![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
odgrzewany user
Data rejestracji: 20.10.2001
![]() |
Zagraniczne aukcje internetowe - przesyłka
Witam,
W dziale kupię zamieściłem ogłoszenie o chęci kupna baterii do mojego laptopa (presario 1400). Nie moge jej znaleźć na allegro ani w sklepach. Są takie na ebay w aukcjach międzynarodowych tylko i le kosztuje przesyłka ze stanów ![]() Orientuje sie ktoś? Nie musi byc ups, byle jak najtaniej. Po prostu nie wiem czy będzie mi się to opłacało(sama nowa bateria li-ion kosztuje 40 dolków) Forest
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.02.2003
![]() |
zobacz jeszcze na www.ebay.de albo www.ricardo.de
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.10.2008
![]() |
Ja zajmowałem sie ostatnio sprowadzaniem sprzętu wędkarskiego z USA i koszt paczki 2-3kg wynosił 30$ a przesyłka wędrowała do polski 9-11 dni przy użyciu amerykańskiej poczty
UPS i DHL za paczkę o tej samej masie życzyli sobie od 200-250$ i czas realizacji miał być od 7-14 dni roboczych Kolejna sprawa - cło - na niektóre artykuły nakładają na niektóre nie - np odzież wędkarska w paczkach do 150$ przychodziła bez cła powyżej tej kwoty dodawali cło - do paczki wartości 170$ -clo w wysokości 200 zł - nie interesuje ich to że w Polsce nie ma czegoś takiego jak rozmiar xxxl-xxxxxl z artykułów odzieżowych wędkarskich - tylko na zamówienie i za horrendalne kwoty - coś co w stanach z przesyłka kosztuje 200 zł w polsce 500-600zl elektronika jest szczególnie nielubianym towarem przez celników gdyż na niej idzie najwięcej zarobić - no chyba że uda ci się załatwić że bateria przyjdzie w zwykłej dmuchanej kopercie z wypelnieniem - o ile na lotnisku się do tego nie doczepią Reasumująć - bateria 40$ + paczka 20-30$ =60-70$ - 170-200zł przy obecnie galopujących cenach dolara + musisz do tego doliczyć konto paypal i prowizje 6,5 za zalożenie i dodatkowo 10 zł za każe 100 zł które wysyłasz do USA bo musi ono zostać przewalutowane po pasującym im kursie - dlatego nie zdziw się jeżeli wyjdzie Cię to jeszcze drozej - paczka bez cła pocztą amerykańska w 10 dni jest u Ciebie - jezeli Ci to pasuje to zamawiaj jeżeli nie to spróbuj poszukać zamienników |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bardzo wszystko fajnie, ale rzecz si***281; dzia***322;a na pocz***261;tku 2003 roku
![]() chyba se @forest ju***380; jako***347; poradzi***322; ![]() co nie umniejsza faktu, ***380;e dzi***281;kuj***281; bardzo nowemu u***380;ytkownikowi za podzielenie si***281; cennymi uwagami ![]() Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 12.10.2008 o godz. 20:16 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.10.2008
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|