![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
TOSHIBA A100-036 i Vista Basic
Pytanko do Was (ostatnia deska ratunku
![]() Kupiłem Toshibe A100-036 z systemem Vistą (chcę zmienić ten badziew - system) Po "pre-instalacji fabrycznej" Vista chodzi.....ale zaciekawił mnie jeden fakt. Na dysku mam 3 partycje. 1. Vista (system) 2. WinRe 3. Data Teraz tak....wiem ,że partycja WinRe jest właśnie do tej pre-instalacji. Jednak po jej dokonaniu - jak winda chodzi czy mogę usunąć już tą partycję ?? Czy stabilnie wszystko będzie chodziło. (Na tej partycji widzę jakiś plik source ważący jedynie 17 MB) I kolejne pytanie czy jak zainstaluję od nowa system np Windows Xp Prof i usunę tą partycję to później jak będę chciał powrócić do Visty to czy Recovery CD Toshiby pójdzie bez problemów i nic mi się nie wysypie. Pozdrawiam Wojtek |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 29.09.2004
![]() |
Tej partycji,si***281;, nie usuwa,po gwarancji Twoja sprawa,a teraz nie,wpierw znajd***378; sobie wszystkie sterowniki pod XP,musisz dopasowa***263; z innego modelu.Wr***243;ci***263; do Visty mo***380;na,bez problemu.
Ostatnio zmieniany przez andreg : 18.04.2007 o godz. 18:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Mozesz usunac ale jak posypiesz system to wszystko z plyty bedizesz musial zczytac i chyba na tej partycji zawsze sa sterowniki od razu.
@andreg : od kiedy po gwarancji mozna dopiero usuwac ukryte partycje ... ![]()
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 29.09.2004
![]() |
Mia***322;em,problem w serwisie Toshibie w Bielsku-Bia***322;ej,***380;e usun***261;***322;em t***261; partycj***281;,mo***380;e szukali wykr***281;tu,***380;eby mnie skasowa***263;.To ma tylko 1,5 gb,czy warto,zale***380;y jak wielki jest dysk.
Ostatnio zmieniany przez andreg : 18.04.2007 o godz. 22:29 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
napewno nie masz zadnych CD , poprostu ta partycja RE to recovery ! i tam masz obraz visty. z chwila gdy ja skasujesz /format to tak jak bys pozbyl sie visty , a legalnego xp nie posiadasz.
decyzja nalezy do ciebie, ja uwazam ze wista to nowy i bardzo wygodny system , daj sobie troche czasu a go polubisz.
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
@Zorg
Mam samą płytkę Recovery CD,żadnych terowników a legala XP posiadam. Ale...... Zorg powiedź mi....jeśli jest to wygodny system dlaczego nie chodzą filmy .avi mimo wgrania kodeków, mojej dziewczynie Excel na makrach wysypuje się mimo ,że na PC , na którym mam zainstalowany XP Prof - śmiga Visual Basic, zwykły Total Commander PP nie pokazuje ikonek na pasku przycisków, a jak chciałem zainstalować programik, by stworzyć sobie parycję doddatkową (Acronis Partition Magic) to wysypał się bo nie usyskał dostępu do dysku (mimo trybu administratora) i Vista kazała skorzystać mi z konsoli zarządzania, gdzie mogłem stworzyć tylko wolumin, a nie partycje podstawową. @andreg dysk mam 100 GB Pozdrawiam Wojtek |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|