![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
tragiczna predkosc w LAN
witam. moja siec LAN zaczela wariowac...
probowalem zgrac plik ok 700 mb przez siec i oczom moim ukaza sie czas....155 minut!!! taka predkosc to masakra... kiedys (czyt. kilka dni temu) gdy kopiowalem pliki z innyych kompow w sieci, to pliki ok 700 mb sciagaly sie ok 2-3 minuty(siec 100mb/s).i nagle pzrestalo dzialac.... kolega z sieci od ktorego proboje sciagnac plik nie ma zadnych ograniczen ani nic podobnego. on podczas proby sciagniecia czegos ode mnie tez dostaje piekny czas. resetowalem switcha juz, to nie jego wina...pingi do jego kompa sa w normie( <1ms). instalowalem wczoraj protowall 2.0, myslalem ze to on moze cos zanieczyszcza,ale po odinstalowaniu go dalej jest tak samo.. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
a jaka to siec ?? jakie odleglosci kabli ?? czy kable sa na powitrzu czy tez gdzies w srodku budynkow ??
jak kopiowales normalnie kopiuj wklecj ?? sproboj innego programu... moze Twoj kolega cos zainstalowal... zapytaj... wystarczy jakis jeden program... i juz jest ogromna roznica... w sumie ja mam LAN od 4 lat ponad... i roznie to bywa... trzeba kompletnie znac swoj komputer i co sie na nim robi... i najlepiej to bywac u innych... od ktorych sie zgrywa...
![]() |
#3 | |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 29.07.2004
![]() |
Jesli to firma instalowala a siec po drodze "radiowej" to przyczna moze byc taka ze "maszty sie nie widza powod "silne wiatry ptaki itp ... rowniez mozliwosc "nieodswiezenia tablic ARP z adresami MAC / IP" przez co moze siec chodzic jak chodzi ... takie przypadki sa w sieci osiedlowej do ktorej nie wpiolem sie jak dowiedzialem sie ze siec "pracuje radiowo' bez zabezpieczen linni (szyfrowanie transmisji) ;/ rowniez mozliwosc "chwilowego braku dostepu do DNS'a(ow) hmm wiry tez moga byc tym bardziej ze 99,9% pewnie uzywa systemow M$ co powoduje ze jest siecia jednolita w systemy ....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
^_^ czekam na bana ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
U mnie jest tak że jak coś ode mnie kopiują to mam 80% użycia cpu (celeron 900mhz)
Może procek nie wyrabia. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|