiek w instrukcji jest tabelka i według niej 1 minuta podświetlenia i wciskania klawiszy to skrócenie czasu pracy baterii o około 40 minut; a telefonowanie to od 30 do 90 minut. Więc uwzględniając fakt, że bateria ma te 7 miesięcy (niby mało, ale zawsze) to by się tak zgadzało ;) Pozdrawiam ro29 |
nie wymagaj od telefonu za okolo 100zl niewiadomo czego - mogles kupic cos drozszego to teraz nie musialbys narzekac :).
co do zasiegu - zalezy od sieci, ale takze i aparatu! ostatnio bedac w markecie matka wkurzala sie, ze nie ma zasiegu (T630) wyjmuje swoj fon i mam 4/5 kresek :) pozdro ;) |
Witam !
Cytat:
Następna sprawa - jest to model za 200-250 zł (a widziałem i po więcej), a ja kupiłem używany - więc dlatego jest wart 100-130 zł. Kolejna kwestia - pytam się o pewne sprawy, bo po pierwsze to moja pierwsza komórka - więc brak mi doświadczenia, a po drugie - chyba nikt z bliżej znanych mi osób nie ma tego modelu. A ja jestem taki, że nie zadawala mnie to, że coś działa i już jest OK. Jak pewne sprawy wyglądają mi na dziwne czy po prostu czegośc nie wiem to staram się to wyjaśnić. Wiem oczywyście, że niektórzy się mogą dziwić - pamiętam jak kupiłem mój pierwszy używany komputer i zasypywałem kolegów dziesiątkami pytań - na część z nich nie byli mi w stanie nawet odpowiedzieć ;) I nie wiem, czy jak bym kupił droższą komórkę - a nawet nową - czy miałbym mniej problemów - no może niektóre by mi odpadły - np. z kodem PIN itd. - ale obawiam się, że pojawiły by się nowe - inne || Może po prostu jestem za bardzo dociekliwy ?? Albo mam zazwyczaj pecha ?? || || || Pozdrawiam ro29 P.S. Jeśli ktoś byłby w stanie ustosunkować się jeszcze do takiego problemu - jak dzwonię z telefonu stacjonarnego (domowego), to powiedzmy trzy razy numer się wyświetli, a raz nie - pojawi się informacja, że zastrzeżony (a taki nie jest). Jak na razie z innymi numerami nie miałem takich problemów - choć mało dzwoniono do mnie. Ciekaw jestem czy to normalne - i czy może to być wina komórki, sieci Orange, czy bardziej sieci TP ? Telefon dowmowy jest w TP, z preselekcją Tele2 (ale to chyba nie ma żadnego znaczenia ??) |
niesadzę,żeby to była wina komórki pewnie wina leży po stronie siecii ale nie powiem ci której;)
|
Dobrze jest byc dociekliwym, ale w pewnych kwestiach sa pewne granice.
Przyklad 1: poziom sygnalu stacji bazowej okreslany jest w dB. Starsze Nokie (DCT3) w NetMonitorze pokazuja poziom sygnalu w skali od 0 do 60, przy czym stojac pod samym nadajnikiem udalo mi sie osiagnac wartosc jedynie 56-57 (pewnie dlatego, ze nie dotknalem telefonem anteny nadawczej, ale to z powodu zamontowania jej na duzej wysokosci). Nokie DCT3 dla zwyklych uzytkownikow maja wskaznik poziomu sygnalu "cztero paskowy". Jak wiec ma sie skala 0-60 do 4 swiecacych kresek? Calkowicie nijak. Bo co wtedy uznajemy za brak sygnalu: czy 0 swiecacych kresek, czy tez wartosc 0 w skali NetMonitora? Przy 0 kresek mozna jeszcze dzwonic (wartosc kilku-kilkunastu jednostek w Netmonitorze), a przy 0 w NetMonitorze juz nie (wciaz 0 kresek na ekranie). Empirycznie doswiadczylem wiec, ze zwykly uzytkownik jest po prostu oszukiwany przez telefon. Bo czy 4 kreski oznaczaja maksymalny zasieg sygnalu jaki da sie osiagnac? NIE, gdyz 4 kreski pojawialy sie juz przy trzydziestu lub czterdziestu kilku jednostkach w skali Netmonitora. A maksimum w skali Netmonitora nie udalo mi sie osiagnac stojac pod nadajnikiem... Przyklad 2: Swego czasu (gdy pojawil sie na rynku) SonyEricsson, bodajze k700i, telefon mial blad w oprogramowaniu. Blad objawial sie tym, ze wskaznik baterii pokazywal, ze telefon praktycznie jest na wyczerpaniu, a w praktyce wytrzymywal jeszcze 2 dni (ewentualnie odwrotnie: ze wskaznika wynikalo, ze powinien wytrzymac jeszcze ze dwa dni, a padal od razu, ale tu juz nie pamietam). Zdezorientowany uzytkownik nie byl wiec w stanie okreslic dokladnej ani nawet przyblizonej daty/godziny wyladowania sie telefonu. Blad ten poprawiono, i w kolejnych partiach tego modelu oprogramowanie bylo juz lepsze. Ale co ma zrobic uzytkownik, ktory zakupil telefon jako jeden z pierwszych? Przypuszczalnie zaplacil za niego znacznie wiecej niz osoby, ktore kupily ten telefon pol roku pozniej, a jesli nie jest wystarczajaco "kumaty" aby wgrac sobie nowsze oprogramowanie lub oddac telefon do serwisu, ma produkt znaczaco gorszy od nowszych wersji, i to za wielkie pieniadze. I przypuszczalnie zaklina sie, ze wiecej takiego zlomu nie kupi. Wszystko mozna rozdrobnic do najdrobniejszego detalu, ale nie mozna przesadzac. Zdarza sie, ze telefon oszukuje, ale co z tego, skoro majac na ekranie wszystkie kreski baterii oprocz jednej, mozesz dzwonic i smsowac? Siemensy maja tak, ze czesto nie wyswietlaja ostatniej kreski zasiegu. I co? Ten typ tak ma, dzwonic mozna, smsowac tez. Istnieja wszak roznice pomiedzy telefonami, wynikajace z ich konstrukcji/budowy, ale nie odgrywaja one zasadniczej roli. Siec mamy obecnie na tyle zageszczona, ze czesto zadnej roznicy nie robi to, czy Twoj telefon z nadajnika A bedzie mial zasieg 4,5km, a telefon kolegi z tego samego nadajnika wyciagnie 4,61km. Wiekszosc nowoczesnych telefonow szybko konsumuje baterie, a uzywajac telefon zmuszasz go do bardziej intensywnej konsumpcji (podswietlenie, dzwieki klawiszy, wykonanie danej funkcji, itp). Twoje przemieszczanie sie takze powoduje zwiekszone zuzycie baterii, przeciez chcesz byc caly czas w zasiegu, prawda? Logiczne jest wiec, ze telefon rozlacza sie z nadajnikiem od ktorego sie oddala, i laczy sie z tym, do ktorego sie zbliza, i tak nieustannie dopoki nie przestaniesz sie przemieszczac. A to przeciez jest komunikacja z siecia, ktora "kosztuje" prad. Intensywnosc podswietlenia mozna w niektorych modelach zmniejszac, zwieksza to zywotnosc baterii. Np ja w CX65 mam podswietlenie ustawione na 20%. Wszystko widac, a telefon dzieki temu zyskuje poltora dnia dzialania. Telefony z niskich serii sa specjalnie ograniczane, czasem az do przesady. Siemensy kiedys slynely z komunikatu "prosze czekac". Caly telefon byl jednym wielkim "Prosze czekac", ale to juz minelo. Widocznie pozostawiono to w serii A, aby pokazac uzytkownikom, ze placac wiecej, np za serie C, CX, S, otrzymuje znacznie wiecej niz tylko wiecej funkcji. Znow przyklad: Nokia 2600 i Nokia 3510(i). Nokia 2600 to w miare swiezy produkt, 3510(i) jest zas telefonem "wiekowym" (4 lata, albo cos kolo tego). Oba modele maja 4-tonowa polifonie. Czytajac foldery reklamowe/portale internetowe, nie wynika z takiego opisu nic wiecej ponad znajome 4 tony polifonii. Ale czy sa one tak samo "dobre"? Otoz NIE. Starszy telefon ma o wiele lepsza polifonie niz model nowszy. Jedynym wytlumaczeniem jakie znam, jest konsekwencja w przyporzadkowywaniu telefonow do poszczegolnych serii. 3510(i), to seria zaczynajaca sie od cyfry "3", zas 2600, seria "2", czyli nizsza. Majac na uwadze, ze Nokia to firma ostatnio wybitna, telefon 1600 (czyli seria "1") oferowany jest w roznych promocjach w abonamentach, za przyslowiowa zlotowke. Z calym szacunkiem do nieswiadomych posiadaczy tego modelu, ale to musi byc calkowita "padaczka", w dodatku kosztujaca wiecej niz starszy model 3100, kilkakrotnie przewyzszajacy go mozliwosciami. Co do oferty: prosisz o opinie, a pozniej wybierasz najgorsze. To po co ja to pisalem? Nie przekonasz mnie, ze dokonales lepszego wyboru niz TakTak, czy chocby Simplus (w ktorym ostatnio nic nie dziala i nic sie nie zgadza - patrz chocby posty na tym forum, nawet dzisiaj). Jak sam twierdzisz, jestes w "komorkach" nowy, posluchaj wiec kogos, kto jest w tym dluzej. Na podstawie ogolnych tendencji, pomijajac fakt, ze nie ma w Polsce sieci idealnej (niejasne sprawy wlasnosciowe PTC, niejasne zamierzenia inwestorow Polkomtel, JASNE - bardzo zle cele PTK Centertel), kazdy, kto choc troche poobserwuje rynek zauwazy, ze jedynie firma, ktorej cele sa ZNANE, daje swoim abonentom/uzytkownikom najbardziej w kosc. W dwoch pozostalych firmach sprawy wlasnosciowe jak na razie nie przekladaja sie na odczuwalne dla klientow/abonentow decyzje. Co do samego telefonu, poczytaj forum tematyczne, np forum.siemensiak.pl Znajdz informacje co potrzebujesz do zdjecia simlocka, czym oraz jak odblokowac kod aparatu, jak wgrac/flashowac nowsze oprogramowanie, jak i czym wgrac dzwonki/loga/obrazki/gry/whatever. Mozliwe, ze wystarczy do tego kabel z allegro, np za 7zl. edit: odpowiedz na posta ponizej: nie czytales dokladnie oferty TT. Po 4 miesiacach tanieja polaczenia oraz SMSy zewnetrzne. Po 8 miesiacach dodatkowo tanieja polaczenia zewnetrzne, SMSy nie. Pakiety bez limitow pozwalaja dzwonic na: stacjonarne, Era, Heyah, a SMSowac na: Era, Heyah. |
Witam !
No to mi się od kolegi @MaciejT dostało ;) || Cytat:
Dzięki za wyjaśnienia o mocy sygnałów - naprawdę bardzo dokładne ... Cytat:
Cytat:
Dlatego też najchetniej wysłucham osób co mają lub miały do czynienia z Siemensami - bo co prawda można - ale tylko ogólnie - omawiać pewne wątpliwości czy problemy z użytkownikami telefonów innych firm. Cytat:
Cytat:
A co do faktu, że specjalnie się pewne modelu "psuje" w fabryce poprzez gorsze oprogramowanie itd. - to już temat rzeka - myślenie wielkich firm dla których liczy się tylko nowość - choć nie tylko firm - także części użytkowników...itd. Cytat:
Przeczytaj dokładnie moją poprzednią wypowiedź. Wiem, że dziś oferta TAK TAK stała się bardzo popularna - choć jeszcze kilka lat temu była uznawana za kiepską. Aczkolwiek znam kolegę, który nadal uważa ich sieć za najgorszą z trzech dostępnych. A co do cen - jak już pisałem - w podstawowej ofercie są one zbliżone - wręcz TAK TAK szczególnie na początku jest droższy. Jedynie wygrywa tu wybranymi numerami i pakietami bez limitów. No i sms'y - tylko, że te tanie są chyba tylko w ich sieci. A tak się składa, że znam tylko dwie osoby, które korzystają z ich oferty - reszta to głównie Plus lub IDEA. Więc w kwestii sms'ów niewiele bym zyskał, akurat w TAK TAK'u. Chyba najbardziej na połączeniach ze stacjonarnymi oraz na sms'ach po 8 miesiącach dopiero ... A tak na koniec - wierz mi trochę analizowałem ofertę wszystkich operatorów właśnie pod względem cen i faktu, gdzie mam znajomych. I sam wiem, że może wyboru, którego dokonałem będę żałował - ale to już się stało. Ale zawsze też mam szansę go zmienić ... Pozdrawiam i dzięki za wiele ciekawych informacji !! ro29 |
No wiec tak zaraz jade do plusa :P juz sa dokumenty , mam nadzieje ze im wszystko bedzie pasować ..
pozdro ;) |
no to powodzenia oktawian:)
|
JUPI :P mam go ;) wykosisty w kosmos ;] , tylko karta Stick DUO troche mała :( trzeba bedzie niedlugo kupić z 2 gb ||
Sam telefon chodzi b. szybko , bardzo ładne zdjecia robi , pozytywnie zaskoczylo mnie mozliwosc wylaczenia dzwieku aparatu :P i ogolnie spoko , wieczorem napisze cos wiecej ;] pozdro ;) |
Cytat:
@ro29 - Siemens nie ma standardowo kodow aparatu (nie liczac SX1), wiec pozostaje Ci zdjecie sim-locka (razem z tym jest kasowany kod aparatu). Do zrobienia sim-locka w A65 trzeba ciac TP, wiec gwarancja zostaje anulowana. No chyba, ze uzyje ktos Martecha wtedy chyba nie trzeba ciac. Jakis czas uzywalem A65 i nie zauwazylem tego, aby bylo echo. Wystepowalo to jak uzywalem Motoroli z nizszej polki. Fakt A65 jak dla mnie jest zbyt wolny, ale to tylko seria "A" za ~100zl. Nie mozna juz tego np darowac niektorym modelem SE. Widze, ze niezla "awanturka" sie zrobila ;) Pytal ktos juz jak to jest z tym przejsciem do Ery? Reklamuja, ze dadza wiecej niz konkurencja. W marcu konczy mi sie umowa i przechodze z numerkiem do Popa, wiec moze przejde sie w rachunkiem i zobaczymy co mi da swietna Era :> Bardzo watpie by mi dali wiecej niz dawala Idea. No wlasnie, Idea, az sie lezka w oku kreci :smutny: I druga sprawa jak to jest z ta wymiana fonu w Germanosie? Pytal ktos? Mam ochote na S75 lub moze na M75 :> |
w germanos dają zniżkę ok 120 zł jak przyjdziesz ze starym fonem,nie musi on być sprawny byle był kompletny tzn telefon+ładowarka,oczywiście zniżka w zależności od modelu jaki wybierzesz:)Poza tym nic nie wiem o tym przejściu do ery,pewnie nic ci nie dadzą ciekawego,mi chcieli dac tylkożniżkę 40% na abonament ,bez nowego telefonu i umowa na 2 lata,jako przedłużenie abonamentu,więc innym pewnie nie dadzą więcej.
|
Witam !
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A myśląc o starej IDEI też trochę żal - byl moment, że mieli niezłe oferty na czele z POP'em - cóż teraz nie jest już tak pięknie ...jest ....pomarańczowo (tylko jakieś kwaśne te pomarańcza) ;) Pozdrawiam ro29 |
Mam 1 problem:
Mianowicie nie moge zgrac na karte pamieci muzyki mp3 ;/ Niby sie skopiowała ale jak patrze na telefonie to jej nie widac/ Telefon wlaczany podlaczam kablem do pc , wyswietla mi sie dysk wymienny i tam kopuje wg. producenta do danego katalogu ;/ i jej nie widać ;/ |
Cytat:
|
Wiem , ale nawet po odlaczeniu kabla nie było widac pliku :( i nie wiem co jest
tak samo jak np kolega przeslal mi za pomca bluetatcha (nie wiem jak to sie pisze)? kilka dzwonkow real telefon je rozpoznawał , bylo pokazane jaki to typ plikow a mimo to nie chiał ich odtworzyć ;/ : nie mozna odtworzyc dzwieku" i nie wiem co jest grane ;/ szukalem czegos po forach ale nic konkretnego nie znalałżem ;/ pozdro |
jak tego problemu nie rozwiazesz to radzilbym isc z tym do serwisu i niech pomagaja!
albo sprobuj zaaktualizowac soft (wtedy gwarancji sie nie traci) pisze sie "bluetooth" pozdro ;) |
narazie 1 raz go ładuje .... wiec go nie ruszam ... ale jutro dam mu popalić jak cos dalej bedzie nie tak to lece na serwis ..
pozdro ;) |
Cytat:
|
no nie wiem ... naładowałem normalnie .. wlaczylem na 3 min muze i mam 89 % baterii ;/
wiec chyba ja sformatuje ... , mp3 juz łądnie sie zgrywaja :P i jest spoko pozdro ;) |
Era TakTak: podwojne doladowanie, odslona druga (Heyah, odslona pierwsza): http://www.gsmonline.pl/news/?link=s...s.php?id=13676
Teraz szczesliwi uzytkownicy POP, GO, i Simplus moga cieszyc sie, ze uzytkownicy TakTaka oraz Heyah skacza z radosci (uzytkownicy TakTaka skacza z radosci juz po raz drugi). |
ale tylko dla tych którzy jeszcze z tej promocjii nie skorzystali;)
|
Ładnie na mikołaja dwa razy więcej i teraz znowu. Brawo Era
|
Witam !
Cytat:
Mam nadzieję, że Orange zrozumie, że oprócz cen podstawowych trzeba zaoferować jakieś dodatki - co prawda czasem się pojawiają - jak teraz te rozmowy w Orange/stacjonarne za 30 groszy - tylko, że niestety brak naliczania sekundowego (chyba ??), obniża wartość tej oferty. Chyba zaczął się ruch w cenach, bo Sami Swoi, obniżyli ceny połączeń do innych sieci komórkowych - i naprawdę teraz jeśli ktoś głównie rozmawia i nie potrzeba mu jakiś dodatkowych usług itd. - to jest to naprawdę najlepsza oferta cenowa. Tylko te najdroższe sms'y ... A co do moich problemów z Siemens'em A65 ;) W kwestii baterii sprawa się wyjaśniła w taki sposób, że jeśli przez 3 dni bardzo mało go używałem (dwie rozmowy odebrane, chyba z 4 sms'y) - i prawie nic nie przestawiałem - to miałem jeszcze 60% mocy. Więc podejrzewam, że w takiej sytuacji wytrzymałby jeszcze z 3 dni co najmniej. Oczywiście jak zacząłem wczoraj trochę w nim zmieniać itd. to spadek był już bardzo szybki. Oczywiście wiem, że to ogólnie normalne - tylko jak na mój gust zdecydowanie za mocne - gdybym np. ten telefon potrzebował naprawdę intensywnie - to chyba trzeba by go było codziennie - albo max co dwa dni, ładować. Natomiast sprawa zasięgu - w mieszkaniu, czy w innym budynku mam zawsze brak jednego >, a często i >> - natomiast poza domem, na otwartej przestrzeni brakuje tylko > - albo najczęściej jest max. Więc nie jest źle chyba. Natomiast zgadzam się z opiniami wyrażonymi także w tym poście, że Siemensy z tej "półki" są dość wolne - cóż ... Mam jeszcze takie pytanie - czy ktoś wymieniał w tym lub podobnym modelu obudowę ?? Na razie nie planuję tego, ale jakbym trafił kupić coś taniego to bym chętnie wymienił - ta już ma trochę rysek. Jak to zrobić (aby czegoś nie zepsuć ;) ) I czy jej wymiana nie spowoduje ew. utraty gwarancji ? Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
Tylko niech mi nie mowia uzytkownicy Hei, ze maja lepiej :P Aaa, z Orange Go mozna sie przenies do POPa. Cytat:
Cytat:
A swoja droga podrobki sa kiepskiej jakosci. |
Cytat:
Niestety w Orange nie ma żadnych pakietów na sms'y. Z tym, że jak wiadomo te pakiety dotyczą zawsze własniej sieci - tak się składa, że mam znajomych w różnych - a głównie w Plusie - więc raczej i tak mnie to nie urządza. A po drugie opłaca się to jak rzeczywiście się dużo pisze - w przypadku np. POP'a - powyżej 40 sms'ów w sieci na miesiąc. Co do możliwości przejścia z Orange do POP'a - właśnie sobie to poczytałem, i kiepsko to wygląda, bo w POP'ie minuta w sieci i na stacjonarne to 80 groszy - a w Orange GO mam 60 groszy (80 tylko do innych sieci komórkowych). A ja właśnie jak na razie najwięcej dzwonię na stacjonarne - więc mi się to nie opłaca. Natomiast co do tych 30 groszy za minutę w sieci w POP'ie - nie znalazłem tej oferty - jesli dotyczy to tylko ORANGE/POP/IDEA to odpada, ale jakby jeszcze dotyczyła stacjonarnych i miało jak piszesz naliczanie sekundowe - to może bym się do POP'a przeniósł. Bo teraz w ORANGE GO - te 30 groszy za minutę w sieci i na stacjonarne - to chyba nie ma naliczania sekundowego ;) - tzn. nic o tym regulaminie tej promocji nie ma. Cytat:
A co do gwarancji - tak jej się trzymam, ale jak patrzę co teoretycznie przez to tracę (simlocka zdjąć nie, obudowy wymienić nie itd.) to przy używanym telefonie za cenę niewiele większą niż 100 zł zaczyna chyba tracić sens ... Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
30% wiecej: http://popaki.pl/promocje/30proc.html 1 grosz: http://popaki.pl/promocje/1grosz.html 30 groszy min: http://www.popaki.pl/promocje/masz_gadane.html Jest sekundowka, na siec orange i stacjonarke. Oplaca tez zapisac sie do programu Profit :) |
Cytat:
Dzięki @epol Tak się składa, że przedwczoraj kolega na GG też mi podsunał te linki. A wiesz czemu o tym nie wiedziałem - bo okazało się, że pod FF jakoś ta strona POP'a dzwnie mi działała !! - albo wyskakiwały inne strony po kliknięciu np. w menu PROMOCJE, albo w ogóle nie było aktywnego odnośnika - a jakoś nie domyśliłem się, że to wina przeglądarki - tylko myslalem, że może Orange specjalnie "psuje" działanie tej strony, aby zachęcic ludzi do ORANGE GO. Natomiast co do oferty - jesli ktoś więcej rozmawia - to naprawdę jest to bardzo zachęcające. Szczególnie te pakiety minut - bo niestety sms jak zwykle w takich przypadkach są tylko w danej sieci. Aczkolwiek jak na razie chyba zostanę w Orange GO - po prostu mało dzwonię i obawiam się, że biorąc taki pakiet bym stracił - gdyby ten za 6 zł był na cały miesiąc - to jeszcze - ale tylko na 14 dni - nie opłaca mi się na razie. Szczególnie, że w podstawowej ofercie POP jest droższy - w sieci/na stacjonarne. Ale jakby się to zmieniło (czyli wiedziałbym, że to wykorzystam), to jeśli będzie nadal możliwość to będę emigrował z Orange GO do POP'a ;) Natomiast co do programu Profit - czytałem o nim, tylko żeby się zapisać trzeba albo bardzo dużo przez chyba 3 miesiące wydać (lub po prostu uzupełniać konto), albo też być u nich chyba od 2 lat - więc dla mnie jak na razie to nieosiągalne. Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Witam !
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Aczkolwiek jeśli ktoś już załapie się do tego programu i trochę wydaje na telefon - oraz nie zmienia sieci - to korzyści z tego jakieś ma (np. co pół roku dostaje się 300 pkt za staż, a za to można wziąść pakiet 40 minut na miesiąc - itd.) Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
Cytat:
|
chyba zawsze były podobne,przynajmniej 3 miesiace w siecii,ale wcześniej to nawet 200zł było;)
|
jakoze juz wrocilem ze szpitala - chcialem wszystkich ponownie powitac :) tym razem bede zagladal codziennie (czyli po staremu :)).
co do tematu - bedac w szpitalu zaaktywowalem happy taniej po 8-miu miesiacach i teraz mam 59gr/min i 16gr/sms do wszystkich sieci :D pozdro ;) |
Witam !
Cytat:
Cytat:
Pozdrawiam ro29 |
Dzis wpadla mi w raczki jakas reklamowka Orange i cos tam bylo, ze w taryfie Orange Go mozna rozmawiac z innymi po 30gr/min. Niestety zdarzylem wczesniej potargac ta ulotke zanim doczytalem do konca :]
Wnioskuje, ze w Orange Go tez sa te pakiety "Masz gadane". |
dokładnie jest coś takiego
http://www.orange.pl/portal/map/map/...omo_id=1089724 |
Witam !
Cytat:
Niby na pierwszy rzut oka to nawet lepsze niż "Masz gadane" - tylko, że tutaj - czyli w Orange GO, nie ma naliczania sekundowego - tzn. skoro pisze, że za minutę - a w regulaminie nic nie jest o tym wspomniane, to raczej jest naliczanie co minutę. A to np. przy bardzo krótkich rozmowach się nie opłaca (np. ostatnio miałem kilka połączeń na stacjonarne z przekazywaniem krótkich informacji - i kosztowały mnie od 10 do 22 groszy). Oczywiście jak ktoś więcej i dłużej rozmawia to mu się to opłaca w pewnym stopniu. Pozdrawiam ro29 |
hmm nie sądze,żeby nie było naliczania sekundowego,tak było by to pozbawione sensu,już każda sieć ma sekundowe naliczenia,więc w tym 30 gr za minutę chodzi tylko o opłatę za minutę,a nie że minimum minuta,więc jak się rozmawia krócej to jest to kwota mniejsza obliczana w zależności od czasu trwania a nie od razu 30 gr,tak ja uważam i pewnie tak jest;)pozdro
|
A w Erze takie pakiety nie maja ograniczen czasowych, kupujesz 10 pakietow i tylko pilnujszesz ciaglosci okresu polaczen wychodzacych ;)
|
Witam !
Cytat:
http://www.orange.pl/portal/map/map/...omo_id=1089724 http://www.orange.pl/binaries/PL/Bin...64/1089779.pdf ani też tutaj: http://www.telepolis.pl/news.php?id=4389 Więc jakoś wątpię aby to przeoczono - oczywiście można to sprawdzić - za 1 zł dzwoniąc do Biura Obsługi lub za 6 zł wybierając pakiet. Może jestem zbyt przewraźliwiony - ale jakoś wątpię, aby było tutaj naliczanie sekundowe ? A dlaczego ? Bo była by to wtedy niezła oferta - zdecydowanie lepsza niż wszelkiego rodzaju pakiety w POP'ie - a patrząc na działania Orange - to trochę w to wątpię. I jest tu po prostu "kruczek" - ludzie się nie zorientują i zamówią - i później dopiero się okaże co i jak. Oczywiście mogę się mylić ;) Pozdrawiam ro29 |
Kurcze mam problem...
Mianowicie gdy chce podlaczyc komorke do pc , wszystko niby ok , telefon sie ładuje ale nie moge sie polaczyćz komorka , nie wyswietla sie niawet karta pamięci i nie wiem co jest grane? zainstaluje jeszcze raz stery do usb moe pomoze ... :| |
nie pomoge Ci, bo juz kabla nie uzywam - bluetooth go calkowicie zastapil :D
ale mysle, ze przeinstalowanie sterow powinno pomoc pozdro ;) |
co najgorsze nie pomogło ^^ , jutro format sie szykuje ... :| qrwa...;/
|
Witam mam pytanie, bo kumpel ma Samsunga c100 i nie wie jak wgra***263; dzwonki na t***261; kom***243;rke przez kabel USB.
Wiem, ***380;e najpierw chyba trzeba sterowniki na USB wgra***263; a pozniej program EASY GPRS. Dobrze my***347;le czy jakie***347; jeszcze sztuczki trzeba robi***263; ? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:17. |