![]() |
Cytat:
|
Cytat:
A jeżeli chodzi o normalność = brak limitów, to tak jakby mówić człowiekowi ile litrów wody może wypić w ciągu miesiąca.... |
Jeeeeeee podłączyli mi neo juz :D :D :D po 13 dniach , 23 telefonach na 0 800 wkoncu mi "naprawili" port który był uszkodzony...
Nie posiadajac internetu przestudiowalem regulamin :) i wyczytalem że można teraz od nich żądać hajs za "pełne dni" w ktorych neo nie dzialała.. czyli 1/30*abonament*12 dni.. bedę bogaty :D |
a przez ten czas wdzwaniałeś się? :> no przez modem?
|
kaj ?
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
wiem że juz gdzieś wcześniej była o tym mowa, ale napisze jeszcze raz....
w zwiazku ze wzrostem opłaty za usługe Neostrada (wprowadzenie vat), można zrezygnować z usługi bez jakichkolwiek konsekwencji... fragment pisma z tepsy "W przypadku braku akceptacji zmian w cenniku Abonentowi przysługuje prawo wypowiedzenia umowy. W razie skorzystania z tego parwa TP nie przysługuje roszczenie odszkodowawcze, z zastrzeżeniem roszczenia z tytułu ulgi przyznanej Abonentowi" w sumie wszystko jasne ale.. nie wiem o co im chodzi w tym ostatnim stwierdzeniu, o jaką ulge im chodzi?? pozdro |
A jak to jest z tym zwrotem hajssuu ? Sami odliczą od abonamentu neostrady, czy ja "muszem" zadzwonic na błękitną linie i sie upomnieć o kase ?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
jeśli chcecie mimo cyrografu (umowa na rok) zrezygnować bez kary za każdy miesiąc korzystania z neo, zróbcie tak: telepunkt -> umowa o przejście na wyższą prędkość -> rezygnacja z neozdrady. zapłacicie karę tylko za 1 m-c + 1 pln abonamentu i po problemie :D a tutaj ciekawy artykuł wraz z podstawą prawną, gdzie jasno wynika, że zmiana vat jest zmianą warunków umowy: link ps. zgodnie z Prawem Telekomunikacyjnym (Dz.U. 171/2004 poz. 1800) oraz Ustawą o cenach (Dz. U. Nr 97/2001, poz. 1050) zmiana stawki VAT na połączenia z internetem jest zmianą cen. Skutkuje to obowiązkiem pisemnego zawiadomienia abonenta o tej zmianie conajmniej z miesięcznym wyprzedzeniem. TPSA uparcie ignoruje to prawo. Jeżeli więc: - jesteś abonentem TPSA korzystającym z usług internetowych objętych zmianą stawki, - otrzymałeś(-aś) fakturę za usługi telekomunikacyjne z opłatami za internet w stawce VAT 22% - nie otrzymałeś (-aś) stosownego zawiadomienia miesiąc wcześniej faktura taka jest niezgodna z prawem i należy złożyć reklamację. Można to zrobić przy pomocy załączonego wzoru: Pobierz wzór reklamacji w formacie RTF |
Cytat:
|
Cytat:
O sorka nie napisalem o co mi chodzi :) Neo mi nie dzialala przez 14 dni. A w regulaminie jest napisane że można zażadać zwrotu 1/30*abonament Neo*ilosc dni |
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:23. |