![]() |
Cytat:
ja mysle co mysle chyba ze ktos jest zmuszany to caly czas ogladac/czytac mi sie zrobilo przykro po uslyszeniu co sie stalo, dzieki mediom dowiedzialem co i jak i koniec wspolczucie i wsparcie w bolu dla tych co zgineli i ich rodzin a komenty typu: to co, na drogach ginie wiecej traktuje jako przejaw gowniarstwa i nie wiem jeszcze czego, nie obchodzi Cie ze ktos obok zginal w tragicznym wypadku to dajcie sobie na luz i nie wypowiadajcie sie, przeszkadza Wam ze mnie zainteresowalo i zabolalo to, ze kilkanascie km ode mnie zginelo 23 ludzi na dole w kopalni? ps. media mediami, a my soba peace & kfiaty pss. cytat @demka jest tylko czyms od czego zaczalem wywod, niniejszy post nie ma na celu "pojechania" po @demku |
Cytat:
gdyby tylko mogli pozakladaliby kamery, podsluchy w domach rodzin ofiar, na spotkaniach z psychologami |
Cytat:
nie było sensu zakładać kiedy jeszcze nie zgasła nadzieja...cuda się zdarzają... nie ma się co rozwodzić nad bezdusznością pismaków, którzy załapali temat i zarabiają za nadgodziny...nic to nie zmieni...:| po prostu straszna sprawa, tragedia wielu osób, smutno mi bardzo. dyskusje w stylu: zamknąć tą kopalnię itd. to już zupełny bełkot... zamknąć wszystkie drogi w takim razie... :( |
Cytat:
1. Nic nie piszcie; 2. Bluzgajcie na PW albo załóżcie temat: "Bluzgamy Miłego" To będzie najlepsze wyjście... Bo dla mnie ten temat jest poważny i nie mam zamiaru dalej prowadzić tej rozmowy... Dla mnie to jest tragedia... |
zgadza sie
robi sie szum, nie wiem po co, jest to tragedia ale nawet ona nie powinna stac sie cyrkiem jak to ma teraz miejsce |
Mily, ale Sunna po czesci ma racje - czy placzesz za tymi tysiacami osob, ktore gina codziennie na calym swiecie?...
|
Cytat:
|
Wielka sensacja. Ludzie gina codziennie. Jak ktos napisal na forum gw bodajze: ''w weekend zginie w wypadkach ok 20 osob''. I ktos sie tym przejmie?
W iraku dzis zginelo grubo ponad 150 osob i co ? Po co otaczac gornikow jakims kultem. Praca jak kazda. Jeszcze im podniesc pensje za kolejne grube miliony. Juz czuja sie wystarczajaco mocni. Dobrze ze mozna na inny kanal przeaczyc lub nie klikac w dany odnosnik w necie. bleeee |
Dodam tylko, ***380;e w***322;a***347;nie eksport jest najbardziej niedochodowy.
Poszukaj cen ***347;wiatowych w***281;gla i por***243;wnaj je sobie z rynkiem krajowym. Pok***322;ad***243;w w***281;gla mamy na znacznie d***322;u***380;ej, mog***261; tylko wzrosn***261;***263; koszty ich eksploatacji i przestanie si***281; op***322;aca***263; ich wydobycie. |
@banana
oj o tych pok***322;adach w***281;gla to musisz doczyta***263; :D bo jest wi***281;cej ni***380; Ci si***281; wydaje poprostu za 15 lat nie b***281;dzie si***281; ich eksloatowa***263;. |
1 i 3 prawie prawda
2 mylisz sie - gornictwo nie bylo dochodowe, bylo DOTOWANE tak samo jak jest, tyle ze teraz sie o tym mowi no i teraz sie liczy pieniadze a nie ordery na klapkach wladnych |
@nimal dziesiat lat temu byla inna technika, teraz jest jaka i tak jest zle gdyz sie na tym oszczedza.
Po drugie - wegiel stal sie niedochodowy wlasnie poprzez prywatyzacje i rezygnacje z eksportu oraz wolny rynek. Panowie w garniturach sa nieobliczalni. Po trzecie - jezeli Cie to pocieszy to za 15 lat przy obecnym traktowaniu gornictwa juz go nie bedzie, gdyz odkryte poklady sie skoncza. |
zniszczone przez prywatyzacje? czyli wg ciebie wczesniej bylo dochodowe? a moze jeszcze bezpieczne? oj, doczytaj, doczytaj ;) teraz jest w gornictwie zle, ale bylo jeszcze gorzej, tylko nie WOLNO bylo o tym mowic ani pisac
teraz srednio rocznie w kopalniach ginie 25 gornikow dziesiat lat temu liczba ta bylo 20krotnie wyzsza! (info z radiazet) |
Po pierwsze wszyscy napedzali ten szol ze wzgledu na niewiedze - w ponad 1000*C nie mozna przezyc.
Po drugie @Remix gornictwo jest niedochodowe gdyz zostalo zniszczone przez prywatyzacje i panow w garniakach czyli "zwiazkowcach" i menadzerach oraz ministrow skarbu. |
[*]
zal mi ich wszystkich [*] |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:16. |