Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   TePSA zmniejszyla koszty instalacji Neo+. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/tepsa-zmniejszyla-koszty-instalacji-neo-21012/)

Kasprzak 05.06.2003 00:40

Cytat:

eloise napisa***322;(a)
tak wiem o tym

także po założeniu Neo+ zabijam drzwi deskami, żeby nikt z TP SA nie zobaczył czy udostepniam w domu czy poza nim

:D ^_^ :D ^_^

nie ma zadnych kontroli. Przynajmniej narazie nie ma. I żeby nie było!((

Remix 05.06.2003 12:46

Witam!

akurat tu sie mylisz.. sa kontrole

TVC 05.06.2003 13:53

Torwald poszerzaja tam gdzie zainstalowane sa modemy lucenta!niektorzy juz maja, wiecej znajdziesz na www.tweak.pl i tam w forum!

-Sid-The-Rat=> 05.06.2003 15:09

remix - mozesz powiedziec cos wiecej o kontrolach? albo choc linka podac...

Kasprzak 05.06.2003 23:09

@remix: no nie gadaj! Nie wiedzialem. Ale normalnie wchodzą do chaty i patrza czy nie masz sieci? haha :)

Remix 05.06.2003 23:32

Witam!

moj kuzyn pracuje w TPSA i mowi, ze maja jakis ciekawy sofcik do sprawdzania lacz, jak cos jest podejrzane, to wtedy wysylaja ekipe. Jak wiadomo terminal jest wlasnoscia TPSA i nie ma mozliwosci nie wpuszczenia ich do domu (konsekwenje beda nieciekawe). Ogolnie nie prowadzi sie rutynowej kontroli - brak kasy. Ale jesli ktos bedzie kombinowal jak tu oszukac TPSA to moze sie na tym przejechac.

No ale jak ktos uwaza, ze jemu sie uda to zycze powodzenia.

Kasprzak 05.06.2003 23:40

ciekawe jak to mozna sprawdzic ???

Remix 05.06.2003 23:46

Witam!

nie znam dokladnego sposobu, ale jakos musza to robic... moze na podstawie ilosci wewnetrznych ip? no ale jak ktos ma proxy... heh nie wiem. Widac jakos moga rejestrowac/sprawdzac pewne parametry i moze na ich podstawie wniaskuje o nieprawidlowosciach uzytkowania danego lacza.

ob@r 06.06.2003 16:37

odpal power gg to sie dowiesz :)

Remix 06.06.2003 16:51

Witam!

a co ma do tego powerGG ? mozesz powiedziec cos wiecej na ten temat?

ob@r 08.06.2003 11:56

no teraz nie mam zainstalowanego, ale to taki łatwy szybki sposob jesli dasz whois z tego co pamietam to przy nr ip jesli gość ma sam neo+ (sdi) pojawia sie info o tym ze ma neo a jesli dzieli to napis zmienia sie na jesli dobrze pamietam "użytkownik za NAT'em" oczywiście nie jest to dowód ale jak dla mnie jest to dość jasne :)

sprawdziłem to osobiście...

-Sid-The-Rat=> 08.06.2003 12:16

to w zadnym wypadku nie jest dowod... taki wpis mozesz uzyskac np u kogos z dobrze postawionym firewalem, a nie uzyskac go u kogos kto faktycznie lacze dzieli... wszystko sprawa tego jak sie to robi

yahol 08.06.2003 13:32

Hmmm....
Z Neo+ to jest jakos tak, ze w lokalu-mozna podlaczyc dwa, lub wiecej kompow, poza lokal- nie mozna rozprowadzac sygnalu.
W osrodku jest podlaczone na Neo+ (512/128 ) 28 kompow (obecnie) tepsa wie i akceptuje:D

ob@r 08.06.2003 13:57

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
to w zadnym wypadku nie jest dowod... taki wpis mozesz uzyskac np u kogos z dobrze postawionym firewalem, a nie uzyskac go u kogos kto faktycznie lacze dzieli... wszystko sprawa tego jak sie to robi
Sid czytasz Ty moje wypowiedzi ?
przecież napisałem ze to nie jest dowód, ale wskazówka i to b. prosta, sprawdzona, sprawdz swoją teorię, potwierdź, oczywiscie ze zalezy jak to sie robi, zreaszta to i tak dobry motyw jak na korzystającego z windowsa...

-Sid-The-Rat=> 08.06.2003 14:00

czytam
wiem po sobie - dziele neo+ na 3 kompy a nie mam 'NAT' w inwigilatorze :) - stad wiem ze jest to bardziej niz zawodna metoda
tepsa ma sadze inne metody - analiza adresow, dublowanie protokolow, ilosc dzialajacych windowsow - w pewnym momencie mozna nabrac powaznych podejzen

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:16.