Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Tragedia w kopalni "Halemba" (https://forum.cdrinfo.pl/f5/tragedia-kopalni-halemba-68755/)

Predi 24.11.2006 16:50

Cytat:

Napisany przez demek (Post 708364)
bo jest to tragedia, ale media robia z tego CYRK, nie rozumiesz tego?

no i dobra, niech sobie robia....
ja mysle co mysle
chyba ze ktos jest zmuszany to caly czas ogladac/czytac

mi sie zrobilo przykro po uslyszeniu co sie stalo, dzieki mediom dowiedzialem co i jak
i koniec
wspolczucie i wsparcie w bolu dla tych co zgineli i ich rodzin

a komenty typu: to co, na drogach ginie wiecej traktuje jako przejaw gowniarstwa i nie wiem jeszcze czego, nie obchodzi Cie ze ktos obok zginal w tragicznym wypadku to dajcie sobie na luz i nie wypowiadajcie sie, przeszkadza Wam ze mnie zainteresowalo i zabolalo to, ze kilkanascie km ode mnie zginelo 23 ludzi na dole w kopalni?

ps. media mediami, a my soba
peace & kfiaty

pss. cytat @demka jest tylko czyms od czego zaczalem wywod, niniejszy post nie ma na celu "pojechania" po @demku

demek 24.11.2006 15:00

Cytat:

Napisany przez Mily_ (Post 708337)
dobra nie ważne... według was nic się nie stało... kolejny powód żeby kogoś o*******ić 9nie wytrzymałem)... a różnica jest taka, że wypadki się zdarzają CODZIENNIE... a taka tragedia to nie jest codzienność... więc jeśli macie mnie bluzgać w takim temacie to:
1. Nic nie piszcie;
2. Bluzgajcie na PW albo załóżcie temat: "Bluzgamy Miłego"

To będzie najlepsze wyjście... Bo dla mnie ten temat jest poważny i nie mam zamiaru dalej prowadzić tej rozmowy... Dla mnie to jest tragedia...

bo jest to tragedia, ale media robia z tego CYRK, nie rozumiesz tego?
gdyby tylko mogli pozakladaliby kamery, podsluchy w domach rodzin ofiar, na spotkaniach z psychologami

ed hunter 24.11.2006 14:30

Cytat:

Napisany przez Mily_ (Post 708337)
dobra nie ważne... według was nic się nie stało... kolejny powód żeby kogoś o*******ić 9nie wytrzymałem)... a różnica jest taka, że wypadki się zdarzają CODZIENNIE... a taka tragedia to nie jest codzienność... więc jeśli macie mnie bluzgać w takim temacie to:
1. Nic nie piszcie;

To będzie najlepsze wyjście... Bo dla mnie ten temat jest poważny i nie mam zamiaru dalej prowadzić tej rozmowy... Dla mnie to jest tragedia...

temat jest poważny i wszyscy są smutni.

nie było sensu zakładać kiedy jeszcze nie zgasła nadzieja...cuda się zdarzają...

nie ma się co rozwodzić nad bezdusznością pismaków, którzy załapali temat i zarabiają za nadgodziny...nic to nie zmieni...:|

po prostu straszna sprawa, tragedia wielu osób, smutno mi bardzo.

dyskusje w stylu: zamknąć tą kopalnię itd. to już zupełny bełkot...

zamknąć wszystkie drogi w takim razie...

:(

Mily_ 24.11.2006 14:18

Cytat:

Napisany przez demek (Post 708268)
zgadza sie
robi sie szum, nie wiem po co, jest to tragedia ale nawet ona nie powinna stac sie cyrkiem jak to ma teraz miejsce

1. Nic nie piszcie;

demek 24.11.2006 12:05

zgadza sie
robi sie szum, nie wiem po co, jest to tragedia ale nawet ona nie powinna stac sie cyrkiem jak to ma teraz miejsce

Stanley 24.11.2006 06:24

Mily, ale Sunna po czesci ma racje - czy placzesz za tymi tysiacami osob, ktore gina codziennie na calym swiecie?...

Mily_ 24.11.2006 04:25

Cytat:

Napisany przez Sunna (Post 708187)
Wielka sensacja. Ludzie gina codziennie. Jak ktos napisal na forum gw bodajze: ''w weekend zginie w wypadkach ok 20 osob''. I ktos sie tym przejmie?
W iraku dzis zginelo grubo ponad 150 osob i co ?
Po co otaczac gornikow jakims kultem. Praca jak kazda.
Jeszcze im podniesc pensje za kolejne grube miliony. Juz czuja sie wystarczajaco mocni.
Dobrze ze mozna na inny kanal przeaczyc lub nie klikac w dany odnosnik w necie.

bleeee

Troche szacunku byś okazał...

Sunna 24.11.2006 00:10

Wielka sensacja. Ludzie gina codziennie. Jak ktos napisal na forum gw bodajze: ''w weekend zginie w wypadkach ok 20 osob''. I ktos sie tym przejmie?
W iraku dzis zginelo grubo ponad 150 osob i co ?
Po co otaczac gornikow jakims kultem. Praca jak kazda.
Jeszcze im podniesc pensje za kolejne grube miliony. Juz czuja sie wystarczajaco mocni.
Dobrze ze mozna na inny kanal przeaczyc lub nie klikac w dany odnosnik w necie.

bleeee

grzeniu 23.11.2006 23:45

Dodam tylko, ***380;e w***322;a***347;nie eksport jest najbardziej niedochodowy.
Poszukaj cen ***347;wiatowych w***281;gla i por***243;wnaj je sobie z rynkiem krajowym.

Pok***322;ad***243;w w***281;gla mamy na znacznie d***322;u***380;ej, mog***261; tylko wzrosn***261;***263; koszty ich eksploatacji i przestanie si***281; op***322;aca***263; ich wydobycie.

FatAlbert 23.11.2006 23:04

@banana
oj o tych pok***322;adach w***281;gla to musisz doczyta***263; :D bo jest wi***281;cej ni***380; Ci si***281; wydaje poprostu za 15 lat nie b***281;dzie si***281; ich eksloatowa***263;.

nimal 23.11.2006 23:02

1 i 3 prawie prawda
2 mylisz sie - gornictwo nie bylo dochodowe, bylo DOTOWANE tak samo jak jest, tyle ze teraz sie o tym mowi
no i teraz sie liczy pieniadze a nie ordery na klapkach wladnych

Banana Coctail 23.11.2006 22:57

@nimal dziesiat lat temu byla inna technika, teraz jest jaka i tak jest zle gdyz sie na tym oszczedza.
Po drugie - wegiel stal sie niedochodowy wlasnie poprzez prywatyzacje i rezygnacje z eksportu oraz wolny rynek. Panowie w garniturach sa nieobliczalni.
Po trzecie - jezeli Cie to pocieszy to za 15 lat przy obecnym traktowaniu gornictwa juz go nie bedzie, gdyz odkryte poklady sie skoncza.

nimal 23.11.2006 22:41

zniszczone przez prywatyzacje? czyli wg ciebie wczesniej bylo dochodowe? a moze jeszcze bezpieczne? oj, doczytaj, doczytaj ;) teraz jest w gornictwie zle, ale bylo jeszcze gorzej, tylko nie WOLNO bylo o tym mowic ani pisac
teraz srednio rocznie w kopalniach ginie 25 gornikow
dziesiat lat temu liczba ta bylo 20krotnie wyzsza! (info z radiazet)

Banana Coctail 23.11.2006 19:13

Po pierwsze wszyscy napedzali ten szol ze wzgledu na niewiedze - w ponad 1000*C nie mozna przezyc.
Po drugie @Remix gornictwo jest niedochodowe gdyz zostalo zniszczone przez prywatyzacje i panow w garniakach czyli "zwiazkowcach" i menadzerach oraz ministrow skarbu.

FatAlbert 23.11.2006 18:43

[*]

zal mi ich wszystkich
[*]

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:13.