![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
Tunery telewizyjne
Witam:-)
Mam zamiar kupic sobie tuner tv + radio do kompa. Oferta na rynku jest dosc bogata. Wybralem wstepnie: Leadtek winfast 2000 tv xp, lub PixelView PlayTV HD - chipset CX23881-17. Moze ktos z szanownych forumowiczow posiada ktorys z w/w i moglby podzielic sie ze mna uwagami? A moze powinienem wybrac zupelnie cos innego? Dodam, ze sprzet bedzie wykorzystywany amatorsko (ogladanie tv, zapisywanie na dysk itp.). Chcialbym rowniez czasem dekodowac conieco:-). Moze jeszcze dodam ze calosc ma pracowac pod winda z serii nt. Wszelkie sugestie mile widziane. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.05.2002
![]() |
![]()
Siemanko. Wiesz, powiem ci szczerze, miałem po kolei: Equnix TV/FM - wg. Chip zajęła 1 miejsce kiedyś, hehehe, tylko za co? Zamówiłem taką a tu porażka, 2 kanały max odbiór nawet na innym sofcie, serwis sprawdzał inne egzemplarze i to samo, Wymieniłem na Avermedia TV Phone98, eh niby ujdzie ale brak jakiegokolwiek normalnego wsparcia z www avera - konflikty sprzętowe tej karty. Póżniej miałem Zoltrixa ale nie mój tylko kumpla, od biedy ujdzie brak pilota hehe. Chwile miałem jakiegoś Pixel viev od qmpla ale też nie zaciekawa. Póżniej WinFastTV2000, ale podkreślam to był ten wcześniejszy model, dosłownie identyczny z Pixel Viev, nawet w sterownikach w plikach pisało pixel jak ktoś to rozpracował, Leadtek widać dużo się nie napracował. Ale karta jakościowo - obraz miód, ale do zgrywania beeeeee. Teraz mam Leadteka WinFastTV2000XP i wreszcie mam karte TV można rzec super!!! Jak ją kupiłem a wyszła nie tak dawno przecież to już chyba sterowniki i oprogramowanie ze 10 raz są nowe i co chwila robią następne to coś poprawiają i dodają. Instalujesz kodeki i zgrywasz do Divx
![]() ![]() PS. na www herculesa jest info że zamierza wydać karte TV hmmm też firma cool przecież ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
Jedyne co moge powiedziec, z wlasnego doswiadczenia:
Nie kupuj!!! : AverMedia i PixelViev to tylko niepotrzebne gadgety ![]() Jak masz silny sygnal, to jeszcze poogladasz, ale nagrac ![]() Co do WinFasta - nie wiem! Ale na kartach TV przejechalem sie strasznie i wiecej nie kupie zadnej! |
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
![]() |
![]()
no właśnie też miałem już nie kupować, po tylu kartach hehehe, ale zaryzykowałem i jest spoks. A zapomniałem, w tunerze winfasta łapię wsio kanały jak ustawię w nij kraj nie Poland PAL tylko UK, widocznie to wina kablówki z której mam sygnał, ale naprawdę sterowniki i oprogramowanie właśnie takie jakie powinno być w kartach tego typu w winfaście a w innych to tragedia!!!
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
tez mam pixelview hd i kurde zaden program nie widzi chipseta conexant i normalnie kiepska jakosc.Musze to jakosc wymienic bo nie jestem zadowolony
Ostatnio zmieniany przez Kasprzak : 26.09.2002 o godz. 07:21 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.08.2002
![]() |
Cytat:
Ja mam pixela HD TV i jest zajeżysty żadnej ryski, plamki jakość jak na TV (Perfekt). Miałem już 3 karty i ta dopiero mnie w pełni zadowoliła a co do nagrywania to sie nie wypowiem bo nie robilem tego. (nie mam zmacniacza) cze |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
to do czego masz to podlaczone na kablowce?A sproboj cos zgrac!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
podłaczałem do kablówki i do zbiorczej i wideo i dvd stacjonarne i kawere stary wszystko luz totalny wypas obraz naprawde profesjonalny a co do przechwytywania to właśnie nagrałem cos (45min do divix) tam na virtualdubie i full wypas sprzet Proc: Atlon 1700XP Katra graf. G3 200 1Gb RAM płyta epoxa na 333 dysk 80 segate batak |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
a jaka rozdzielczoscia masz to zgrane
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
rozdzielczość 720x576 ( kompakt z DVD) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
![]() |
jak ty to ustawiasz.Napisz!Pokaz screena!Tnks
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
sorki ale dzis ci nie pomoge bo jestem u kumpla na imprze i ledwo dostałem sie do kompa ale jak jutro wstane to obiecuje że dostaniesz pełny pełny opis cze |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Stały bywalec ;)
![]() |
ello tomekkk
siemanko
To jabyś mógł to też mi wyślij info jak to w virtualdub zgrywać, please... Thx |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.09.2002
![]() |
hm
ja mam karte PixelView Tv/Fm model PV-BT878P+... kupilem ja 3 lata temu razem z komputerem, nie wiem jak inne karty dzialaja ale odbior tej mi w zupelnosci wystarcza jak i do ogladania i nagrywania czegos z tv nie narzekam na nia wszystkie kanaly mi odbiera dobrze dla potwierdzenia macie tu screena
http://www.kanal.host.sk/screen.jpg <<< wezcie se skopiujcie adresa i wklejcie do przegladarki bo cos widze sie psuje jak sie klika w linka.... :< hm a co do nagrywania zeby nic sie nie psulo to tylko kwestia dobrego ustawienia niektorych opcji w virtual dub i kodeka uzytego do nagrywania.. moj komputer to celeron 366, 64 mb ramu, dysk 60 gb barracuda Iv, gdy nagrywam zuzycie procesora jest miedzy 20-50 % i nie gubi zadnej klatki parametry avika to video 384x288 kodek mjpg i audio 44100 hz 16 bit stereo kodek pcm <czyli bez kompresji> nagrywanie z tv odrazu do divxa jest dla mnie chore wtedy jakosc filmu jest bardzo ch... jesli chcecie zobaczyc jak u mnie z jakoscia nagrywania z tv to klikac http://www.kanal.host.sk/z_tv.avi a jesli chcecie miec wieksza rozdzieloczosc zapodajecie odpowiedni filtr w virtual dubie zeby zobaczyc jak to wyglada w wiekszej rozdzielczosci to klikac tu http://www.kanal.host.sk/z_tv_2.avi jedynie jakosc dzwieku jest troche do bani bez basow :\ ale jak sie ma kase to sie kupuje takie pudelko cena chyba okolo 500 zl <to nie karta to jest zewnetrzne i sa tam przyciski ;P zeby sobie zmieniac kanaly prpogramowac itd> no i do tego podlaczamy kabel tv a od tego odchodzi syngal audio/video podlaczamy czinczami do karty tv i mamy jeszce lepszy obraz i normalny dzwiek stereo :> tak jak bysmy taki normalny tv ogladali :> a i mozna bez odpalania komputera ogladac sobie tv na monitorze, niiestety nie wiem jak sie to nazywa u kolegi to widzialem bo on tez sie bawi w nagrywanie z tv... yyyy nawet na athlonach 5000 z 10 gb ramu i 500 gb dyska jak sie zle ustawi bedzie lipa :> i tak jak sie nagrywa najpierw kodekiem mjpg a pozniej to sie kompresuje w divxa wtedy bedzie o wiele lepsza jakosc niz nagrywanie i kompresowanie w czasie rzeczywistym...ble Ostatnio zmieniany przez robertmk : 27.09.2002 o godz. 13:43 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Re: ello tomekkk
Cytat:
Thx ![]() PS. A jakich znacie dystrybutorów tego Leadteka Winfasta poza incomem (www.incom.pl)
Pozdrawiam Pedros Ostatnio zmieniany przez Pedros : 27.09.2002 o godz. 08:25 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|