![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Opitmus 5p60 a linux
Dawałem to już na p.c.o.l, http://lanforum.prv.pl ale jak dotąd nie otrzymałem konstruktywnej odpowiedzi na pytanie, więc zadaję wam to pytanie. Wiem, że to nie to forum, ale może jednak ktoś będzie miał jakiś pomysł.
Wynalazłem sobie pentium 60, jest to produkt firmy optimus i ma symbol 5p60, dysk maxtor 850MB, płyta chyba intel(nie potrafię ustalić modelu), jakiś dźwięk, ale mniejsza o dźwięk, jakaś grafika na isa, włożyłęm do tego cudu karte sieciową suercom EP-320-X-R1, było 8MB ram dołożyłem jeszcze 16, na tej maszynie jest zainstalowany win95 i działa bez problemów. Problem: Problem polega na tym, iż nie jestem w stanie zainstalować na tym linuxa, ponieważ przy tych zabytkowych sprzętach można sobie odpuścić bootowanie z cd-romu(chyba, że komuś się udało to jestem otwarty na sugestie) to standardowo bootuje komputer z dyskietki i robie instalację przez net albo wskazuje cd-rom jako źródło. PLD Wielokrotnie instalowałem linuxa na różnych wynalazkach typu 486 i nie było problemów, a tu instalator zaraz po zabootowaniu kiedy normalnie należy nacisnąć enter lub wpisać typ instalacji, nie ma normalnego znaku zachęty i nie widać co się wpisuje, zamiast "boot:" jest "boot:t:t:t:t:t::::::::::::::::::::::::::::::"itd. ,naciskam enter albo wpisuje pld i naciskam enter i co bym nie robił pojawia mi się, że nie można znaleść jajka. Sprawdzałem dyskietkę, z której bootuje, na innych maszynach i dyskietka jest ok-zreszta kilkakrotnie ściągałem obraz i nagrywałem. RED HAT To samo co wyżej tyle, że instalator startuje a poźniej się wywala bez podania powodu. Sprawdzałem zachowanie instalatorów po odłączeniu dysku i wyjmowałem dodatkowy ram-nic to nie zmienia. Do optimusa do Nowego Sącza nie udało mi się dodzwonić. Czekam na wszelkie sugestie. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|