![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Efekt "czerwonych oczu" - jak zlikwidowac?
Witam!
cos mi sie onilo o uszy, ze mozna na juz zrobionym zdjeciu zlikwidowac efekt "czerwonych oczu" (chodzi mi oczywiscie o aparaty cyfrowe). Jak robie zdjecia, to niestety, ale nie wiem dlaczego czasem pojawia sie ten efekt mimo wlaczenia mechanizmu likwidujacego ![]() Mam kilka fajnych fotek, ale te czerwone oczy... ehh ![]() czy ktos moze mi cos podpowiedziec w tej sprawie, a moze sam likwidowal to z juz zrobionych zdjec? jesze jedno... nie chce mi sie w to wierzyc, ale slyszalem rowniez, ze istnieje program, ktory wgrywa sie do aparatu i na bierzaca likwiduje "czerwone oczy", moze to ktos potwierdzic/zaprzeczyc temu? wystarczy mi nazwa programu lub sposob do likwidacji "c. o."
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Racer
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
W pakiecie ACDSEE w programie do obrobki grafiki jest mozliwosc usuniecia tego efektu (sprawdzone
)
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Paint Shop Pro 7/8
ACD FotoCanvas
|
|
|
#4 |
|
...w podróży...
Data rejestracji: 20.06.2003
![]() |
IrfanView tez ma taka opcje (nigdy jej nie uzywalem wiec nie wiem czy dobrze dziala).
"I'm not going to change the way I look or the way I feel to conform to anything. I've always been a freak. So I've been a freak all my life and I have to live with that, you know. I'm one of those people." - John Lennon "Nazywaja mnie Niezrownanym, a moze Niezrownowazonym - nigdy tego nie pamietam..." - M.K. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
MAJSTER zlotowy
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.06.2002
![]() |
jest też plugin do Photoshopa dużo mozliwości.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Pilot oblatywacz
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
ja moge polecic nikon view 6 - tutaj czerwone oczy
usuwa sie automatycznie, lub wskazujac miejsce. Najwygodniejszy sposob jaki widzialem ![]() Dziala rowniez z innymi aparatami niz nikon ![]() nikon
|
|
|
#7 |
|
Capo di tutti capi
![]() |
Witam!
WIELKIE dzieki wszystkim ![]() teraz juz wiem czego szukac i sobie poradze ![]() update: Uzywam teraz ACDSee FotoCanvas 3.0 z ACDSee PowerPack 6.0 i musze powiedziec, ze swietnie sie nadaje do likwidowania tego efektu (ma taka opcje). Super, dzieki wielkie! o to mi chodzilo
Pozdrawiam Remix aka Wielki M Ostatnio zmieniany przez remix : 15.12.2003 o godz. 01:00 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ImageReady z Photoshopa - opis w helpie
Corel PhotoPaint - narzedzie z ikona oka FotoCanvas - jak wyrzej ale gorsze efekty (nie probkuje zdjecia) InfranViev - jak wyzej ale za ciemne pole naklada - tylko dla malo wymagajacych |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forumator
Data rejestracji: 06.12.2002
![]() |
Do dzis kazdy aparat cyfrowy ktory widzialem w pakiecie przychodzil z programem do usuwania Red Eye.
Sprawdz czy tez nie przychodzilo cos podobnedo z twoja cyfrowka... shuma02 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dodatkowo w najnowszym Komputer Swiecie jest krotki artykulik na temat, jak likwidowac ten efekt.
|
|
|
#11 |
|
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
Wieksza czesc aparatow, zarowno cyfrowych, jak i zwyklych ma taka ocje lampy blyskowej. Lampa przed zdjeciem robi kilka rozblyskow a dopiero przy ostatnim otwiera sie migawka.
a jesli juz gdzies mam czerwone oczy to uzywam PhotoDraw'a.
|
|
|
#12 |
|
Capo di tutti capi
![]() |
Witam!
Przepraszam z gory, ze wyciagam ten temat z szuflady, ale znalazlem cos rewelacyjnego programik nazywa sie Red Eye Remover 1.0 (najnowasza wersja to 1.1) [nie mylic z Andromeda Red Eye Pro] i ten program cudownie likwiduje efekt "czerwonych oczu"; w wersji shareware dodaje takie paskudne napisy na calym obrazku, ale po poslodzeniu (oj trudno bylo i to tylko do wersji 1.0 jest cukier) wszystko jest OK
|
|
|
#13 | |
|
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
Cytat:
to nie jest czasami plugin do photoshopa / photopainta ? chyba z niego też korzystam... fajna sprawa
|
|
|
|
#14 |
|
Capo di tutti capi
![]() |
Witam!
napisalem, zeby nie mylic z Red Eye Pro, ktory to wlasnie jest tym pluginem ![]() ten Red Eye Remover to osobny programik , ale nardzo podobny do tamtego.
|
![]() |
|
|