Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.11.2006, 11:05   #31
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
zgadza sie
robi sie szum, nie wiem po co, jest to tragedia ale nawet ona nie powinna stac sie cyrkiem jak to ma teraz miejsce
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.11.2006, 13:18   #32
Mily_
Formatowiec...

Data rejestracji: 03.08.2003
Mily_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez demek Podgląd Wiadomości
zgadza sie
robi sie szum, nie wiem po co, jest to tragedia ale nawet ona nie powinna stac sie cyrkiem jak to ma teraz miejsce
dobra nie ważne... według was nic się nie stało... kolejny powód żeby kogoś o*******ić 9nie wytrzymałem)... a różnica jest taka, że wypadki się zdarzają CODZIENNIE... a taka tragedia to nie jest codzienność... więc jeśli macie mnie bluzgać w takim temacie to:
1. Nic nie piszcie;
2. Bluzgajcie na PW albo załóżcie temat: "Bluzgamy Miłego"

To będzie najlepsze wyjście... Bo dla mnie ten temat jest poważny i nie mam zamiaru dalej prowadzić tej rozmowy... Dla mnie to jest tragedia...
bardziej podniecające i interesujące"
Donna Watsonon
Mily_ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.11.2006, 13:30   #33
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Mily_ Podgląd Wiadomości
dobra nie ważne... według was nic się nie stało... kolejny powód żeby kogoś o*******ić 9nie wytrzymałem)... a różnica jest taka, że wypadki się zdarzają CODZIENNIE... a taka tragedia to nie jest codzienność... więc jeśli macie mnie bluzgać w takim temacie to:
1. Nic nie piszcie;

To będzie najlepsze wyjście... Bo dla mnie ten temat jest poważny i nie mam zamiaru dalej prowadzić tej rozmowy... Dla mnie to jest tragedia...
temat jest poważny i wszyscy są smutni.

nie było sensu zakładać kiedy jeszcze nie zgasła nadzieja...cuda się zdarzają...

nie ma się co rozwodzić nad bezdusznością pismaków, którzy załapali temat i zarabiają za nadgodziny...nic to nie zmieni...

po prostu straszna sprawa, tragedia wielu osób, smutno mi bardzo.

dyskusje w stylu: zamknąć tą kopalnię itd. to już zupełny bełkot...

zamknąć wszystkie drogi w takim razie...

ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.11.2006, 14:00   #34
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Mily_ Podgląd Wiadomości
1. Nic nie piszcie;

bo jest to tragedia, ale media robia z tego CYRK, nie rozumiesz tego?
gdyby tylko mogli pozakladaliby kamery, podsluchy w domach rodzin ofiar, na spotkaniach z psychologami
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.11.2006, 15:50   #35
Predi
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 16.04.2002
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez demek Podgląd Wiadomości
bo jest to tragedia, ale media robia z tego CYRK, nie rozumiesz tego?
no i dobra, niech sobie robia....
ja mysle co mysle
chyba ze ktos jest zmuszany to caly czas ogladac/czytac

mi sie zrobilo przykro po uslyszeniu co sie stalo, dzieki mediom dowiedzialem co i jak
i koniec
wspolczucie i wsparcie w bolu dla tych co zgineli i ich rodzin

a komenty typu: to co, na drogach ginie wiecej traktuje jako przejaw gowniarstwa i nie wiem jeszcze czego, nie obchodzi Cie ze ktos obok zginal w tragicznym wypadku to dajcie sobie na luz i nie wypowiadajcie sie, przeszkadza Wam ze mnie zainteresowalo i zabolalo to, ze kilkanascie km ode mnie zginelo 23 ludzi na dole w kopalni?

ps. media mediami, a my soba
peace & kfiaty

pss. cytat @demka jest tylko czyms od czego zaczalem wywod, niniejszy post nie ma na celu "pojechania" po @demku

Ostatnio zmieniany przez Predi : 24.11.2006 o godz. 15:53
Predi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.11.2006, 16:01   #36
Banana Coctail
Banned

Avatar użytkownika Banana Coctail

Data rejestracji: 27.08.2003
Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
@FatAlbert to, ze Polska ma mnostwo wegla to ja prosze a Ciebie wiem. Problem w tym, ze te poklady z ktorych sie korzysta (ktore sa odkryte) moga sie wyczerpac za ok 15 lat jezeli nie bedzie sie nowych kopalni budowac.

@nimal skoro wydobycie wegla jest takie niedochodowe i wymaga dotacji to czemu nadal sie to robi, zamiast wdrozyc i promowac nowe zrodla energii?
Za przyklad niedochodowosci podam: niemiecki koncern e.on zainwestowal 1,5 mld ***8364; by uczynic bardziej ekologiczna i wydajna elektrocieplownie w Kingsnorth w poludniowo-wschodniej Anglii. (za lewica.pl).
Banana Coctail jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.11.2006, 16:13   #37
Prezesik
Człekokształtny

Data rejestracji: 27.12.2004
Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter Podgląd Wiadomości

nie było sensu zakładać kiedy jeszcze nie zgasła nadzieja...cuda się zdarzają...

nie ma się co rozwodzić nad bezdusznością pismaków, którzy załapali temat i zarabiają za nadgodziny...nic to nie zmieni...

popieram kolegę.

tragedia się stała wielka, ale nie popadajmy w skrajności

Stary 24.11.2006, 17:42   #38
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Banana Coctail - prosze - napisz ze zartujesz poczytaj w necie, pogolodaj wiadomosci w tv, cokolwiek... TAK JEST NIEDOCHODOWE OD WIELU LAT
i kolejne rzady maja z tym problem - odwazna reforma poslalaby setki, tysiace ludzi na zielona trawke i kosztowalaby wiecej niz utrzymanie kopalni przez kolejne nascie lat
a komu to zawdzieczamy? kochanym tak przez Ciebie SOCJALIZTOM! to ich glupota doprowadzila polska gospodarke do stanu, z jakim teraz musimy walczyc

jak myslisz, dlaczego u nas sa tak wysokie podatki i inne obowiazkowe skladki? bo jeden dobrze zarabiajacy Polak musi utrzymac pare rodzin darmozjadow!

czy nazywam gornikow darmozjadami? to nie takie proste - charuja ciezko, tylko jest drobny szczegol - PRACUJA BEZ SENSU! kazda godzina ich pracy kosztuje podatnikow! to sie nazywa CHORY SYSTEM
i to nie wina kapitalizmu - kapitalizm do takich sytuacji nie dopuszcza!
to wina naszej przeszlosci - 50 lat okupacji socjalistycznej!
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.11.2006, 20:40   #39
simensm35
Bywalec

Data rejestracji: 10.08.2002
simensm35 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam!
Widz***281;, ***380;e dyskusja rozwija si***281; w, jak zawsze s***322;usznym, kierunku....
nimal napisa***322;e***347;:
"Banana Coctail - prosze - napisz ze zartujesz poczytaj w necie, pogolodaj wiadomosci w tv, cokolwiek... TAK JEST NIEDOCHODOWE OD WIELU LAT"
mo***380;esz mnie troch***281; o***347;wieci***263;? szczeg***243;lnie co do Twojego ostatniego cytowanego przezemnie zdania?
"czy nazywam gornikow darmozjadami? to nie takie proste - haruj***261; ciezko, tylko jest drobny szczegol - PRACUJA BEZ SENSU! kazda godzina ich pracy kosztuje podatnikow!"
A, no tak! Teraz ju***380; jest dla mnie jasne, ***380;e ten ca***322;y w***281;giel wydobyty i wywieziony z do***322;u w bezsensownej har***243;wce jest z powrotem zwo***380;ony do kopalni, ***380;eby nast***281;pnie zn***243;w bezsensownie go wydoby***263;? I tak w ko***322;o, tak?
Dobrze rozumuj***281;? Bo je***380;eli jest tak jak my***347;l***281;, to w elektrowniach i elektrociep***322;owniach, prywatnych domach i gospodarstwach mamy ju***380; energi***281; z atomu, wiatru, s***322;o***324;ca i inych, czystych i odnawialnych ***378;r***243;del energii o kt***243;rych my, tu na ***347;l***261;sku, nic nie wiemy i dalej sobie tak ten w***281;gielek wydobywamy, potem spowrotem go na d***243;***322;, i znowu do g***243;ry, ....itd. I do tego jeszcze mi za to p***322;ac***261;...kurcze, ale by by***322;y jaja!
simensm35 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.11.2006, 21:21   #40
Banana Coctail
Banned

Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
@nimal
1. kapitalizm do takich sytuacji nie dopuszcza to racja, po prostu kopalnie zalalo by sie betonem i sprzet przetopilo lub sprzedalo za bezcen.
2. podatki progresywne sa w wiekszosci krajow swiata, np. w Skandynawii taki model sprawdza sie wyjatkowo dobrze (zastanawia mnie czemu, przetrwal on rozne zawirowanie w koniunkturze)
3. czyli wg Ciebie wegiel byl dochodowy i rentowny jedynie pod koniec XIX wieku? W sumie to racja, wtedy nie istnialo prawo pracy... wiec pracowalo sie o wiele wydajnie.
4. reforma gornictwa juz byla i tak za duza (mowa o takiej reformie co likwiduje przedsiebiorstwa). Mamy juz wystarczajaco duze bezorbocie, jeszcze chcesz je poglebic?

Ogolnie kapitalizm ma swoim zwyczaju wytepenie lokalnych przedsiebiorstw (szczegolnie po przemianach) by zastapic je monopolami lub kartelami/troustami, ktore opanowuja caly rynek, niszczac stare zaklady pracy.

@simensm35
Zgadzam sie z Toba. Bycie gornikiem to fajna sprawa, bezpieczna, przyjemna i latwa. Szkoda, ze nie mieszkam na Slasku, tez bym sie poopierniczal za pieniazki podatnikow.
Stary 24.11.2006, 21:48   #41
nimal
Author
Zlotowicz

nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
oj, troche ekonomii najpierw
czy gornik pracuje za darmo golymi rekoma? utrzymanie kopalni nic nie kosztuje? utrzymanie sprzetu, zakup sprzetu, rekultywacja wyrobisk, skaldowanie odpadow, energia zuzywana przez kopalnie, ubezpieczenia, akcje ratunkowe, utrzymanie w gotowosci sprzetu ratunkowego, oplaty za transport, skladki pracownicze, podatki, pensje i wiele wiele innych skladnikow, ktore mozna naprawde dlugo wymieniac skladaja sie na koszt wydobycia
i koszt wydobycie tony wegla jest wyzszy niz zysk z jego sprzedazy
dlatego gornictwo musi byc dotowane
tak trudno to zrozumiec?

co do bezrobocia - i tak ono bedzie, utrzymywanie tego stanu zeczy kosztuje nas bardzo duzo - wyzsze podatki placa wszyscy a to powoduje wzrost bezrobocia - te wartosci sa zalezne
mamy jedne z nawyzszych podatkow i skladek ubezpiczeniowych w Europie, bo kolejne rzady nie sa zainteresowane ucieciem chorej sytuacji (nie tylko gornictwa) - po prostu kadencja rzadu jest krotsza niz czas potrzebny na odczucie pozytywnych zmian odwaznej reformy
Stary 24.11.2006, 22:01   #42
AleX69
.::MaNNErS:SuCk::.

Data rejestracji: 25.02.2004
AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter Podgląd Wiadomości

popieram
Stary 24.11.2006, 23:22   #43
simensm35
Bywalec

Data rejestracji: 10.08.2002
simensm35 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal Podgląd Wiadomości
oj, troche ekonomii najpierw
czy gornik pracuje za darmo golymi rekoma? utrzymanie kopalni nic nie kosztuje? utrzymanie sprzetu, zakup sprzetu, rekultywacja wyrobisk, skaldowanie odpadow, energia zuzywana przez kopalnie, ubezpieczenia, akcje ratunkowe, utrzymanie w gotowosci sprzetu ratunkowego, oplaty za transport, skladki pracownicze, podatki, pensje i wiele wiele innych skladnikow, ktore mozna naprawde dlugo wymieniac skladaja sie na koszt wydobycia
i koszt wydobycie tony wegla jest wyzszy niz zysk z jego sprzedazy
dlatego gornictwo musi byc dotowane
tak trudno to zrozumiec?
Idąc twoim tokiem rozumowania, czysto ekonomicznym, trzeba by zrezygnować z utrzymywania każdego nierentownego zakładu lub sektora gospodarki. Zastanawiam się tylko, co by nam zostało. Służba zdrowiu? nie, bo tylko zużywają to co produkują inni, a niczego nie tworzą i nie sprzedają.A płacić trzeba. Policja? Może wojsko? O, może oświata? Też nie bardzo. No to stocznie? Kurka, no też nie, bo mają długi...itd.
Wszystko, każda śrubka, kawałek drutu, kijek do łopatki, każde narzędzie zakupione przez przemysł kosztuje co najmniej dwa albo i trzy razy drożej niż to samo w detalu kupowane przeze mnie jako osobę prywatną. Dlaczego, panie ekonomisto? Jakieś wytłumaczenie? Każda usługa wykonana przez firmę obcą jest kilka razy droższa niż to samo zrobione we własnym zakresie. To są koszty dzięki którym koszt wydobycia jest tak wysoki. Podatki, absurdalne, niespotykane w innych gałęziach gospodarki też leją po kieszeni.
Może uszedł twojej uwadze taki skromny fakt, że od jakiegoś już czasu, większość kopalni ma dodatni efekt ekonomiczny, jak to fajnie sie nazywa. To znaczy że cena zbytu tony węgla jest wyższa niż jej wydobycie. Wszystkie należności również spłacamy na bieżąco.
To jest dużo bardziej skomplikowany mechanizm, i proste nierentowne=zamykamy, nie załatwia sprawy. Cały mechanizm jest w jako takiej równowadze, i rozwalenie jednego elementu może spowodować zawalenie całej konstrukcji.
Pewnie usłysze że możemy importować surowce z krajów gdzie są one tanie jak piasek na pustyni. Możemy. Tylko za co? I jak długo będą tańsze niż nasze?
Cała dyskusja skręca w kierunku innym niż zamierzony przez autora, dlatego zostawmy ekonomię mądrzejszym(?), a zajmijmy się tym co umiemy i lubimy.
Z mojej strony EOT.
simensm35 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.11.2006, 08:59   #44
nimal
Author
Zlotowicz

w koncu zaczoles pisac z sensem
czyzbym wyzej nie pisal o podatkach? a wiesz czemu musza byc wysokie? bo nie placa ich wszyscy - czesc zakladow, cale sektory gospodarki wywalczyly sobie zwolnienia - i za to placimy wszyscy
zamykanie nierentownych zakladow nie jest proste - czesto koszty ich likwidacji sa wyzsze niz koszty ich utrzymywania (vide kopalnie)

to jest spuscizna po poprzedniej epoce
czemu niekore sektory gospodarki sa u nas dotowane i/lub zwlanianne z czesci oplat/podatow a na swiecie nie musza? zastanow sie dobrze
teraz mamy rownowage - jedna osoba pracuje na kilka innych, ktore albo nic nie robia (bezrobocie, falszywe renty itd) albo pracuja w zakladach, do ktorych trzeba dokladac z budzetu (a skad sie pieniadze w budzecie?) - i to jest wg ciebie zdrowa sytuacja, ktora nalezy utrzymac? gratuluje dobrego samopoczucia
Stary 25.11.2006, 09:36   #45
Banana Coctail
Banned

@nimal przemiany systemowe polegajace na cieciu wydatkow w budzecie na sfere socjalna doprowadzily do tego co jest.

Jezeli bedziemy dalej likwidowac wlasne zaklady wydobywcze bedziemy tak narazeni na zmiany koniunktury a co za tym idzie zmiany cen, ze nie bedzie mozna takich wydatkow pokryc. Winna jest prywatyzacja zakladow wypracowanych przez pokolenia.

Rynek uslug w kraju jest zbyt maly aby mogl stanowic powazna czesc budzetu, przez to, ze place sa za niskie. Jezeli placa jest niska, to jej posiadacz nie kupi zbyt wiele.

Wysokie podatki. Jeszcze sa zbyt male. 50% dla najwiekszysch przedsiebiorstw i dla najbogatszych. Inaczej nie uda sie tego kraju z biedy wyprowadzic.

Chociaz w sumie, moznaby Warszawe zamienic w Kolejna kinszase to bedzie zabawnie.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: