![]() |
30 dniowy okres jest liczony od momentu aktywacji netu (czyli potwierdzeniu przez "mila" pania/pana z telepunktu, ze odebrales sprzet, pobraniu PIN i ID i rejestracji).
|
dzis czyli w poniedzialek nikt z tepsy sie ze mna nie kontaktowal ciekawe ile to potrwa
|
He he. Nie przejmuj się pawelblu. Ja na fakturę za telefon czekałem 3 miesiące i teraz muszę za tyle zapłacic (cos koło 500PLN). W twoim przypadku bedzie pewnie podobnie ;(
|
do mnie po pół roku o złożenia zamówienia zadzwonili i powiedzieli ze mogę juz założyc neo. Poprostu ich wyśmiałem i powiedziałem że teraz to dziękuję i poradzę sobie bez nich. Jak tak traktują klientów to niech za przeproszeniem wyp......... !!!
|
wcale nie jestem zadowolony
dostalem ten modem(speedtouch 330), powiedziano mi ze linia skrosowana i ze wieczorem moge sie logowac(wczoraj) a DZIS RANO dioda adsl nadal miga :( i nie przestaje zeby bylo smieszniej jak sie wyjmie kabel z gniazdka to tez jest to samo(miga sobie na zielono a czasem mignie na czerwono fajnie co?) na schemacie ten modem byl polaczony bez filtra jescze sprawdze czy kabel jest dobry itd dlaczego mi powiedzieli ze wszystko cacy a tu lipa? to juz jest szczyt szczytow-gdzie to podlaczenie w kilka minut tak jak w reklamie? dzwonilem pod 9393 i "wszyscy konsulatnci sa teraz zajeci..." tragedia jak sie wku*** to im oddam ten modem jeszcze dzis i nabluzgam tym na infolinii, w plocku i w moim telepunkcie - JA JUZ MAM DOSC TAKIEJ AMATORSZCZYZNY I PARTACTWA - tak jakbym nie o swoje prosil http://www.antyneostrada.prv.pl |
ja czekalem 3 dni - TPSA Będzin
|
Dodam jeszcze ze podpialem u znajomej NEO i za cholere nie aktywna linia byla. Wyraźnie powiedzieli ze jest gotowa. Okazalo sie ze kabel z pudelka od tpsy byl uszkodzony. Dawal zwarcie i po jego podlaczeniu rozlaczal telefon (brak sygnalu). Dalem inny kabel wykonany przez dokladniejszego chinczyka i dziala.
|
No to udalo mi sie dodzowonic na linie ktora zajmuje sie rachunkami, skad przekierowano mnie na windykacje i co sie okazalo ?? Wogole nie wpisanej oplaty za NEO w moj listing - no wiec pani ja dopisalo, tylko wyszlo jej ze teraz przyjdzie do mnie MEGA-rachunek za kilka miesiecy abonamentu + aktywacja, jak sie spytalem kto za taki stan rzeczy odpowiedzialny to powiedziala ze nie wie :blee: Szczerze mowiac to ciekawe jaki bedzie ten rachunek :) Jak mi jeszcze bezczelnie nalicza odsetki za swoja glupote i lenistwo to sie pogniewamy :)
|
W Wołominie pod W-wą złożyłem zamówienie
16września.... czekałem... czekałem... Wkur... się niemiłosiernie. Zadzwoniłem pod 0-800..czy moje zgłoszenie wpłyneło - NIE!!!:blee: Bo nie ma "portów", tak "portów nie ma" 10 pażdziernika zadzwoniłem zgłosiłem usługe 14 miałbyć kurier był 16 pażdziernika od 16 mogłem już podobno korzystać - podobno. Ale dioda nadal migała 20 pażdziernika nie mogłem jeszcze się zarejestrować, wytłumaczone błedami na szczeblu multimedialnym - brednie. 24 po dużych problemach z otrzymaniem hasła, rejestracja nie była skończona - działa. SUper francuski sposób rządzenia - tak.....czy nie można było tak odrazu???:idea: |
Powiniście się cieszyć ża wam wogule założyli Neo+ Mój sąsiad zgosił aby mu założyli Neo+ i po tygodniu mu załozyli (oczywiście rachiunek dostał z trzymiesięcznym opuźnieniem + odsteki karen i jeszcze chcieli go podać do sądu że nie zapłacił w terminie a przecież dostał z trzymięsięczym opuźnieniem rachunek) Potym jak mój sąsiad założył Neo+ postanowiłem że ja tez sobie założe Neo+ namówiłem rodziców. Zadzwoniłem do tepsy i tam mi mówią że tu gdzie miszkam (czyli w tym mieście)nie moga założyć Neo+ może za dwa lata..., to samo mówą w telepunkcie, a mojemu sąsiadowi założyli, a mieszka piętro podemną !!! Po wnerwijących rozmowach dałem sobie spokój z Neo+, i ząłozyłem sobie SDI (ale już nie w TSPA tylko w GIgaNecie) ci założyli mi neta w dwa dni po zgłoszeniu, sieć działa i nie ma żadnych problemów (tylko trochę przepustowość za słaba) A w czorja z TPSA do mnie dzownią że moga mi założyć NEO+ mówię im że przeciez mówile że nie moga założyć, a oni bezszelnie kłamią że mówili ze mogą założyć (a sam z nimi rozmawiałem). Poprostu szczyt bezszczelności. Teraz to ja mam ich w d...e !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!
|
dzis zerwalem umowe tak zerwalem! :)
jutro odbiore formularz zdania bo dzis pani nie miala czasu mi wypisac :) :) - jak oni nie maja czasu wypisac formularza to ja sie nie dziwie, ze nie "maja czasu" ludziom netu zalozyc mam dosc traktowania odbiorcy uslugi jak idioty-ja nie potrzebuje "asystenta" w domu tylko jakiegos lba zeby cos tam zrobil na centrali - wetknal kabelek w inna dziurke czy cos jak kupujesz samochud to nie czekasz na jego "aktywacje" - "przydzielenie" mu kol albo silnika tylko widzisz, placisz i jedziesz a jak nie dziala to nie placisz proste? ale nie dla tepsy zebyscie slyszeli tego goscia na infolinii jaki byl mily :):):) i jak mnie przekonywal zebym tylko nie zrywal umowy, na koniec sie pozegnalem "do nieuslyszenia" i koniec(bo na infolinii nie zerwiesz umowy) dziekuje ekipie forum.cdrinfo.pl za wsparcie moralne w tak trudnym okresie dla internauty i nalogowego komputerowca jak meka z tepsa bym postawil jakiegos html'owego taga ale sie nie znam i mi nie wchodza :) wiec caluski cukiereczki i ciasteczka for all!!!! hear the music loud and proud THE END |
MASZ RACJĘ że zerwałeś umowę z TPSA :) :jupi: :cisza: Ja jak chciałem załozyć neo... to traktowali mnie jak intruza, natrenta, raz gadali że nie mają czasu mi założcyć a raz że wtym mieście nie można założyć neo ... Wielką oni łaskę zrobią że założą neo ... Według mnie to w ich interesie jest dbać o klijenta, a nie jeszcze go odpychać, i traktować jak intruza. Na szczęście są też inne firmy dające dostęp do internetu takie jak GigaNET, tam o klijenta dbają, jak mi nie działał intenet to to jeszcze w ten sam dzień przyszli naprawić. A nie to co w TPSA. A tak przyokazji powiem ż emojemu sąsiadowi co ma ne... co miesiąc każa mu płacić za aktywację i założenie, był już unich z tym że już raz zapłacił za aktywację itp. a oni żę musiała zaistnieć jakaś pomyła. I najlepiej jak by zapłacił ^_^ :jupi:
|
dzis bylem po "protokul zdania" i wraz z ta mila cycata pania siedzialo tam dwuch mlodych panow (tak po 26-28 lat na oko) i jeden z nich byl skory do zartow np "moze pan skladac odwolanie od tej zlotowki" a po chwili dodal "+ vat"(czujecie temat) - szkoda ze matka nie wychowala mnie na dresiarza ach szkoda(a w wygladzie to mi wlasciwie brakuje tylko dresu) bo bym z tym panem chwilke "popolemizowal" - jakis frajes sie pewnie podwala do milej opalonej i probuje zaimponowac
na koniec powiedzial "no ale teraz juz pan mial i wie jak to jest" a ja na to "tak wiem ze z telekomunikacja nigdy nie dalo sie nic zalatwic i nadal tak jest" jedno jest pewne chlopaki zbystrzeli jak w trakcie pogaduchy zaczolem nawijac o linuxie i rekompilacji jondra zeby uruchomic usb - to napewno |
dalsza czesc bajki o tym jak przemus z tepsa umowe chcial miec na neostrade...
dzis czyli 30.06.2004 zerwalem umowe ktora podpisalem 28.06.2004- zestaw zamawiany w sobote dostalem w poniedzialek i tu juz to samo co wczesniej - linia skrosowana i nie dziala jak dzwonie pod 0800 mowia ze z problemiami z linia trzeba pod 9393 a jak dzwonie tu mowia z kolei ze jak cos z neo to trzeba dzwonic pod 0800.. paranoja mnie tepsa juz niczym nie zaskoczy czekam na innego isp poprostu |
heh no to bedzie happy end bo mam teraz neo tak podkrecilem sprawe ze pani z tepsy sama do mnie dzwonila ze juz mozna sie logowac :)
mozna bylo od wczoraj tylko ktos nie wpisal w system ze odebralem modem i nie dzialalo - moglem wejsc na rejestracja.neostrada.pl, ale po wpisaniu danych pin i id nie wyskakiwalo :) wszystko trzeba robis samemu teraz jestem userem neo 128 a wlasciwie 160/96 bo tak chodzi ach juz po klopotach a moze dopiero sie zaczely ten post zaczyna bloga przypominac lolq |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:44. |