![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 03.02.2005
![]() |
Sprawdźcie sobie zasilacze!
Różne cuda mi się działy z zasilaczem (Modecom Feel 300ATX). W końcu komputer był tak niestabilny, że zdecydowałem się zasilacz wymienić. Nie na żaden super-lux, ale na przyzwoity Amacrox Warrior 400W. Wszystkie problemy zniknęły, ale oprócz tego nastąpiła wyraźnie zauważalna i regularna poprawa jakości nagrywanych płyt.
W konfiguracji oprócz zasilacza nic się sprzętowo ani programowo nie zmieniło. Dalej ten sam Litek 1693S i ten sam - poprzednio wykorzystany mniej więcej do połowy - szpindel z 50 Verbatimami z Yudena, których moja nagrywarka raczej "nie lubi". Natomiast jakość nagrywanych płyt wyraźnie wzrosła, np. ilość błędów PI jest regularnie mniejsza o 50-60 procent. Pamiętajcie! Jeżeli nagrywarka nagrywa wam płyty "w kratkę" i czasami nie bardzo wiadomo dlaczego niektóre z nich psuje, to jedną z ewentualnych przyczyn może być także niestabilny zasilacz niskiej jakości. Warto zawsze i to brać pod uwagę. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
odkrycie Ameryki to to nie jest
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
***1022; ***1023;
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Gorzej to ja mam w laptopie, zasilacz dobra***263; nie***322;atwo.
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Ismail Delivered
Data rejestracji: 29.08.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Racja, racja.. Jednak 50-60%.. WOW
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 03.02.2005
![]() |
Dlatego właśnie - choć wiem, że to odkrycie Ameryki nie jest - podałem te dane. Sam nie wierzyłem, że aż tak może szkodzić badziewny zasilacz, który jeszcze zdychając miał PRAWIDŁOWE napięcia (mierzone miernikem w serwisie, ale oczywiście w spoczynku a nie podczas pracy w stresie).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
W spoczynku to kazdy zasilacz ma dobre napiecia, nic nowego nie okry***322;es, po prostu jestes osoba ktora zorientowala sie ze tanie zasilacze nie sa i nigdy nie beda dobre i w takich sprawach nie nalezy oszcz***281;dza***263; bo oszcz***281;dny traci dwa razy wiecej
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
Od Modecoma 300W, to jest lepszy kazdy zasilacz
![]() Nawet jakis Megabajt. ![]() Ostatnio preferuje Tagany, do Chiefow nie mam przekonania.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Tez lubie tagany ale za nie trzeba niezle zaplacic ale za to jest zasilacz Pierwsza Klasa
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jako raczej dobry overclocker wiem jedno - na tagana to sie nawet nie wys...am
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
masz zielone za t***261; "prawie Ameryk***281;"
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
fakt.
nie warto kupować badziewnego zasilacza za 50 zł, gdy ma się kompa za 2 kafle, bo cena zakupu porządnego to około 150 zł, a ryzyko wyjarania kompa nieproporcjonalnie niższe... ![]() jeden modecom 350w kiedyś mi się wyjarał, nic nie robiąc komputerowi. teraz mam na pokładzie modecom 500w i też nie narzekam. zero problemów z zasilaniem grafy (czyli słynne już 12v) czy z resztą podzespołów, a mam ich sporo (3 dyski, 2 napędy, grafa ati). |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
Chieftec 400w - nie narzekam, ci***261;gnie stabilnie do***347;***263; poka***378;n***261; konfiguracj***281; :
Athlon64, 2 x 512MB, 4 x DVD-RW, Radeon, HDD 160GB ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dlatego Ciebie nie sluchamy :-).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zdanie z wlasnego doswiadczenia a nie z opinii innych...
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|