![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
help...
router D-Link 504T jak to skonfigurowac... podlaczylem to pod neo... i nie wiem jak to skonfigurowac... ![]() help... nie mam teraz netu... bo zrezygnowalem z tamtej firmy co mialem... a teraz przez ten router... no porazka... help... ktos pomoze ?? moze nie wiem... nawet jesli nie taki model... a inny moze i nawet nie D-link'a routery... ale jak mozecie napiszcie co zmieniacie w swoich routerach... ja juz naprawde nie wiem... caly dzien nad tym siedze i nic nie moge wymyslec... help... ![]() nie mam za bardzo mozliwosci siedziec i czytac i szukac etgo gdzies bo nie mam netu w domu i nie mam stalego dostepu czasowego... pomozcie prosze...
na gg zawsze niczym cien nie ma mnie a jestem Majluj do mnie TU no coment... pozdro Ostatnio zmieniany przez Zelea : 04.05.2004 o godz. 19:10 |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
http://support.dlink.com/products/vi...ctid=DSL%2D504
może to Ci pomoże (ale pewnie tu byłeś). Ogólnie straszna porażka z informacjami na temat tego routera. A czy w ogóle łączysz się z NEO, czy chcesz informację np. na temat przekierowania portów?? W tym manual'u na tej stronie znalazłem wiele informacji. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
Cytat:
tylko ze to jest na temat modelu 504 a ja mam 504T i wbrew pozorom jak sie moze wydawac... to sa calkiem 2 inne sprzety... niestety... ![]() tzn mi generalnie to chodzi o konfiguracje routera... na nasze neo jakie sa stale wartosci itp itd bo tego nie wiem a to powinno byc przecierz do kazdego neo takie samo...
|
|
|
|
#4 |
|
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
A na neostrada.info Ty patrzyl ?? Tam tez jest forum...
|
|
|
#5 | |
|
Ramblings of a Madman
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Cytat:
Zacznij o wyboru odpowiedniego protokołu: Neostrada śmiga na PPPoE - moża tam wpisać usera i password ( zakładam, że je znasz) Często w takowych routerach należy ustwić VPI i VCI - spróbuj czy pójdzie na ustawieniach VPI:0 , VCI:35 Następnie konfigurujesz DHCP, jeśli oczywiście chcesz aby router spełniał funkcję serwera DHCP :ustalasz od jakiego adresu mają się zaczynać adresy w twojej sieci, a skoro twój router ma adres 192.168.0.1 (tak przeważnie mają D-Linki) możesz jako początkowy adres wpisać np.: 192.168.0.2 , a końcowy np.: 192.168.0.50, maskę podsieci ustawiasz na 255.255.255.0, a bramkę jesli jest do wpisania ustawiasz na 192.168.0.1 ( GATEWAY). DNSy możesz wpisać te z TPSA : 194.204.152.34 oraz 194.204.159.1 ok, teraz konfiguracja końcówek - jesli zdecydujesz sie na DHCP ustwiasz we własciwościach protokołu TCP/IP aby adres został przydzielany dynamicznie i to w zasadzie powinno zadziałać. Oczywiście możesz sobie wpisać IP ręcznie , pamiętaj tylko ze bramką jest 192.168.0.1 , a maska podsieci 255.255.255.0, dnsy dajesz wtedy tez te co skonfigurowałes w routerze.Zakładam, że firewall i przekierowanie portów możesz ustawić sobie później ![]() Pozdrawiam Zapraszam na GG#825905,postaram sie pomóc.
primum non nocere Ostatnio zmieniany przez surff : 05.05.2004 o godz. 15:56 |
|
|
|
|
![]() |
|
|