Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   TV LCD 32" - jaka firma ??? Jaki model do około 4300zł ??? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/tv-lcd-32-jaka-firma-jaki-model-okolo-4300zl-60032/)

nimal 20.12.2005 22:05

pepperman & andrzejj9 - nie przecze, moze macie racje i oby tak bylo :) ale w tej chwili w polsce nie ma dobrych jakosciowo tv plazmowych - i temu tez nie zaprzeczycie :) a co jest dzis w japonii czy stanach... jak bedzi u nas to pogadamy
ogladalem juz tv po kilknascie tysiecy z pieknym logo odtwarzacza dvd utrwalonym na ekranie... egzemplarze wystawiennicze w sklepach po miesiacu... a to oznacza ze w domu to tez sie stanie - tyle ze po np roku...

Ice - to moze jakis samsung? albo cos z innej beczki - laptop, aparat cyfrowy, projektor... albo zestaw kina a tv dokupic z wlasnej kieszeni crteka?

andrzejj9 20.12.2005 22:14

Cytat:

Napisany przez nimal
pepperman & andrzejj9 - nie przecze, moze macie racje i oby tak bylo :) ale w tej chwili w polsce nie ma dobrych jakosciowo tv plazmowych - i temu tez nie zaprzeczycie :)

nie śmiem się nie zgodzić ;)

ro29 20.12.2005 22:24

Witam !
Cytat:

Napisany przez demek
(...) nie mniej jednak za 4300 wolalbym kupic 32 cale kineskop i będzie na pewno lepszy niz ten lcd(...)

Święta prawda - żeby na telewizor wydać 4300 zł !! Za tą sumę kupiłbym niezły TV, dobre DVD i video i niezłą wieże. I podejrzewam że jeszcze by zostało na conajmniej kilka filmów :) Albo kompa z ekstra peryferiami.

Tak naprawdę największą zaletą LCD - tak mi się wydaje, jest fakt, że są lekkie i cienkie !! I zużywają chyba też mniej energii.
Bo poza tym to raczej dziś moda głównie.

Cytat:

Napisany przez Ice
(...) maly tv 21" (...)

Bez przesady ;) - mały to jest 14 - i sam taki mam od 13 lat - i raczej nie narzekam. Oczywiście wszystko zależy od pokoju jaki się ma - bo np. w standartowym mieszkaniu większy telewizor niż 25 cali to może być już czasem problem (wiem bo sąsiedzi mają 27 - i wcale to nie jest takie wygodne).
A co do firm - o LG mam takie sobie zdanie. Mam ich napędy w kompie - CD ma już 6 lat i jest OK, nagrywarka niecały rok - jak na razie nie narzekam - a DVD - dwa miesiące - mało używam, więc trudno nawet stwierdzić.
A co do telewizorów - to moja 14 to właśnie stare LG - czyli Goldstar - i powiem tak - swoje wady ma - może nawet takie co by niektórych denerwowały. Ale jeden plus ma - od tych 13 lat nie była ani razu naprawiana - i dopiero od około 3-4 miesięcy czasem ginie jej na chwilę obraz.

Pozdrawiam
ro29

Smartek 20.12.2005 23:13

ja ostatnio nawet w hypernovej widzialem plazme Szajsunga z zabezpieczeniem przed wypaleniem statycznym czy jakos tak..
pozdro ;)

pepperman 20.12.2005 23:15

Cytat:

Napisany przez nimal
pepperman & andrzejj9 - nie przecze, moze macie racje i oby tak bylo :) ale w tej chwili w polsce nie ma dobrych jakosciowo tv plazmowych - i temu tez nie zaprzeczycie :) a co jest dzis w japonii czy stanach... jak bedzi u nas to pogadamy
ogladalem juz tv po kilknascie tysiecy z pieknym logo odtwarzacza dvd utrwalonym na ekranie... egzemplarze wystawiennicze w sklepach po miesiacu... a to oznacza ze w domu to tez sie stanie - tyle ze po np roku...

Ice - to moze jakis samsung? albo cos z innej beczki - laptop, aparat cyfrowy, projektor... albo zestaw kina a tv dokupic z wlasnej kieszeni crteka?

jesli plazma to tylko pioneer :). tylko, ze te kosztuja ;)

mensir67pl 20.12.2005 23:45

Cytat:

Napisany przez pepperman
jesli plazma to tylko pioneer :). tylko, ze te kosztuja ;)

O TAK :1miejsce: i najlepiej sam monitor (bez tunera) i do tego sprzet BOSS-a

i tylko oblizywac sie :piwo:

Ice 21.12.2005 00:01

Cytat:

Napisany przez nimal

Właśnie ktos mu polecal samsunga ... modelu nie pamietam, ale jutro bede wiedzial jaki.

Ice 21.12.2005 00:05

Cytat:

Napisany przez ro29

Bez przesady ;) - mały to jest 14 - i sam taki mam od 13 lat - i raczej nie narzekam. Oczywiście wszystko zależy od pokoju jaki się ma - bo np. w standartowym mieszkaniu większy telewizor niż 25 cali to może być już czasem problem (wiem bo sąsiedzi mają 27 - i wcale to nie jest takie wygodne).
Pozdrawiam
ro29

Pokoj jest sredniej wielkosci.... ale jezeli chce sie budowac cos w stylu "media center" to tv 21" niezbyt do tego pasuje :) a od czegos trzeba zaczac wiec padlo na tv

ro29 21.12.2005 02:08

Cytat:

Napisany przez Ice
Pokoj jest sredniej wielkosci.... ale jezeli chce sie budowac cos w stylu "media center" to tv 21" niezbyt do tego pasuje :) a od czegos trzeba zaczac wiec padlo na tv

Witam !
Akurat z tym to raczej się zgodzę - jeśli to ma być podstawą do budowy czegoś w stylu "media center" to te 21 cali to rzeczywiście trochę mało.

A co do pojęcia "średniej wielkości" - to nie chcę być posądzony że się czepiam :nie: - ale to pojęcie jest bardzo względne - chociażby z tego powodu, że czym innym to będzie dla mieszkającego w klasycznym mieszkaniu z lat 70-tych ( i to też zależy jakim M !), czym innym dla mieszkańca dzisiejszych bloków, a zupełnie inaczej się na to patrzy, gdy mieszka się w domku.
Ja mam pokój niecałe 10 metrów kwadratowych - i też zaliczam go do średnich (mały ma w mieszkaniu niecałe 6 metrów kwadratowych ;) )

Pozdrawiam
ro29

Ice 21.12.2005 23:13

Namówiłem jednak brata na mały "kompromis" chyba dołozy pare złotych i kupi jakis dobry tv 29-30" + jakis komp media center + głosniki 5.1
Mysle ze bedzie ok. Tylko teraz pytanie jakiej firmy i jaki tv do 2500zł??

nimal 22.12.2005 08:36

pasikonik pm11p 32" 16/9 (mniejsze sa 4/3 z tej serii) - mam i polecam, przegania jakosciowo sonego 75costam, ktory jest drozszy)
albo jakis sajsung z krotka dupa (radze najpierw przetestowac szczegolnie tryby skalowaniaobrazu, bo znam tylko z opinii - ponoc fajny sprzet)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:35.