![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 28.08.2002
![]() |
temperatura procesora
czesc,
mozecie polecić mi jakiś mały programik do sprawdzania temperatury procesora? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Motherboard Monitor
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.02.2003
![]() |
Re: temperatura procesora
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 28.08.2002
![]() |
a skąd się mogę dowiedzieć, który sensor jest który? 1 od procesora itd., podawana jest temeperatura z trzech sensorów
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
niezwykły
Data rejestracji: 07.02.2003
![]() |
a taki by pokazywał temperaturę i chłodził procesor na zasadzie waterfalla
![]() |
#6 |
niezwykły
Data rejestracji: 07.02.2003
![]() |
mógł by ktoś mi zapodać jak ten program się obsługuję bo ja jakoś nie mam pojęcia a szperać mi się nie chce jest jakaś polska nakładka do tego programu
![]()
![]() |
#7 | |
Gość
|
Re: temperatura procesora
Cytat:
wlasnie patrze na mojego proca bo sie przegrzewa czy to normalne zeby athlon thunderbird 1400 osiagal 60 stopni - przy zamknietej obudowie wczoraj to nawet mi sie rozgrzal do 88 stopni(bios pokazal) sam nie wiem jak to mozliwe ale przerobilem cooler i jest teraz do 60 stopni a przy otwartej obudowie 54 w biosie mam limit do 70stopni bo problemy z chlodzeniem mialem i nie wiem co mu odpierdala-lo bo juz chyba jest oki tylko dlaczego bios kompa nie wylaczyl -mialem STOP'a a moze to winda tego stopa daje na wezwanie biosu? |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Gość
|
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Gość
|
Re: Re: temperatura procesora
Cytat:
A czy aby na pewno masz proca posmarowanego pasta ![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.02.2003
![]() |
Przy takiej temperaturze to pasta jeśli była to się "wygotowała", ja u siebie miałem do 65 stopni i wyjąłem radiator wyszlifowałem go od spodu papierem ściernym, bo nie dość że był polkierowany to jeszcze był niezbyt płaski
![]() Athlon 1800 0.18mikrona 256 mb DDR 266 ECS k7vta 3 ati 9100 radeon saphir |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
średnio czytacz
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
@ kzypaw
nie matrw się ja mam podobnie 2000xp 0,18u i też sie grzeje niemiłosiernie. tzn bez właczonego programy do chłodzenia to jest tak noramlinie 60 C. po właczeniu praogramowego chłodzenia jest 43 - 48, jak ogladam film, internet, muzyka. jak gram to ok 58 - 62 C. Obudowa na wpół otwarta. Chłodzenie standardowe tzn wiatraczek Titan TTC-D5TB. Poniżej zdjęcie coolera i programu do monitorowania i zarazem chłodzenia dostarczone z mbo. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
średnio czytacz
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
cooler
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 16.08.2002
![]() |
witam pasta pod procek jest bardzo wazna zadne polerowamie radiatora i tym podobne nic nie zmieni pasta termiczna poprawia skutecznosc przewodzenia ciepła miedzy prockiem a radiatorem ,poata musi byc specjalnie do procków. A procki AMD moga sie grzac jesli sytsem jest stabilny to niema problemu . Gdy tak niejest to prponuje posmarowac procek jesli jest nie posmarowany posta termiczną tylko z umiarem odrobine i sprawszic wiatrak na procku aha pasta wytrzyma spoko nawet 100 stop a procek nie
Ostatnio zmieniany przez Smoczek : 09.07.2003 o godz. 22:55 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
jak przypuszczam to odczyt jest z wew diody w procku ale nawet wtedy to ciut za wysoko więc to co już wcześniej powiedziano nt. szlifowania radiatora i smarowania proca pastą / najlepiej czymś typu as2/ to jeszcze może by tak zrobić przewiew w obudowie / nie przez zdejmowanie blachy z bocznej z budy /to zaburza obieg powietrza i wcale nie jest dobre/ a poprzez zamontowanie wywiewowego wenta i zrobienie lub udrożnienie otworów wlotowych do obudowy i poukładanie kabli i taśm wew obudowy
pozdro
![]() |
#15 | |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |