Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Telefon Siemens M55 - jakies opinie? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/telefon-siemens-m55-jakies-opinie-33863/)

MaciejT 16.04.2004 21:16

Nokia 3200 pojawila sie w ofercie Ery za 99pln netto przy taryfie Moja 40 :)
Tez ma aparat wbudowany, a technologie nawet lepsza niz moja 6100, np xhtml, wiecej pamieci...

andrzejj9 16.04.2004 21:22

Ilość załączników: 2
Zgodnie z obietnica - zdjecia nowego M65

andrzejj9 16.04.2004 21:29

Cytat:

Napisany przez MaciejT
Nokia 3200 pojawila sie w ofercie Ery za 99pln netto przy taryfie Moja 40 :)
Tez ma aparat wbudowany, a technologie nawet lepsza niz moja 6100, np xhtml, wiecej pamieci...

A idz Ty :) Wlasnie sprawdzilem, co to jest i patrzec na to nie moge ;)

W salonie tez mi w sumie dziewczyna mowila, ze to calkiem niezly telefon, ale ta stylistyka... Nie, zdecydowanie nie! :)

Przy okazji - dlaczego raz umieszczane obrazki od razu sie wyswietlaja a czasami dolaczaja jako zalaczniki? Kwestia rozszerzenia? Wydawalo mi sie, ze dalem takie same.

MaciejT 16.04.2004 21:52

pewnie automat sam ustala <np ze wzgledu na wielkosc obrazka>

obecna promocja Ery jest zwyczajnie NIEKORZYSTNA, na Twoim miejscu wzialbym jakies Heyah na przeczekanie az bedzie cos lepszego <warunki>, a za 1-2 miesiace podpisywal umowe :)
z tym, ze nie jestem Toba ;) <tez kupilem w Erze, ze znizka na rok w wysokosci 33pln>

andrzejj9 17.04.2004 10:55

Cytat:

Napisany przez MaciejT

obecna promocja Ery jest zwyczajnie NIEKORZYSTNA, na Twoim miejscu wzialbym jakies Heyah na przeczekanie az bedzie cos lepszego <warunki>, a za 1-2 miesiace podpisywal umowe :)
z tym, ze nie jestem Toba ;) <tez kupilem w Erze, ze znizka na rok w wysokosci 33pln>

Wiesz, wczoraj wieczorej, jeszcze zanim przeczytalem to, co napisales (zrobilem to przed chwila) doszedlem do podobnego wniosku. Ze ta oferta teraz jest po prostu nieoplacalna i albo Era rezygnuje juz w ogole z promocji z dolaczanymi telefonami, albo szykuje cos duzo lepszego. Tak czy siak to, co jest teraz to zadna okazja, a mi w sumie nie spieszy sie az tak, zeby nie moc poczekac jeszcze jeden miesiac.

Ale zrobie to inaczej, napisze do Ery maila i przedstawie sytuacje. Juz tak kilka razy robilem i zawsze udawalo mi sie dostac indywidualna znizke. Jezeli Erze zalezy jednak na klientach, to moze rowniez mi cos zaproponuja. Zobaczymy :)

Air 17.04.2004 10:55

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Zgodnie z obietnica - zdjecia nowego M65

Klasa telefon!! Tylko z tego co doczytałem znalazłeś to na jakims zachodnim serwisie. Ja jak kupowałem telefon rok temu wszedłem na stronę Siemens'a i takie cuda zobaczyłem że u nas do tej pory tego nie można kupić lub ukazują się z kilkumiesięcznym opóźnieniem.

andrzejj9 17.04.2004 12:11

Cytat:

Napisany przez Air
Klasa telefon!! Tylko z tego co doczytałem znalazłeś to na jakims zachodnim serwisie. Ja jak kupowałem telefon rok temu wszedłem na stronę Siemens'a i takie cuda zobaczyłem że u nas do tej pory tego nie można kupić lub ukazują się z kilkumiesięcznym opóźnieniem.

Dlatego tez czekanie na niego, co przez chwile przeszlo mi przez glowe, nie ma wiekszego sensu. W promocjach, jesli w ogole, pojawi sie pewnie za rok, a w jakiejs rozsadnej cenie jeszcze pozniej.

AS_Wywiadu 17.04.2004 17:00

ja mam ten tel już od listopada :) super, mnóstwo patchy itp na www.siemensinfo.pl www.fks.pl www.siemensiak.pl z aparatem mam i robi całkiem przyzwoite fotki, nie spotkałem tel innego ażeby tak dobrze fotki wychodziły jak na tel oczywiście :) nie narzekam. oprogramowanie do siemensa za free, wsparcie w postaci nowego oprogramowania do tel też za free dostępne na www siemensa. jakbym teraz brał new tel to tylko siemensa :)

epol 17.04.2004 18:16

A M65 będzie w sprzedaży dopiero na lato, tzn w okresie wakacyjnym. Niedawno była jego premiera.

andrzejj9 17.04.2004 18:52

Cytat:

Napisany przez AS_Wywiadu
ja mam ten tel już od listopada :) super, mnóstwo patchy itp na www.siemensinfo.pl www.fks.pl www.siemensiak.pl z aparatem mam i robi całkiem przyzwoite fotki, nie spotkałem tel innego ażeby tak dobrze fotki wychodziły jak na tel oczywiście :) nie narzekam. oprogramowanie do siemensa za free, wsparcie w postaci nowego oprogramowania do tel też za free dostępne na www siemensa. jakbym teraz brał new tel to tylko siemensa :)

A masz cos z tego softu na kompie? Kogos juz tutaj prosilem o przeslanie mi tego (tzn. zapowiedzialem, ze moze kiedys o to poprosze) - bodajze Edwardo - ale jak bys rowniez cos mial, to bylby wdzieczny, gdybys mogl mi podeslac.

andrzejj9 18.04.2004 13:43

Cytat:

Napisany przez MaciejT

Pogadalem sobie wczoraj z facetem w jednym punkcie i to, co podejrzewalem juz wczesniej, potwierdzilo sie. Raczej nie mam co czekac na lepsza oferte, bo operatorzy odchodza od promocji, w ktorych za niewielkie pieniadze dostaje sie telegon. Widac to zreszta juz teraz - nowa oferta Ery bez telefonu jest bardzo atrakcyjna, Mega taryfy IDEI rowniez - tylko w promocjach z telefonami nie ma nic ciekawego. I ta tendencja juz raczej sie nie zmieni. Bedzie wiec raczej tylko coraz gorzej.

Tym bardziej zaczynam zastanawiac sie nad Plusem. Te 400 minut o jednak o kazdej porze i ta promocja jest o niebo bardziej atrakcyjna niz ta w Erze. Tylko, ze ja jednak wiecej znajomych mam w Erze. Rodzina tez w niej jest. Hm....

epol 18.04.2004 14:03

A jaki soft potrzebujesz do Siemensa? Moge podesłać. Mam tego mnóstwo.

andrzejj9 18.04.2004 14:56

Cytat:

Napisany przez epol
A jaki soft potrzebujesz do Siemensa? Moge podesłać. Mam tego mnóstwo.

Wiesz, na razie nie mam jeszcze nic, nawet telefonu ;)

A jak juz bede mial to coz, sam nie wiem... Na pewno na poczatku bede sie chcial pobawic melodyjkami i tapetami, moze jakimis animacjami. Lubie to robic na komputerze, wiec pewnie na komorce rowniez bedzie mnie bawic :)

Do tego moze z kilka gierek. Na pewno mam ochote na Prince of Persia, a poza tym jakiegos Boulder Dasha...

Ale to tylko takie spekulacje, bo telefonu jeszcze nie mam (chociaz pewnie w tym tygodniu umowe podpisze). A tak ogolnie to ile to wszystko zajmuje? I co tam wlasciwie jest (tapety, melodyjki, gry?)?

Riddick2 18.04.2004 15:02

czym wy się przejmujecie ja mam Siemensa M55 i jedyny problem jaki z nim mam to to że czasem tak mocno zwalnia że szok!!

a diodka wystarczy wejść w opcje i tam w ustawieniach diodek wyłaczyć opcję łączenia z siecia!!

będzie tylko się świcić jak bedzie ktoś dzwonić!!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:34.