![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Total Commander 6.50 nadchodzi
bawię się właśnie betą 10a, oto lista zmian w stosunku do wersji 6.03
Kod:
New in Total Commander 6.50: - Thumbnail view: Display of miniature pictures for images and some other file types - Custom columns mode: Up to 9 different user-defined view modes with custom columns - Content plugins: Display+Search for additional file properties, use in multi-rename tool - Overlay icons for special file types like LNK files (configurable) - Automatic installation of plugins and languages when opening plugin archive (if supported by the plugin) - New configuration page for configuring all plugin types - Alt+Shift+F3 loads lister without plugins and any multimedia additions - Shift+button click on current directory switches to the dir part on which you clicked - Shift+button click in search on 'go to file' or 'feed to listbox' opens dir in new tab - Search for NTFS-encrypted files - Define different location of tree content files (treeinfo.wc) - Show current speed also when copying in synchronize dirs function - FTP: Support for MODE Z compressed uploading/downloading - New type of locked tab: still allows to change dirs, but reverts to tab-root when clicking "\" or switching to other tab and back - Multi-rename tool: Multiple search+replace, search+replace history, button to reload rename results - F5 - F2 now transfers in background also for FTP uploads+downloads - New pseudo environment variables supported in path names, pointing to locations of virtual folders: %$APPDATA%, %$DESKTOP%, %$PERSONAL% (My Documents), %$PROGRAMS%, %$STARTMENU%, %$FONTS%, %$STARTUP% (use lowercase to access env vars with these names) - New internal commands (for button bar, starter menu and user-defined hotkeys) to change drives: cm_GotoDriveA..cm_GotoDriveZ, cm_GotoNextDrive and cm_GotoPreviousDrive - New internal commands cm_srcactivatetab1..10 activates tab 1-10 in source panel, similar for target panel. - Subdir filters now also work when copying (only files of this type). Syntax: Include: somedir1\ somedir2\ Exclude: *.* | somedir1\ somedir2\ - Synchronize dirs: Also allow to set copy direction of equal files (via right click menu only!), e.g. for copying them to a different location - Remember special display modes (thumbnails, comments, custom columns) separately per tab, and when closing - The complete list can be found in history.txt http://files.philka.ru/TotalCommander.exe
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Jak zwykle Zetoxa przynosi wiesci ze swiata przydatnych programow
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A ja cały czas nie mogę się do tego typu programów przekonać, chociaż przyznam, że zauważam coraz więcej ich zalet. Może ta wersja w końcu mnie przekona?
![]() |
#4 |
liniejący leming
Zlotowicz
...ja nie potrafię posługiwać się komputerem bez TC, no nie potrafię. Całkiem niedawno dowiedziałem się od Ghislera, że jestem w pierwszej dwudziestce Polaków, którzy zakupili jeszcze wówczas Windows Commandera. To było w 1996 roku, wersja bodajże 3.0, strasznie był drogi jak dla mnie, ale nie żałuję :cool: 8 )
![]() |
#5 | |
^_^ czekam na bana ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
liniejący leming
Zlotowicz
... właśnie przede wszystkim TC służy jako explorer, skoro Bill chciał go kupić kilka lat temu tzn. że jego własny to niestrawna kaszanka
![]()
![]() |
#7 |
the one
CDRinfo VIP
Mój kolega tak samo - wszystko robi w TC. Co ciekawe, praktycznie dzięki temu przy obsłudze komputera nie używa myszy, no chyba, że pracuje w programach graficznych, czym czasami się zajmuje. Mi natomiast jakoś nigdy ten program nie był potrzebny - właściwie mam go zainstalowanego tylko do aktualizacji swoich stron internetowych. Ale wiem gdzie mam każdą rzecz trzymana na twardzielu, potrafie do niej dojść w kilka sekund i naprawdę żaden dodatkowy program, który mam mi to ułatwić nie jest mi potrzebny. Ale, może kiedyś
![]()
![]() |
#8 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
to istnieje windows bez total cmd? sa takie kompy na ktorych tego nie ma? eee, niemozliwe
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
mysle ze ten program uzywaja ludzie ktorzy bardzo mocno zwiazani byli niegdys z dosem ![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
liniejący leming
Zlotowicz
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Team Member
![]() Data rejestracji: 14.05.2002
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Bez niego niema pracy na kompie ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
8 Samuraj
Data rejestracji: 23.03.2004
![]() |
Ja też kompletnie nie wyobrażam sobie kompa bez TC, jest to pierwszy progs jaki instaluje po formacie.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
u mnie ten program sluzy tylko do kopiowania z partycji na partycje lub z dysku na dysk wiekszej ilosci plikow.
To wlasnie wszystko do czego go uzywam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
liniejący leming
Zlotowicz
łatwiej mi wymienić do czego (jeszcze, bo kto wie) nie używam TC; nie smażę nim placków ziemniaczanych, no i nie koszę trawnika
![]()
![]() |
|
|