![]() |
Berią, odwołuję moje zaproszenie na herbatę. Fotel mam co prawda identyczny, ino czarny i wklęśnięty oraz poklejony plastrem (poręcz uderzająca w blat od dołu, jak u sobrusa) ale gdybyś zobaczył na czym moje komputerki stoją... Ban murowany.
|
Oj tam oj tam, nie narzekaj tylko pstrykaj zdjęcie, to się sami przekonamy, czy taka tragedia jest:-)
|
@pali
błyskotliwa dedukcja :taktak:. Zgadłeś :) @jou tak, sprzątałem : do zdjęcia zabrałem 2 pendrive które walają się przy monitorze :> Fotel bojowy kupiłem na allegro i mam z tym troche niemiłe wspomnienia, bo brakowało osłony stopki. Sprzedawca się wypiął, bo nie sprawdziłem przy kurierze. Na szczęście pasowała od starego. |
Agent ? agent? Ja lipa. Ja lipa!
Jak mnie? PijaK I EROTOMAN! |
Ilość załączników: 1
a u mnie, jak zwykle bajzel ;)
|
Jaki twórczy burdel :D :spoko:
|
Wygląda to bardzo ergonomicznie. :spoko:
|
Zaintrygował mnie ten drewniany czołg. ;]
|
Cytat:
nie jest drewniany, jest papierowy, |
Slyszal Ty kiedys o minimalizmie...? ;-)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja pierniczę, ile zakamarków do zaśmiecenia, ile sprzątania... niee, not for me.
|
Oto i moje w całej okazałości:
http://i.imgur.com/mrBO5Ev.jpg Drugie z bliska: http://i.imgur.com/g2hgAA8.jpg Tylko się nie śmiać z monitora :) Jest jaki jest, ale działa :taktak:. |
Nie masz komputera. Wiedziałem!
|
MA! nowy design, obudowa w formie plecaka xD
|
Obudowa od kompa jest taka badziewna, że nie zasługuje na pokazanie :P
|
DarkSlide97, te stanowisko widzę w stylu "byle, że działa" :D
|
Patrix chodzi o obudowę czy o biurko? Bo obudowę będę zmieniał. To miała być taka przejściowa po złożeniu. Nie ma w niej boków, kable się walają w obudowie i jest wgnieciona na górze(kiedyś komputer odmówił współpracy po napisaniu 20 stron referatu, więc zasługiwał na odpowiednią "nagrodę":haha:). Co do biurka, to co w nim takiego złego? Mi się przy nim dobrze pracuje. :spoko:
|
Mebel jak mebel, normalny- ale komp widzę składany co akurat w promocji było, kolor nieważny :D
|
Komp ma obudowę od starego peceta kolegi - za darmo, to co miałem nie przyjmować :)
A darowanemu koniowi się w zęby nie zagląda :) |
Cytat:
|
Ważne że działa i spełnia swoją role xD
|
Wtedy miałem starego Seagate 40GB, który przeżył już parę podobnych przygód. Teraz ma trochę badsektorów, ale odpala się i działa :)
Poluję na obudowę jakąś ze starego komputera + nagrywarka DVD. Do tego jeszcze większy dysk i zasilacz to będę megazadowolony :) |
Cytat:
|
Patrix trochę, w tym przypadku znaczy dość mało, zważając na wszystkie loty i upadki (dosłownie!) jakie przeżył. Jest na nim Windows XP i kilka programów.
Gdyby to był 500GB, to też dostałbym "palpitacji" ale dyski 40GB kosztują może dychę czy dwie :) |
Taki porządek u siebie widziałem ostatnio 14 lat temu, jak kupiłem nowe biurko.
A skrzynka jak skrzynka - nie ważne jak wygląda, ważne, że działa. |
Ja po prostu lubię mieć puste biurko - może na nim stać najwyżej kubek z herbatą i rzeczy aktualnie potrzebne. Graciarnia za to jest w pudle na stare sprzęty i akcesoria komputerowe - tony kabli spod których nie można wypatrzeć sprzętu :D
|
UPDATE: Było małe przemeblowanie w pokoju.
Teraz jest bardzo wygodnie, bo z fotela mam dostęp do komputera i do wieży i nie muszę się podnosić :taktak:. Poza tym biurko służy równocześnie za lampkę nocną. Pewnym mankamentem jest utrudniony dostęp do komputera, ale przeboleję to. Widok ogólny: http://i.imgur.com/PklfHbK.jpg Widok na biurko: http://i.imgur.com/fxuhXSg.jpg Widok na audio: http://i.imgur.com/OfnK47A.jpg Sprzęt audio(wieżę) niedawno zakupiłem :D Jak widać nie swieci się wyświetlacz na wzmacniaczu(nie wiem czemu) poza tym działa. Tak zostanie do ew. wyprowadzki, bo nie lubię przemeblowań :] |
A ja się pytam gdzie są puszki i butelki, papierki po słodyczach, okruszki i wszystkie najbardziej potrzebne rzeczy usypane po dwóch stronach?! :szczerb:
|
W koszu, a gdzie :D Butelki by się jakieś znalazły, ale nie trzymam ich na widoku ;)
|
Za mały monitor xD
Co to za fotelik/krzesło, wygodne jest? |
Nie mam pieniędzy na większy, a ten jest pancerny(spadł z szafki i działa :rotfl:).
Fotel z Ikei, bodajże za 100 zł. Wygodny, można się odchylić dość mocno do tyłu :taktak:. |
Jest duży pozytyw, na monitorze nie ma gołego faceta. :szczerb:
|
Ty mnie podejrzewasz? Myślisz, że ja 'tentego'? :>
Tapety mam zacne, jak widać :D |
Cytat:
Brawo! Tez nie toleruje bycia fleja! :-) |
Ja po prostu nie mam czym bałaganić :P
|
Cytat:
|
Co do mnie, możesz być pewny że nie należę do żadnej mniejszości :haha:
|
Należysz. Do mniejszości z porządkiem na biurku.
To jest nas już trzech. Ale da się z tym żyć, nie przejmuj się. :D |
Zawsze można popracować nad sobą i nad tym porządkiem. :>
|
Nie warto. Tak jest lepiej. I estetyczniej i zdrowiej psychnie(j). ;)
|
Berion to pokaż swoje :)
|
Musiałbym najpierw odkurzyć. ;)
Takie o, tyle że bez złomu na zdjęciu: http://forum.cdrinfo.pl/members/2804...icture292.html |
Mieszkasz w bloku, zgadłem?
|
Czyżbym należał do kolejnej mniejszości? :hmm:
Nie mam biurka. :nieee: |
Cytat:
|
Znaczy się używasz stołu w kuchni?
|
Cytat:
|
To ja też nie mam biurka...znaczy niby mam, ale tak zagracone że praktycznie nie mam.
|
Zgarnij wszystko do szuflady. Odzyskasz biurko. Oczywiście zgarnianie potraktuj w graniach rozsądku.
|
A ty myślisz, że szuflady puste? :haha:
Nie da rady... |
Nie masz szafek, czy czegoś podobnego?
|
Cytat:
Cytat:
|
Dokładnie tak, te zaokrąglone rogi pod sufitem tylko to potwierdzają. Nie będą już wspominał o trzymaniu pionu ścian bo coś takiego nie istnieje. Taką miał widocznie wizję... artysta. ;)
- - - Zgadłeś. Bloku skalnym. :] |
Biedron w lepiance mieszka :wow:
|
A prąd ma pewnie na korbkę :rotfl:
|
Z tokamaka. Na bogato!
W bloku, w bloku. Ale nie robiliśmy remontu bo to mieszkanie komunalne i nie wiadomo czy nas z niego nie wysiudają. Więc póki co żyję w PRLowskiej norze. ;] |
|
Ekstra :D
Choć jak dla mnie troche już przegięte, tym niemniej robi wrażenie. 10 core 64GB RAM :P |
Pewnie na spotkania biznesowe bierze filmy z review swojego pokoju, samochodu i sraczyka... Bo najważniejsze jest pierwsze wrażenie przecież. Na mnie zrobił. Z takimi ludźmi nie ma w zasadzie o czym rozmawiać...
|
Ilość załączników: 3
Cytat:
gość mógł sobie załatwić dwie stare obudowy pod nogi na stolik: Załącznik 67640 Zestaw monitorów też mi się podoba, ale mi wystarczą dwa które mam.. Załącznik 67638 A po tym stwierdzam, że gość jest raczej nienormalny... Załącznik 67639 |
Ilość załączników: 1
Z wiekszych zmian wylecial drugi monitor. Przestal byc po prostu potrzebny.
|
Brudne ściany.
|
@MAX ile ten monitor ma cali 21,5/22?
|
21,5. To M227WDP-PC wpiety kablem Thunderbolt-DVI.
|
Bez bałaganu na biurku, całkiem fajny "metalowy" wygląd sprzętu... Tylko głośniki za małe i gdzie się podziała myszka? ??? To co jest po prawej stronie komputera to co to za ustrojstwa?
|
Te białe z ogryzkiem? to jest kubeł na śmieci :taktak::>
|
Glosniki do celow "komputerowych" wystarcza + maja dock do iPoda Classic. Logitechy Z-5500 stoja w pokoju podpiete pod PS3 i Apple TV. To po prawej to Magic Trackpad. Jak sie troche popracuje gestami nie chce sie wracac do myszki.
To biale to router - Airport Time Capsule. |
Jabłuszko z core2duo czy core i5? A to srebrne koło chyba dysku?
|
Dobrze grają te Logitechy? Da się imprezy robić na nich? :D
|
Cytat:
|
Cytat:
O zgrozo - jak mogłeś tak zepsuć wygląd MAC'a Po monitor Apple marsz... |
Cytat:
Kolo dysku zalezy o co pytasz - z przodu Hub USB, z boku komplet zakreslaczy ktory mi sie przydaje gdy przegladam dokumenty i mam potem na nich pracowac. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
ten pierwszy zakreślacz wygląda jakby świecił xD
|
Cytat:
|
Co to za wynalazek z lampami od lewej? :)
Nie boisz się archiwizować na WD Green? ;p |
Cytat:
|
To są zakreślacze :)
|
I co zakreśla? ;)
|
Cytat:
|
Wyglada jak wzmaczniacz lampowy , Max nas tutaj podpuszcza jak nic :D
|
Klik genialnie się komponują z wszystkim.
|
Cytat:
|
Odpowiadam wszystkim ktorzy cale zycie sie boja (niezaleznie od kontekstu):
Nie, nie boje sie ;-). Po prostu kupuje i uzywam |
Pochwal się, ile razy oddawałeś na serwis :D
|
Ani razu wyobraz sobie ;-). Czwarty rok bez zajakniecia.
|
Cytat:
Trafiłeś na dobry model :taktak: |
wierzyć* :szczerb:
Wiekszosc taka jest. Pamietaj, ze ten komu po prostu dziala nie ma potrzeby wchodzic na fora i pisac co mu nie dziala, bo i po co? O Apple pisze sie duzo, bo skala sprzedazy jest ogromna. To obecnie najwiecej warta spolka na swiecie! Awartosc brandu wycenia sie wyzej, niz Coca-Coli. Znaczy to tyle, ze statystyczne dziecko z kraju trzeciego swiata nie slyszalo nigdy o czarnym napoju gazowanym, ale o iPodzie jak najbardziej. |
Może i tak :hmm:
To skąd się biorą te żółte matryce o których trąbią na applefobia i na forach myapple... nie są to pojedyncze przypadki... tam co drugiemu coś nie działa... |
Bo dwom na tysiac zzolkly matryce, co przy sprzedazy liczonej w milionach (kilkadziesiat tysiecy, w tym kilkunastu na polskich forach) jest marginalnym wskaznikiem RMA.
|
Gdzie jest piwo i skórki po mandarynkach? A gdzie tak bardzo potrzebne rzeczy jak jakieś karteczki, jakieś chusteczki, mazak, zszywacz? :blink:
//A, mazaki są, chociaż jedna potrzebna rzecz. :D |
A mi sie wydaje ze sciemnia , wszystko upchnol w karton pod stol bo za czysto tam jest ,przecie to nawet w szpitalu tak czysto nie jest :D
|
Przykro mi, ze Cie rozczarowalem ;-). Ja mam nerwice natrectw pod tym wzgledem i uwielbiam pracowac w sterylnych warunkach.
|
Kiedyś porządek był cechą pozytywną. A teraz ludzie pytają dlaczego nie burdel. Co to się porobiło... ;P
Ale może to już tak oscyluje i jak będę dogorywał to znowu się nastawi normalność. |
Cytat:
http://ispot.pl/glosniki/harman-kard...tooth,id-58879 ...ale cos sie ciagle zebrac nie moge - zawsze sa wazniejsze wydatki. :( |
Skad oni ta cene wyczarowali na amazonie kupisz to za sporo mniej :D
|
Cytat:
|
A skad , kopie to kupujesz na aliexpress , no co ty nie wiesz :D
|
@misiozol - jestes pewny ze mowisz o wersji bezprzewodowej? Bo ze z kablami kosztuje 600 to ja wiem ;-)...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:55. |