Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   tupet ludzi osiagnal szczyt (https://forum.cdrinfo.pl/f5/tupet-ludzi-osiagnal-szczyt-33912/)

Dzili 17.04.2004 23:29

Cytat:

Napisany przez grzeniu
E przesadzacie chyba - chlopak mlody, ze szmalcem cienko, chcial sobie pozabezpieczac swoja "produkcje" zeby mu komple nie psuli interesu i probowal sposobu na jelenia, no ale zle trafil hehe.

Dla mnie denerwujace jest nie to, ze chcial w taki sposob zdobyc safelocka (kazdy jakos szuka i probuje), ale ze w domysle bedzie tym zabezpieczal swoje piraty, a tego juz nie cierpie. Dlatego pomoglbym w kazdym innym przypadku poza tym jednym, nawiasem mowiac nawet nie mam safelocka i nie sadze zebym kiedys go potrzebowal.

Raczej nikt tu nie przesadził, kolesiowi należy się kara albo jakaś nauczka na przyszłość. I jeśli nawet umniejszasz już fakt zdobycia programu, to pomyśl o tym, że ten "ktoś" wykorzystał czyjeś dobro osobiste ( w tym przypadku nazwisko) podszywając się pod inną osobę, a to jest nie tylko karalne ale wg mnie dość obrzydliwe i sprzeczne z jakimikolwiek zasadami etyki i moralności.
BTW nie jestem przekonana, czy Twoja chęć pomocy byłaby taka gorliwa jeśli dowiedziałbyś się, iż "ten ktoś" "szastał" Twoim nazwiskiem i adresem.

grzeniu 17.04.2004 22:54

E przesadzacie chyba - chlopak mlody, ze szmalcem cienko, chcial sobie pozabezpieczac swoja "produkcje" zeby mu komple nie psuli interesu i probowal sposobu na jelenia, no ale zle trafil hehe.
Sprawa dwoch IP-kow nie musi byc dziwna, Opole nie jest daleko od Kedzierzyna i mogl ktoregos maila wyslac od kumpla czy kuzyna itp.
Dla mnie denerwujace jest nie to, ze chcial w taki sposob zdobyc safelocka (kazdy jakos szuka i probuje), ale ze w domysle bedzie tym zabezpieczal swoje piraty, a tego juz nie cierpie. Dlatego pomoglbym w kazdym innym przypadku poza tym jednym, nawiasem mowiac nawet nie mam safelocka i nie sadze zebym kiedys go potrzebowal.

memorando 17.04.2004 22:52

Cytat:

Napisany przez Patrix
Faktycznie to szczyt :-o
BD na Twoim miejscu bym za wszelką cene tego kolesia uziemił :klnie:
myśli, że w sieci to wszystko wolno, hacker piepszony :zeby:

wiecie do spec lama przeczytal o sofcie bambuko mailer i wysla z różnych smtp maile dlatego ma windowsa 98 bo na xp 2000 nt 4.0 i milenium niedziala ten bambuko mailer tylko na 98 dziala

:-o :-o

Patrix 17.04.2004 22:41

Faktycznie to szczyt :-o
BD na Twoim miejscu bym za wszelką cene tego kolesia uziemił :klnie:
myśli, że w sieci to wszystko wolno, hacker piepszony :zeby:

Patrixs 17.04.2004 22:29

Pojęcia szczytu głopoty, chamstwa i bezczelności nabrały nowego znaczenia.

BD 17.04.2004 21:46

Cytat:

Napisany przez memorando
a może chcial aby bartosz dał adres a potem wkraczają panowie z bsa i sprawdzają nielegalny soft?:):)

Mi to tam wszystko jedno. Jak wiekszosc wie jestem zwolennikiem legalnego softu i uzywam 100% legalnych aplikacji. Wiec jakby o to chodzilo kolesiowi to nie ma problemu :)

Smartek 17.04.2004 21:44

Spoko, zrozumialem... ale koles moim zdaniem naiwny... watpie zeby koli (koli musi byc inteligetny skoro napisal taki super program!) sie nabral :)
pozdro ;)

memorando 17.04.2004 20:57

Cytat:

Napisany przez czero
Ja sie tylko zastanawiam czego on oczekiwal po tym mailu. Myslal, ze ty mu podasz swoj adres, zeby on mogl sobie zarejestrowac program??? :D
Sorki, ale smieszy mnie taki tok myslenia ludzi. W takim przypadku, to naprawde trzeba miec tupet.

a może chcial aby bartosz dał adres a potem wkraczają panowie z bsa i sprawdzają nielegalny soft?:):)

czero 17.04.2004 20:50

Ja sie tylko zastanawiam czego on oczekiwal po tym mailu. Myslal, ze ty mu podasz swoj adres, zeby on mogl sobie zarejestrowac program??? :D
Sorki, ale smieszy mnie taki tok myslenia ludzi. W takim przypadku, to naprawde trzeba miec tupet.

BD 17.04.2004 20:46

Cytat:

Napisany przez cana
@BD, balkon to nie to (testowałem kiedyś, ale mnie ciut sasiedzi następnie próbowali prostować :) i nie zaprzeczę że ma swoje uroki i plusy :) ), to miało być w plenerze, trzeba będzie wykorzystać tę barową pogodę standardowo (standardowo, czyli w knajpie przy browarku i jamesonie w oparach dymu tytoniowego :) )

pozdro

heheh tak myslalem bo to dosc upierdliwe dla sasiadow :D

wiesz ja w zwiazku z pogoda poszedlem sobie na kregle - 2 godziny i przy okazji jakies 9 straikow ;)

BD 17.04.2004 20:44

Smartek on chcial wyciagnac od Koliego numer seryjny do SafeLocka podszywajac sie. Wyslal taki list do Koliego poprzez formularz na stronie safelocka:

Cytat:

Bartosz Danowski
Roździńskiego
40-900 Katowice

E-mail: tannenbaum@poczta.onet.pl

Komentarz: ?

Adres IP: 213.76.4.163
Host: pa163.opole.cvx.ppp.tpnet.pl
User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows 98)
Skoro nie dostal adresu to znalazl w sieci jakas ulice w Katowicach i wpisal w formularz (ja tam nie mieszkam). Poza tym podal inny e-mail tylko zastanawia mnie jedna rzecz. Otoz to co dostal Koli poszlio z dialupu tpsy w Opolu. Dziwne bo ten co pisal do mnie mial SDI w Kedzierzynie Kozlu (pa156.kedzierzyn-kozle.sdi.tpnet.pl) i uzyl innego maila.
Jednak z drugiej strony 2 akcje wyciagniecie klucza do safelocka w dokladnie taki sam sposob sa dziwnym zbiegiem okolicznosc.

Raczej watpie aby koles posiadl zdolnosc falszowania naglowkow SMTP.

Moze ktos ma jakas teorie wyjasniajaca te sytuacje?

michal_zb 17.04.2004 19:52

Cytat:

Napisany przez BD
Cana co za pech - ja dzisiaj rano olalem bieganie bo lalo. Mialem nadzieje na rower ok 17 i znowu nici bo pada. Moze jutro bedzie lepiej ...

Wczoraj jezdzilem w deszczu ale lekko przemoklem i zmarzlem wiec dzisiaj nie robie powtorki (...)

deszcze, deszcze, deszcze... gdzie wy mieszkacie.. ??? ja od miesiąca deszczu nie widziałem :zeby:

Bartez 17.04.2004 18:14

Cytat:

Napisany przez Smartek
nie rozumiem... jak on wykorzystal Twoje dane? :(
pozdro ;)

--edit--
chyba juz zrozumialem...

pewnie przeczytal ksiazke Mitnicka i probowal bawic sie w socjotechnika podszywajac sie pod Bartka :D

daleka jeszcze droga przed nim w tym "fachu" ;)

Smartek 17.04.2004 17:58

nie rozumiem... jak on wykorzystal Twoje dane? :(
pozdro ;)

--edit--
chyba juz zrozumialem...

cana 17.04.2004 17:18

@BD, balkon to nie to (testowałem kiedyś, ale mnie ciut sasiedzi następnie próbowali prostować :) i nie zaprzeczę że ma swoje uroki i plusy :) ), to miało być w plenerze, trzeba będzie wykorzystać tę barową pogodę standardowo (standardowo, czyli w knajpie przy browarku i jamesonie w oparach dymu tytoniowego :) )

pozdro

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:14.