![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
![]()
witam
kupiłem ostatnio w/w głośniki i jestem z nich bardzo zadowolony poza jednym. Jeżeli są włączone a nie odtwarzam żadnej muzyki to strasznie szumią i strzelają co chwilę. Karta muzyczna to Sound Blaster 5.1. Instalowałem najnowsze sterowniki, grzebałem juz chyba we wszystkich opcjach i ciągle to samo. W końcu pożyczyłem od kolegi zesatw 5.1 by sprawdzić czy to nie wina głośników. Ale znowu to samo. Co może powodować to szumienie?? Może listwa przepięciowa lub jakiś inny odbiornik?? Proszę o pomoc bo staje się to bardzo uciążliwe. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Czy ktoś może mi pomóc??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 20.12.2002
![]() |
Cytat:
A wracając do głośników, to odłącz je od karty muzycznej z zobacz czy nadal strzela i szumi. W regulacji głośności wycisz mikrofon, line in oraz pozostałe z których nie korzystasz.
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() |
Cytat:
Dzięki za odpowiedź. Sprawdze i napiszę czy zadziałało. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
Szukałem długo. Instalowałem sterowniki ale po paru godzinach stwierdziłem że jest to wina monitora. Zakłoca on działanie głośników gdy jest włączony, podłączony do komputera. Jeżeli odłącze kabel lub wyłącze monitor wszystko jest ok. To samo jeżeli odłącze głośniki od kompa. Jest to odgłos działąjącego monitora (po przyłożeniu ucha do obudowy monitora jest ten sam dźwięk). Czy można coś na to poradzić? Monitor jest nowy i na gwarancji. W instrukcji obsługi nie było wspomniane że może on zakłocać pracę innych urządzeń, więc czy może to być powód do reklamacji??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Kazdy monitor z kineskopem "produkuje" pole elektromagnetyczne ktore moze zaklocac dzialanie innych urzadzen. Sproboj odsunac monitor maksymalnie od glosnikow i kabli do nich.
Zawsze tez mozesz ekranowac glosniki folia alumioniowa i uziemic do kaloryfera ![]() BTW moze masz nierozmagnesowany kineskop ?? Poszukaj takiej opcji w OSD monitora.
![]() |
#8 | |
![]() |
Cytat:
Możesz w skrócie opisać jak je ekranować? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |