Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 04.12.2002, 17:54   #1
darsoon
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 16.08.2002
darsoon zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Telnap - provider???

Od niedawna mieszkam w nowo wybudowanym bloku (całkiem spory kolos ok 650 mieszkań).
Niedawno pojawiła się oferta niejakiej firmy Telnap sp. z o.o. dotycząca m.in. dostępu do netu. Obok nazwy tej firmy (na ulotce reklamowej)pojawia się firma Catv Sp z o.o. , która chyba ma coś wspólnego z Astercity.
Oferują dostęp przez modem kablowy - gwarantowane 128/32 kbps.

Chodzi mi o wielkość transferu (w przybliżeniu)przy tych parametrach. W pracy mam stałe łącze ale nie wiem jakie więc nie mam jak tego porównać.
Ktoś słyszał może coś na temat której z tych firm?

pozdro
darsoon

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.12.2002, 18:02   #2
Yahol
Gość

O tych firmach - nie slyszalem! Jaka to dzielnica - bo moze jest to podpucha - firmy beda wykupione przez ACN albo PTK(tak ta druga sie chyba nazywa)
Oplaty w ACN sa 99 zl/mies abonament, 1 zl instalacja, i cos chyba 480 zl za modem kablowy (ew. dzierzawa 22 zl/mies)
Transfer 128/64 kb poza siecia ACN, 256/128 kb wewnatrz.
Mozna wykupic wiecej, ale o sie nie oplaca, zysk na szybkosci znikomy a koszta wieksze!
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.12.2002, 10:29   #3
darsoon
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 16.08.2002
darsoon zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
To jest Białołęka. Opłaty są prawie identyczne jak w ACN. Abonament 99 +vat, instalacja, w zależności od terminu umowy: 1rok-300, 2lata - 200, nieograniczony termin - 600pln.
Parametry są zbliżone do ACN. Rozmawiałem z sąsiadem i doszliśmy do wniosku, że to może być jakiś podwykonawca ACN. Poza netem oferują też telefon i kablówkę. Tylko dziwi mnie fakt, że nie mają gotowej oferty.
Chyba poczekam aż ktoś to sobie zainstaluje i zobaczę jak to chodzi.

Wydaje mi się że ktoś u nas w spółdzielni dostał niezłą kaskę za to żeby ta firma mogła robić w budynku instalację. Złożyliśmy petycję z podpisami lokatorów z prośbą o wyrażenie zgody na instalację sieci lokalnej. Odpowiedzieli, że teraz nie mają na to czasu i może odpowiedzą za 1,5 miesiąca. Wkur**a mnie takie chamstwo i to że nic nie można z tym zrobić. A może można?
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: