![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Problemy ze spamem na interia.pl
No wlasnie, od jakis 3-4 dni przychodza do mnie maile z tematami mniej wiecej: "Thank you!" i np. od "gormol@wp.pl", lecz maile przychodza takze od innych osob o takim temacie... w srodku mial tresc: "Please see the attached file for details." tyle, ze nie ma zadneog zalacznika, nie wiecie moze od kogo ten syf? Bywa maile takze z tematami "Re: Wicked screensaver", "Your details", "Re: That movie", "Re: Approved", "Re: Details" itd. dodam, ze maile niektore przychodza nawet od "inet@microsoft.com", "pomoc@gazeta.pl" itd. wiec ktos sie podszywa... prosze o pomoc, ale to jeszcze nic, dzisiaj rano dostalem 2 maile od firmy hostignowej! "domain@and.pl" o tresci: "
Dziękujemy za przesłane zgłoszenie: ----------------------------------------------------------- Szczegóły [Wysłane 25-8-2003-08:43 ] ----------------------------------------------------------- ID............: 93 Klucz.........: YNDLBTHG Imię i Nazwisko........: Unregistered Temat.....: domeny - pytanie ![]() ----------------------------------------------------------- Sprawdzenie statusu zgłoszenia pod adresem: https://crm.vcsecure.net/office/crm/index.cgi Dziękujemy, Serdecznie pozdrawiamy ----------------------------- www.Indigo-Profit-Hosting.com @VirtualCorporation Worldwide ---------------------------------------------------------------------- Super konto na szybkim serwerze! >>> http://link.interia.pl/f1755 " Tylko, ze drugi od tej fimry mial inne ID i Imie i nazwisko itd. Napisalem maila do nich, o tym, ze wysylaja do mnie te maile i z pytaniem co to ma byc, po paru sekundach dostalem odpowiedz mialem podobynm do wyzej pokazanego..., o co tu wiec chodzi? Nigdy nie mialem takich problemow, prosze o pomoc! pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 22.02.2003
![]() |
Tu byl/jest wirus (bodajze Sobig
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Ja też mam coś takiego na WP, łącznie dostałem już około 100 listów z całego świata.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
.: Zapracowany :.
Data rejestracji: 23.01.2003
![]() ![]() |
W sumie to mam podobny problem na WP - tylko pisze, że skaner Wirtualnej Polski znalazł wirusa - nie wiem za bardzo czym go mogę wykryć - niby używam programu antywirusowego - ale on nic nie znalazł... Chyba, ze wirus nie doszedl, bo go wywalili na WP i mam spokój...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To co mam zrobic? A od tego domain@and.pl to co to?
pozdro ![]() ---EDIT--- Dostalem maila od amina tej firmy, chodzilo oto, ze ktos sie pod moj adres podszyl i wyslal maila do autorespondera, juz wywalili moje zgloszenie, teraz czekam na Wasze rady co zrobic z tym wirusem i czy to bedzie ciagle zawalalo moja skrzynke? ![]() pozdro ![]() Ostatnio zmieniany przez Smartek : 25.08.2003 o godz. 12:13 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
wirus sobog byl wredny - wykorzystywal fakt ze wiele systemow pocztowych nie wymaga od userow potwierdzania identyfikacji przy wysylaniu poczty (o2, onet, wp, wiele firmowych) - czemu, nie wiem - i bez problemu mozna wyslac podszywjac sie pod kogos - dzialal tak ze skanowal maile i adresy umieszczone w plikach kilku klientow pocztowych (nie Eudory
![]() ps. do osoby nie uzywajacej antywirusa - radze przejzec na oczy - jesli nie chcesz piracic (slusznie) to jest darmowe AVG (uzyj googla, luke)
![]() |
![]() |
#7 |
.: Zapracowany :.
Data rejestracji: 23.01.2003
![]() ![]() |
Dobra rada - sam używam darmowego AVG i jestem z niego zadowolony
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|