![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
udostepnianie w LAN a ntfs... ??
witam...
od 2 dni mam nowy dysk... i zrobilem sobie na nim partycje na ntfs... tylko systemowa mam na fat32... i teraz jest problem bo jak udostepniam cokolwiek z partycji na ntfs'a to osoba ktora proboje wejsc do tego katalogu ma ODMOWE DOSTEPU... a jak udostepnie cos z fat32 to spoko da sie udostapniac na ntfs'ie ?? jesli tak to napiszcie jak bo nie wiem ![]() a mi ciagle truja zebym cos udostepnil...
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Darkly dreaming...
Data rejestracji: 10.08.2004
![]() |
Sprobuj w opcjach folderow dac 'uzyj prostego udostepniania plikow'
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Hitokiri Battousai
Data rejestracji: 14.09.2004
![]() |
Tam przy umożliwianiu dostępu jest jeszcze wolne pole przy zezwalej użytkownikowi na zmianę plików czy jakoś tak, gdy nie miałem tego uruchomionego kumpel z drugiego kompa nie mógł otworzyć dysku D: (na których w pracy leżą "ważne mp3ki" )
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
^_^ czekam na bana ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
Oczywiście da się udostepniać w ntfs'ie.
Może zrobiłeś za długie nazwy udostępnionych folderów. Albo przy udostępnaniu założyłeś jakieś uprawnienia dostępu. Ja tez tak miałem (mam?) na win 2k3. Udostępniłem folder i admin nie mógł wejść bo coś mu wywalało a ja nic nie ruszałem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.08.2002
![]() |
Nie wiem czy zwróciłeś uwagę, ale w przypadku partycji ntfs musisz odpowiednio ustawić uprawnienia w dwóch zakładkach udostępnianie oraz zabezpieczenia (ta zakładka pozwala ustawiać prawa dostępu do katalogów i plików w systemie ntfs), a czegoś takiego właśnie nie ma na FAT.
Być może masz nieprawidłowe ustawienie praw dostępu do katalogów, które chcesz udostępnić. Ktoś, kto chce korzystać z zasobów u Ciebie udostępnionych powinien też mieć założone na Twoim komputerze konto, albo zamiast tego musisz mieć włączone konto gościa. Ostatnio zmieniany przez djc : 27.11.2004 o godz. 13:33 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wystarczy włączyć konto gościa i uzywać prostego udostepniania plików i nie będzie żadnych problemów.
A jak dalej nie bedzie dana osoba mogła wejśc do folderu to włacz kreator konfiguracji sieci ![]()
![]() |
|
|