Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 26.03.2003, 19:08   #1
forest
odgrzewany user

Data rejestracji: 20.10.2001
forest zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zagraniczne aukcje internetowe - przesyłka

Witam,
W dziale kupię zamieściłem ogłoszenie o chęci kupna baterii do mojego laptopa (presario 1400). Nie moge jej znaleźć na allegro ani w sklepach.
Są takie na ebay w aukcjach międzynarodowych tylko i le kosztuje przesyłka ze stanów
Orientuje sie ktoś? Nie musi byc ups, byle jak najtaniej.
Po prostu nie wiem czy będzie mi się to opłacało(sama nowa bateria li-ion kosztuje 40 dolków)
Forest

The only way to get smarter is by playing a smarter opponent
-Fundamental of Chess 1883
forest jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.03.2003, 20:32   #2
doggydogg
Bywalec

Data rejestracji: 10.02.2003
doggydogg zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
zobacz jeszcze na www.ebay.de albo www.ricardo.de
Stary 12.10.2008, 19:17   #3
esoxlucius1
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.10.2008
esoxlucius1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja zajmowałem sie ostatnio sprowadzaniem sprzętu wędkarskiego z USA i koszt paczki 2-3kg wynosił 30$ a przesyłka wędrowała do polski 9-11 dni przy użyciu amerykańskiej poczty

UPS i DHL za paczkę o tej samej masie życzyli sobie od 200-250$ i czas realizacji miał być od 7-14 dni roboczych

Kolejna sprawa - cło - na niektóre artykuły nakładają na niektóre nie - np odzież wędkarska w paczkach do 150$ przychodziła bez cła powyżej tej kwoty dodawali cło - do paczki wartości 170$ -clo w wysokości 200 zł - nie interesuje ich to że w Polsce nie ma czegoś takiego jak rozmiar xxxl-xxxxxl z artykułów odzieżowych wędkarskich - tylko na zamówienie i za horrendalne kwoty - coś co w stanach z przesyłka kosztuje 200 zł w polsce 500-600zl

elektronika jest szczególnie nielubianym towarem przez celników gdyż na niej idzie najwięcej zarobić - no chyba że uda ci się załatwić że bateria przyjdzie w zwykłej dmuchanej kopercie z wypelnieniem - o ile na lotnisku się do tego nie doczepią

Reasumująć - bateria 40$ + paczka 20-30$ =60-70$ - 170-200zł przy obecnie galopujących cenach dolara + musisz do tego doliczyć konto paypal i prowizje 6,5 za zalożenie i dodatkowo 10 zł za każe 100 zł które wysyłasz do USA bo musi ono zostać przewalutowane po pasującym im kursie - dlatego nie zdziw się jeżeli wyjdzie Cię to jeszcze drozej - paczka bez cła pocztą amerykańska w 10 dni jest u Ciebie - jezeli Ci to pasuje to zamawiaj jeżeli nie to spróbuj poszukać zamienników
esoxlucius1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.10.2008, 19:44   #4
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Bardzo wszystko fajnie, ale rzecz si***281; dzia***322;a na pocz***261;tku 2003 roku
chyba se @forest ju***380; jako***347; poradzi***322;

co nie umniejsza faktu, ***380;e dzi***281;kuj***281; bardzo nowemu u***380;ytkownikowi za podzielenie si***281; cennymi uwagami

Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 12.10.2008 o godz. 20:16
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.10.2008, 20:14   #5
esoxlucius1
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.10.2008
esoxlucius1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter Podgląd Wiadomości
Bardzo wszystko fajnie, ale rzecz się działa na początku 2003 roku
chyba se @forest już jakoś poradził

co nie umniejsza faktu, że dziękuję bardzo nowego użytkownika za podzielenie się cennymi uwagami
mój bład nie zauwazyłem - witam
esoxlucius1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: