![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
wystarczy przczystac co nam dzis Gregg zaprezentowal
"Nielegalne będzie: rozprowadzanie (nawet za darmo), sprzedawanie, tworzenie, rozbudowywanie i reklamowanie narzędzi i programów służących do obchodzenia zabezpieczeń przed kopiowaniem. Dotyczy to zarówno płyt CD-Audio jak i DVD. Niemcy posunęli się dalej i wprowadzili własny dodatek do EUCD, zakazując publicznego dyskutowania (także w Internecie) o omijaniu i łamaniu zabezpieczeń" Czyzby juz koniec forum cdrinfo? macie swoja unie europejska! |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Orm, zawsze mozna przeniesc serwer.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pilot oblatywacz
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
qqjapie das is skandal
cholera ale sie porobilo! I co my teraz poczniemy bidaki?
![]() |
#4 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
olać to
![]() ![]() czas się chyba przywitać z szyfrowanymi klientami sieci p2p i innymi takimi wynalazkami pocieszające jest to że u nas burdel kwadratowy ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez cana : 18.07.2003 o godz. 21:00 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A o tym, co myslicie?
Amerykańscy politycy zgłosili projekt ustawy, która umożliwiłaby zamykanie w więzieniu użytkowników sieci P2P. Deputowani John Conyers i Howard Berman z partii demokratycznej chcą zwalczać piractwo internetowe przepisami ułatwiającymi zaklasyfikowanie wymiany plików jako przestępstwa. Zakładają one, że każdy plik chroniony prawami autorskimi i udostępniony w systemie P2P został skopiowany co najmniej 10 razy, co odpowiada szacowanym stratom w wysokości 2,5 tysiąca dolarów. Kwota ta podniosłaby kwalifikację czynu uczestnictwa w wymianie z wykroczenia do przestępstwa zagrożonego karą 5 lat więzienia. "Przy okazji" autorzy projektu chcą również rozwiązać problem nagrywania filmów za pomocą kamer wnoszonych na sale kinowe. Przedstawiciele RIAA uważają, że wejście wspomnianych przepisów w życie pomoże organizacji zwalczać nielegalne kopiowanie utworów przez Sieć, eksperci zajmujący się prawem autorskim ostrzegają natomiast, że są one zbyt rygorystyczne, a FBI ma ważniejsze zadania od zajmowania się nadmiernie zainteresowanymi muzyką internautami.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 17.11.2002
![]() |
o ile pamietam swego czasu RIAA naliczyla jakas liczbe uzytkowniko sieci p2p... zrobili listingi posiadanych przez usero utworow i sciagali oplaty.. ladne sumy powychodzily...
a co do oplaty to wielkosci juz nie pamietam... nie chce przekrecic ale wydaje mi sie ze +/- 4USD za utwor.
![]() |
#7 |
Użyszkodnik
Data rejestracji: 29.03.2001
![]() |
Wszystko to legalizowanie nielegalnych interesów (czytaj: characzy dla posredników i wytwórni). Dla mnie sprawa wygląda tak: kupiłem w sklepie płytkę więc zapłaciłem za wkład artysty i jej wyprodukowanie, a skoro zapłaciłem to jest moja, mogę z nią zrobić co chcę i odtwarzać w każdym sprzęcie. Niestety jak widać lepiej inwestować w zabezpieczenia i przepisy niż kosztem małej części zarobku obniżyć ceny, piractwo by zmalało a zarabialiby na ilości, zamiast na jednostce (może nawet więcej niż teraz). Dopóki ceny nie spadną, będzie piractwo. I żadna ustawa ani przepis tego nie powstrzymają.
Poprzedni opis: Był i się zmył. Teraz jestem tu: monter.techlog.pl CHCIAŁĘ BYŚ MODERATORĘ ale sresyknofałę... Bedę PREZYDĘTĘ !!! "Głupota, którą widzimy u drugich, na ogół podnosi nas na duchu" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Eeee tam, prawo w Polsce jest tylko na papierze i jeszcze dlugo nie bedzie porzadnie respektowane, wiec nie mamy sie czego obawiac. A wymysly Amerykanow juz mnie dawno temu przestaly dziwic
![]()
![]() |
#9 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
forum stanie sie berdziej warezowe, nielegalne :chytry:
![]()
![]() |
#10 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! Ostatnio zmieniany przez yahol : 19.07.2003 o godz. 17:03 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Bywalec
Data rejestracji: 27.03.2003
![]() |
Noto cos moim zdaniem jeszcze lepszego:
BELGIA WPROWADZILA DODATKOWY PODATEK NA CZYSTE PLYTY!!!
![]() Ostatnio zmieniany przez Kilobajt : 19.07.2003 o godz. 19:11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
the one
CDRinfo VIP
Podatki na czyste plyty to u nas by sie pewnie i z trzy znalazly (clo, jesli sprowadzane sa z zagranicy, VAT, jakis tam dodatek dla artystow, z ktorego nie dostaja oni ani grosza, bo nie ma uregulowan prawnych dotyczacych jego wyplacania)
![]()
![]() |
#14 |
Disce puer.
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Za jedną MP3 do więzienia
19.07.2003 13:23 Lobby showbiznesowe w USA nie ustaje w dążeniach do "wytępienia piractwa z korzeniami". Republikańscy kongresmeni John Conyers i Howard Berman przedstawili w parlamencie projekt uchwały przewidującej karę więzienia do lat pięciu oraz grzywnę w wysokości 250,000 USD za umieszczenie w sieci P2P nawet jednego utworu muzycznego czy filmu. Odpowiedzialnośc poniosą także providerzy, którzy "dopuszczą do znalezienia się na ich serwerach nielegalnych plików". Dodatkowo za przestępstwo ustawa uważa filmowanie w kinie lub nagrywanie na koncercie. "Muzyka i filmy to jedna z najważniejszych pozycji eksportowych kraju, ale producenci ponoszą nieprawdopodobne straty na skutek działalności piratów" - argumentują powiązani z wytwórniami plytowymi kongresmeni - autorzy ustawy. Kontrowersyjna uchwała nazwana przez autorów ACCOPS (Consumer and Computer Owner Protection and Security Act of 2003) przewiduje, że "zarobione" na grzywnach pieniadze nie trafią do "okradanych" artystów czy wytwórni, ale zasilą budżet ministerstwa sprawiedliwości z wyraźnym przeznaczeniem na agencje ścigające piratów. Jason Schultz, prawnik organizacji Electronic Frontier Foundation, nazwał przedstawiony projekt "oznaką krańcowej desperacji" wytwórni płytowych i Hollywood. www.interia.pl |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Member of Blokers.net
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
powiem tyle brak mi słów !!!!!!!!
![]() |
|
|