![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Uaktualnienia Windows XP SP1
Wiatm. Posiadam Windows XP Pro SP1. Męczy mnie to, że przy każdym formacie musze ciągnąć aktualizacje z internetu z WU. Chciałem sobie te aktualizacje zgrać na dysk i na płytkę. Jak moge to zrobić. Patrzyłem na strone microsoftu, ale tam jest tylko wyszukiwanie uaktualnień i najczęściej pobierane. Potrzebne mi ułożene od najwcześniejszych do najstarszych. Oczywiście te po SP1. Proszę o pomoc. Może jest jakaś stronka z posegregowanymi uaktualnieniami. Jestem zainstaresowany tez WMP9 i IE6 Sp1 i tymi innymi bajerami.
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Pilot oblatywacz
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
trzeba zrobic plytke zintegrowane xp z sp1 - chyba
jest gdzies opis na stronie glownej, a jak nie to znajdziesz w necie bez problemu. Plytke bardzo latwo sie tworzy a dziala swietnie ![]()
![]() |
#3 |
Cichy mod
![]() ![]() |
Ale wyraźnie pisze, że ma Windows XP Pro. SP1 i chcę do tego SP1 uaktualnienia które wyszły po nim. Skąd można to ściagnąć. Bo strona microsoftu jest niewygodna.
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 29.06.2002
![]() |
a czy nie wygodniej by było zainstalować sobie XP dograć SP1 oraz łatki z netu, a potem zrobić ghost'a !? Ja tak mam i polecam.
A co do popierania wszystkiego z microsoftu to jak coś pobierasz to chyba masz to zapisane w Internet Temporary Files.
![]() |
#5 | |
Cichy mod
![]() ![]() |
Cytat:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
radze poczekac na SP2
![]()
![]() |
#7 |
Guru
Data rejestracji: 29.06.2002
![]() |
Piterniel.... do robienia obrazu dysku twardego, czyli do robienia jego image polecam Norton Ghost w wersji 6.0, gdyż ta wersja obsługuje format NTFS, a XP ja mam akurat na NTFS.
Pawel_k.... zawsze można zrobić sobie ghost'a tego co jest, a potem jak wyjdzie sp2 to po prostu wgrać ghosta, dorzucić sp2 i zrobić nowy image. To takie proste ![]()
![]() |
#8 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Rozwiazan jest kilka. Mozesz zainstalowac Windows i potem za pomoca Norton Ghosta wykonac obraz partycji. Co do informcji o obsludze NTFS to kazdy nowy Ghost sobie radzi i wykonuje obraz partycji z NTFS. Natomiast problem jest z zapisem obrazu na innej partycji z NTFS to potrafi tylko wersja Enterprise
Ciekawym rozwiazaniem bedzie dodanie do plyty odpowiedniego skrypty instalujacego dowolny soft podczas instalacji systemu. Poza tym w ten sposob mozna przygotowac plyte instalujaca odpowiednie sterowniki dla posiadanych urzadzen. Wiecej na ten temat znajdziesz na stronie http://www.tech-hints.com a dokladniej tutaj http://www.tech-hints.com/ie.html masz informacje o tym jak dodac hotfixy a tutaj masz informacje o tworzeniu plyty zawierajacej twoje sterowniki http://www.tech-hints.com/oem.html
![]() |
#9 | |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#10 | |
Cichy mod
![]() ![]() |
Cytat:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja jednak polecam wersje DOS - tez jest graficzna a nie trzeba jej instalowac (a windosowski ghost wrzuca "troche" plikow na dysk), nie robi foch jak odzyskujesz partycje systemowa...
mozesz nagrac plytke z obrazem bootujaca sie w dosie i automatycznie odpalajaca ghosta - zreszta tak robi Toshiba i pare innych firm w swoich kompach (plyty recovery - system + stery na plytce ghosta) |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Dobry Człowiek
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
Cytat:
ja robię to tak: przeglądam stronę www.winxp.com.pl od najstarszych newsów do najnowszych i instaluję w takiej kolejności patche, które tam zamieszczają a mam tego sporo (do IE 6.0 PL SP1 mam 20 poprawek, OE 6.0 PL SP1 - 6 poprawek, a do XP SP1 PL wyszła ostatnio zbiorcza poprawka ok. 9 mb zajmuje, szukaj pliku WindowsXP-KB826939-x86-PLK) PS Strasznie dużo poprawek do tego Windowsa jest, ciekawe czemu....
![]() |
![]() |
|
|