Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 20.11.2003, 14:30   #1
Piterniel
Cichy mod

Data rejestracji: 16.03.2003
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Uaktualnienia Windows XP SP1

Wiatm. Posiadam Windows XP Pro SP1. Męczy mnie to, że przy każdym formacie musze ciągnąć aktualizacje z internetu z WU. Chciałem sobie te aktualizacje zgrać na dysk i na płytkę. Jak moge to zrobić. Patrzyłem na strone microsoftu, ale tam jest tylko wyszukiwanie uaktualnień i najczęściej pobierane. Potrzebne mi ułożene od najwcześniejszych do najstarszych. Oczywiście te po SP1. Proszę o pomoc. Może jest jakaś stronka z posegregowanymi uaktualnieniami. Jestem zainstaresowany tez WMP9 i IE6 Sp1 i tymi innymi bajerami.
Piterniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.11.2003, 14:36   #2
Sprezyn
Pilot oblatywacz

Data rejestracji: 12.05.2002
Sprezyn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
trzeba zrobic plytke zintegrowane xp z sp1 - chyba
jest gdzies opis na stronie glownej, a jak nie to
znajdziesz w necie bez problemu. Plytke bardzo
latwo sie tworzy a dziala swietnie
Stary 20.11.2003, 15:11   #3
Piterniel
Cichy mod

Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Ale wyraźnie pisze, że ma Windows XP Pro. SP1 i chcę do tego SP1 uaktualnienia które wyszły po nim. Skąd można to ściagnąć. Bo strona microsoftu jest niewygodna.
Stary 20.11.2003, 16:18   #4
KarolluZ
Guru

Data rejestracji: 29.06.2002
KarolluZ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a czy nie wygodniej by było zainstalować sobie XP dograć SP1 oraz łatki z netu, a potem zrobić ghost'a !? Ja tak mam i polecam.

A co do popierania wszystkiego z microsoftu to jak coś pobierasz to chyba masz to zapisane w Internet Temporary Files.
Stary 20.11.2003, 18:17   #5
Piterniel
Cichy mod

Cytat:
Napisany przez KarolluZ
a czy nie wygodniej by było zainstalować sobie XP dograć SP1 oraz łatki z netu, a potem zrobić ghost'a !? Ja tak mam i polecam.

A co do popierania wszystkiego z microsoftu to jak coś pobierasz to chyba masz to zapisane w Internet Temporary Files.
A jaki program polecasz ? Do ghost`towania
Stary 20.11.2003, 18:17   #6
Pawel_k
User

Data rejestracji: 25.09.2002
Pawel_k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
radze poczekac na SP2
Stary 20.11.2003, 18:37   #7
KarolluZ
Guru

Data rejestracji: 29.06.2002
KarolluZ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Piterniel.... do robienia obrazu dysku twardego, czyli do robienia jego image polecam Norton Ghost w wersji 6.0, gdyż ta wersja obsługuje format NTFS, a XP ja mam akurat na NTFS.

Pawel_k.... zawsze można zrobić sobie ghost'a tego co jest, a potem jak wyjdzie sp2 to po prostu wgrać ghosta, dorzucić sp2 i zrobić nowy image. To takie proste
Stary 21.11.2003, 00:01   #8
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Rozwiazan jest kilka. Mozesz zainstalowac Windows i potem za pomoca Norton Ghosta wykonac obraz partycji. Co do informcji o obsludze NTFS to kazdy nowy Ghost sobie radzi i wykonuje obraz partycji z NTFS. Natomiast problem jest z zapisem obrazu na innej partycji z NTFS to potrafi tylko wersja Enterprise

Ciekawym rozwiazaniem bedzie dodanie do plyty odpowiedniego skrypty instalujacego dowolny soft podczas instalacji systemu. Poza tym w ten sposob mozna przygotowac plyte instalujaca odpowiednie sterowniki dla posiadanych urzadzen. Wiecej na ten temat znajdziesz na stronie http://www.tech-hints.com

a dokladniej tutaj http://www.tech-hints.com/ie.html masz informacje o tym jak dodac hotfixy
a tutaj masz informacje o tworzeniu plyty zawierajacej twoje sterowniki http://www.tech-hints.com/oem.html
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.11.2003, 07:01   #9
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez BD
Rozwiazan jest kilka. Mozesz zainstalowac Windows i potem za pomoca Norton Ghosta wykonac obraz partycji. Co do informcji o obsludze NTFS to kazdy nowy Ghost sobie radzi i wykonuje obraz partycji z NTFS. Natomiast problem jest z zapisem obrazu na innej partycji z NTFS to potrafi tylko wersja Enterprise
...nie masz racji Bartek, obraz partycji NTFS na innej partycji NTFS potrafi Ghost 2003 z pakietu NSW 2003 Pro
Stary 21.11.2003, 07:31   #10
Piterniel
Cichy mod

Cytat:
Napisany przez Zetoxa
...nie masz racji Bartek, obraz partycji NTFS na innej partycji NTFS potrafi Ghost 2003 z pakietu NSW 2003 Pro
A jak mam już IMAGE partycji. To ghost uruchamia się z pozycji DOS czy na jakiej zasadzie to działa ?
Stary 21.11.2003, 07:40   #11
para
Guru

Data rejestracji: 18.11.2002
para niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Piterniel
A jak mam już IMAGE partycji. To ghost uruchamia się z pozycji DOS czy na jakiej zasadzie to działa ?
To zależy od wersji ghosta. Jeżeli masz pakiet NSW2003 lub 2004 to możesz go uruchomić z windows.
para jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.11.2003, 08:18   #12
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ja jednak polecam wersje DOS - tez jest graficzna a nie trzeba jej instalowac (a windosowski ghost wrzuca "troche" plikow na dysk), nie robi foch jak odzyskujesz partycje systemowa...
mozesz nagrac plytke z obrazem bootujaca sie w dosie i automatycznie odpalajaca ghosta - zreszta tak robi Toshiba i pare innych firm w swoich kompach (plyty recovery - system + stery na plytce ghosta)
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.11.2003, 09:36   #13
eloise
Dobry Człowiek

Data rejestracji: 30.07.2002
eloise niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Piterniel
Ale wyraźnie pisze, że ma Windows XP Pro. SP1 i chcę do tego SP1 uaktualnienia które wyszły po nim. Skąd można to ściagnąć. Bo strona microsoftu jest niewygodna.

ja robię to tak: przeglądam stronę www.winxp.com.pl od najstarszych newsów do najnowszych i instaluję w takiej kolejności patche, które tam zamieszczają

a mam tego sporo (do IE 6.0 PL SP1 mam 20 poprawek, OE 6.0 PL SP1 - 6 poprawek, a do XP SP1 PL wyszła ostatnio zbiorcza poprawka ok. 9 mb zajmuje, szukaj pliku WindowsXP-KB826939-x86-PLK)

PS
Strasznie dużo poprawek do tego Windowsa jest, ciekawe czemu....

Twoje uprawnienia: