![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.02.2003
![]() |
Jak sprowadzić auto z krajów U E
No wlasnie. Mam na celu zebrac wszelkie info na temat sprowadzania aut.
Piszcie co jest wam wiadome. 1. Z jakich krajów 2. Gdzie szukać (adresy stron zagranicznych itp.) 3. Jakie dokumenty zgromadzic razem z autem 4. Akcyza ( wszystko na temat) 5. Działania w Polsce ( zarejestrowanie auta itp...) No i wszystko co kompleksowo potrzebne zeby samemu taka akcje przeprowadzic. Z kim, gdzie , jak i kiedy? Mysle ze te informacje przydadzą sie wielu forumowiczom. Mnie również.
UTRO WIECZERA MUDRIENIEJE Ostatnio zmieniany przez duchol : 20.05.2004 o godz. 20:15 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
![]() |
wrzucam pierwszy link
strone mozna ogladac w wersji polskojezycznej rowniez http://www.autoscout24.de/ oraz kalkulator celny ( nie wiem czy dobrze działa :-) http://www.celsped.pl/taryfacelna/kalkulator.php
![]() |
#3 |
Forumator
Data rejestracji: 23.05.2003
![]() |
ja słyszałem w TV że łepek za 200***8364; sprowadził z Niemiec Golfa3, a qmpel mi coś mówił, że akcyza, albo coś w tym stylu 500 zł...
P.S. żadna z tych informacji nie jest potwierdzona... edit: jak wynika z kalkulatora gostek za tego golfa zapłacił (chodzi mi o te podatki) około 600 zł Ostatnio zmieniany przez michal_zb : 20.05.2004 o godz. 20:57 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
ok, teraz moje pare mysli:
dobry pomysl z tym topicem golfy 3 niebite stoja w rzeszy po 800 - 900 ***8364; przetarty bok w bmw 318 ti (140KM!) 1000***8364;, rocznik chyba 1994 akcyza jest max 65% (przy >=10 lat, maleje chyba liniowo do 3,1%) akcyza zalezy ponoc tylko od wartosci furki na umowie, jak jest na 100 ***8364; to 65***8364; akcyza (w przypadku 10 latka). ponoc nawet za 1***8364; fury zwoza. to nie sa na 100% sprawdzone informacje, poza cenami golfow i tej beemki sam chce obczaic sytuacje dlatego GOOD IDEA z tym tematem. ceny aut w niemczech, jakies niespecjalnie niskie IMO www.mobile.de alles gute! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Co do podanego przeze mnie linka do kalkulatora celnego to uwzględnia juz 0 % cła. (dotyczy to krajów UE oczywiscie) Jak wpiszecie sobie przykladowe dane (kwota, rocznik) to wsio widac co i jak.
Z moich dedukcji wynika ze oplaca sie przywieźć auto do 3 lat. Przywiezienie starszego auta za ok 1500 e -2000 e sie srednio oplaca bo z akzcyzą wyjdzie tyle samo co mlodsze o 2-3 lata ( akcyza duzo mniejasza) Za auto 5-6 letnie od kwoty 2000 e zaplaci sie pare tys zł akcyze za 3 - latka w cenie ok 3000 e akcyza wyjdzie pareset złotych Jedynym poroblemem jest kwota faktury. W niemcach mozna sobie zalatwic fakture na duzo nizsza kwote i zaplacic mala akcyze ale jest tez taka mozliwosc ze to nie przejdzie i policzą wartosc samochodu wedlug ceniika. Dobra tyle na razie ode mnie Ladować linki na forum !!!!!!!!!!!:-)
![]() |
#7 |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
@duchol
mysle, ze powstal problem: moj informator twierdzi, ze to co na umowie to taka akcyza, ze nie ma mozliwosci zeby naliczali akcyze na podstawie wartosci auta wzietej z ich cennika. byloby dobrze rozstrzygnac czy jest to prawda, bo Ty twierdzisz ze moga wlasnie tak zrobic, a to juz jest duuuzy problem. edit: hmm, wyglada na to ze jednak moj kumpel sie mylil z ta akcyza, ale upieral sie ze zwozili auta po 1***8364;, czyli ciezko bedzie akcyza tutaj: http://www.samar.pl/?__action=sec,4&news=4574 kurde, im dalej w las tym wiecej drzew: http://onet.allegro.pl/phorum/read.p...667&v=&t=28667 coraz trudniej sie w tym wszystkim polapac, pewno celnicy sami nie wiedza co i jak... Ostatnio zmieniany przez pykson : 20.05.2004 o godz. 23:11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Veni, Vidi, Vici.
Data rejestracji: 03.11.2003
![]() |
Mój ziomal sciągną Lagune 94 rocznik za 1500 Euro dwa tygodnie temu, akcyza była liczona od wartości samochodu na umowie. W prawie każdym komisie na zachodzie można spotkac teraz Polaka, ciągną co sie da, czesto są to samochody delikatnie uszkodzone ale dużo tansze.
Osobiście polecam kupowanie cara nie w komisie tylko na jakiejś zachodniej "wichórze" samochody są tańsze i zawsze można sie potargować ![]() POzdro P.S. Na granicy spedził 3 dni.
"Czy świat bardzo się zmieni jak z młodych gniewnych powstaną starzy wqrwieni??" Hitman Blood Money ![]() Moj status w Americas Army ![]() Ostatnio zmieniany przez 47 : 21.05.2004 o godz. 01:38 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Istnieje jednak obawa, że jesli warosc na fakturze bedzie grubo niższa niz wartosc rynkowa to nie puszcza takiego tematu i policza od swojego ceniika a tego nikt by nie chcial:-)
47 !!!!!! Zgadzam się z twoim motto w 100%. A faszysci niech spier....
![]() |
#10 | |
>my private watch dog ;)<
Data rejestracji: 09.04.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |