![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 20.10.2006
![]() |
Instalacja MAC OS X na Virtualnym PC
czy system operacujny z Macintoscha [ Mac OS X 10.4.8 ] mozna zainstalować na Vitoualnym PC, czy trzeba inaszej to zrobić ??
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
MOzna ponoc na Parallels pod Linuxem ale.... to nielegalne
![]() Chcesz sie pobawic idz do najblizszego Cortlandu / Saturna / iSpotu - maja tam Maki i mozna sie pobawic ![]()
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Co wy w tych mac widzicie, ani to PL nie jest, ani takie ***322;adne ...
Linuxa, jak zechce to mog***281; w 10 minut upodobni***263; do mac ![]()
![]() |
#4 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Przecie***380; MAC OS X jest PL, 9 te***380; by***322;a...
Wg mnie ***347;wietny system i ***347;wietny sprz***281;t... sam chcia***322;bym mie***263; ![]() A co do instalacji na virtualnej maszynie to w necie jest dost***281;pny obraz (vm vare) niby dzia***322;a, niestety mi nie uda***322;o si***281; tego sprawdzi***263; bo m***243;j procek nie wspiera SSE2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
ClassicGOD
![]() |
Cytat:
![]() Co do wygladu - z postawieniem Gnome czy KDE na Mac OS X nie ma najmniejszego problemu ale po cholere skoro Aqua jest ladna i funkcjonalna? @gallus - Mac OS X (od 10.1 do 10.4) nie jest domyslnie po polsku - wymaga to instalacji lokalizacji - w wersji 10.5 (Leopard) ma byc po polsku
![]() |
![]() |
#6 | |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() -nie "upgajduje" sie system, po wgraniu polonizatora. Nastepuje taka podmiana bibliotek systemowych, ze upgrade nie jest mozliwe. -polonizator, o ile pamietam, mozna wgrac na system 10.4.5 (chyba) a teraz jezt juz 10.4.9, a nawet niedlugo bedzie 10.5 czyli Leopard/Lampart. I ten juz bedzie z natywnym jezykiem polskim, ale to juz wszyscy wiedza. Niby ten obraz jest, ale z postawieniem Tygrysa jest problem. Pomijajac fakt, ze Apple nie zezwala na stawianie MacOSa na PC, to mozna, a nawet to zrobilem, postawic natywnie MacOSa na PC z spatchowanego obrazu, na kompie opartym na Intelu (procek i mostek polnocny). Nawet toto dziala, ale jednak nie ma porownania do oryginalnego Maca ![]() (Uzylem do tego PC HP na Intelu). A co do cen - nie przesadzajmy! MiniMac na Core2Duo kosztuje 2.600 wiec wcale nie za duzo! A dodatkowo mamy system za darmo, w komplecie + sporo softu natywnie dolaczonego, za ktory na PC musimy wybulic kupe szmalu ![]()
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Guru
Cytat:
A Linux do windows'a wcale nie jest upodabniany, upodabniane jest tylko KDE... a KDE tylko kompa zamula, 512 MB ram to dla KDE za ma***322;o.. a fluxbox chodzi elegancko, i wsio dzia***322;a ![]() Zaraz se do mac upodobnie Linxua a co ... ![]() EDIT Ju***380; jaki***347; czas nie mam windowsa na dysku i si***281; zastanawiam po co on mi by***322;, cza by***322;o dorazu go wywali***263; po kupnie kompa ...
![]() Ostatnio zmieniany przez mgit : 12.05.2007 o godz. 23:37 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
try a run, try a hide...
Data rejestracji: 07.06.2005
![]() ![]() |
mam OS X'a 10.4.7 na VMware (jako zainstalowany system) z torrenta
uruchamia sie.. laduje i prosi o haslo ![]() mozna zresetowac haslo, ale przy pomocy plyty instalacyjnej, ktorej oczywiscie nie mam i tak sobie siedzi >4GB na dysku ![]() moze jakis Mac'owiec zna sposob na reset hasla bez plyty instalacyjnej?
![]() |
#9 | |
ClassicGOD
![]() |
Cytat:
![]() Dobrze wiedziec ze VMware tez potrafi odpalic Mac OS - zapamietam na przyszlosc ![]() ![]() mgit - jako ze na maku mozna odpalic X11 (ba jest ono nawet na plycie z OS ale nie instaluje sie domyslnie bo i po co?) mozna odpalic tez kazdy menager okienek w tym fluxboxa ale jaki w tym cel - zeby go do maka upodobnic? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
NeoFighter szukaj mo***380;e po innych stronach torrentowych tego samego pliku i czytaj komentarze mo***380;e kto***347; poda***322; pass..
![]() zobacz na torrentspy-u tam cz***281;sto w komentach jest hase***322;ko. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
try a run, try a hide...
Data rejestracji: 07.06.2005
![]() ![]() |
Cytat:
![]() @gallus dzieki, ale juz przetrzepalem wszystkie znane mi serwisy i wyszukiwarki torrentowe wszedzie ludzie tylko pytaj o haslo ![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Guru
Cytat:
![]() Tyle ***380;e Linux jest ***322;atwiej dost***281;pny ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Bywalec
Data rejestracji: 20.10.2006
![]() |
a jak ten system zainstalowalec na VM-Vare ??, jam mam wersje 6.0 , napisz ile ramu trzeba mu udostepnić ?? za pomoc, Dzieki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|