Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Tuner SAT na dzis (jaki?) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/tuner-sat-dzis-jaki-47552/)

Burak_PL 18.07.2005 21:31

Cytat:

Napisany przez kizio
- jeżeli masz grafe z TV-OUT'em to bym radzil SkyStar'a 2 do kompa
- Nie ma sensu robić zeza na inne satelity. HotBird i Astra wystarczą.
- Syfra - nie mozliwe :) Nie rozkodowali jeszcze nowego NANO :) (więc MTV2 tez odpada), Polsat - jak najbardziej :)

Syfra - możliwe sharing :)

Eliasz 18.07.2005 22:16

A karta dvb do komputera na pci albo na usb cie nie interesuje??? bo było by chyba znacznie taniej

AleX69 18.07.2005 22:57

sky pewnie sobie kupie i tak ale pozniej ... chce sie pozbyc osiedlowego kabla

a fajnaych zabawek z linuchem nigdy nie zamalo :D

ferguson czy dbox

dbox2 czy dreambox

na co wychodzi wiecej i szybciej ...

ktory jest bardziej elastyczny ...

Ormianin 18.07.2005 23:25

Cytat:

Napisany przez AleX69
sky pewnie sobie kupie i tak ale pozniej ...

skystar 2 ale jako karta DVB pod PCI i tylko przez kompa mozliwosci

Cytat:

Napisany przez AleX69
ferguson czy dbox

dbox2 czy dreambox

Roznica cenowa pomiedzy jakims fergusonem FTA (nie pisze nawet o innych modelach bo sa bardzej i mniej zaawansowane) a dreamboxem jest tak kolosalna ze nie ma co porownywac... wszystko zalezy ile chcesz przeznaczyc na to pieniedzy, soft wychodzi rownolegle na te tunery i jest do dostania na odpowiednich uploadach, oczywiscie wiedze edukacyjna trzeba juz zdobyc samemu i eksperymentowac

AleX69 18.07.2005 23:35

czy na skystar2 i na tuner'y stacjonarne duzo jest kluczy?

tak jak napisalem wczesniej chce jakas fajna zabawke pod tv
z linuchem, ethernet'em ... nie chce sugerowac ceny :>

tylko bogatego stac na kupowanie wiele razy ...

Burak_PL 18.07.2005 23:54

jeśli chcesz do TV do ferguson lub philips a do kompa ss2

AleX69 19.07.2005 00:05

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
jeśli chcesz do TV do ferguson lub philips a do kompa ss2

to wiem ... ale jaki model pod tv?

Burak_PL 19.07.2005 00:29

Cytat:

Napisany przez AleX69

tani o dobry do zabawy phil 3010 lub fergi 1018SE

mikas 19.07.2005 08:20

@AleX69 Jeśli chcesz dobry tuner to tylko Dreambox 5620S a jeśli ma być z dyskiem to 7000 lub 7020. To bardzo dobre tunerki , są na linux więc można cały czas coś nowego dogrywać , ostatnio nawet zrobili na niego emule. Ja mam od roku 5620 i naprawde jestem z niego bardzo zadowolony . A jeśli chodzi o oglądanie to jest sharing , a na tym to chodzi pięknie .

Ormianin 19.07.2005 08:34

Cytat:

Napisany przez AleX69

Jelsi chodzi o Fergusony to polecam najwyzszy obecnie model...
http://polaris.dvhk.pl/?id=af-8018

Co do dbox2 albo dreambox nie mam zdania, to sa drogie modele poza moim zainteresowaniem, ale moze kedys w przyszlosci na taki sie wlasnie skusze... co do wiedzy edukacyjnej, nikt Ci nie odpowie na dzis jak szybko wychodza softy i klucze do poszczegolnych modeli, wydaje sie byc to raczej loteria... w tym topicu zachwalane beda rozne modele tunerow SAT pod TV, kazdy chwali swoje, jesli faktycznie masz wiecej zasobow finasnowych, mysle ze powinienes skusic sie na bardzej rozwojowe na dzis modele /Ferguson 8018, dbox2 (nokia) albo dreambox/

wybor nalezy do Ciebie... co do edukacji, internet ma w swoich zasobach wszytsko co potrzebujesz, wystarczy sie tylko dobrze rozgladnac :)

mikas 19.07.2005 08:53

Cytat:

Napisany przez Ormianin
powinienes skusic sie na bardzej rozwojowe na dzis modele /Ferguson 8018, dbox2 (nokia) albo dreambox/

Nie wiem ja wygląda sytułacja na Fergusona ale większość ludzi udostępniających sharing ma Dbox2 lub Dreambox i wtedy nie ma problemu z połączeniem się z nim. A tylko sharing ma przyszłość , systemy kodowania są coraz lepsze a na tym oglądasz wszystko . Więc po co Ci truner jak nic na nim nie zobaczysz :) , chyba że interesuje Cię tylko FTA , więc kup sobie wtedy Philipsa 6010

Ormianin 19.07.2005 09:17

Cytat:

Napisany przez mikas
Nie wiem ja wygląda sytułacja na Fergusona ale większość ludzi udostępniających sharing ma Dbox2 lub Dreambox

jest sharing, na modele FTA tez jest przez serial...

mikas 19.07.2005 10:06

Cytat:

Napisany przez Ormianin
jest sharing, na modele FTA tez jest przez serial...

Ale jak sharing jest przez serial to musi być włączony cały czas komputer. Czasami lubi się coś zawiesić na tunerku i musisz zrestartować emulator. Więc co, lecisz do kompa :) a w drembox restartujesz pilotem . Możesz zostawić go nawet włączonego na noc z emule. A wiadomo że to ciągnie mniej prądu. Do tego słucham mp3 , radia internetowego , oglądam www , sprawdzam poczte , pogodę itp. Co do Fergusona nic nie mogę powiedzieć bo go nie znam.

Burak_PL 19.07.2005 10:13

jeśli chcesz tunka do zabawy edukacyjne pod tv i do kompa to philips 3010 tani, uwalić go trudno (prawie wogóle) dużo softów itd..... a karta do neigo Funka lub Funarri ale bardziej funka raz zaprogramujesz i git :D

Ormianin 19.07.2005 10:40

Cytat:

Napisany przez mikas
Ale jak sharing jest przez serial to musi być włączony cały czas komputer. Czasami lubi się coś zawiesić na tunerku i musisz zrestartować emulator. Więc co, lecisz do kompa :) a w drembox restartujesz pilotem . Możesz zostawić go nawet włączonego na noc z emule. A wiadomo że to ciągnie mniej prądu. Do tego słucham mp3 , radia internetowego , oglądam www , sprawdzam poczte , pogodę itp. Co do Fergusona nic nie mogę powiedzieć bo go nie znam.

Jasne, oczywiste jest to ze drembox jest lepszy... ale stosunek cenowy do Fergusona jest znaczny, mi chodzilo o to ze na fergusonach mozliwy jest sharing :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:18.