![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
chamstwo i prosba o rade
zaczne od chamstwa:
kupilem A XP 2000+ i mam temp. 75 stopni. niby pociagnie ale gorzej bedzie latem. jako ze serwis skladal komp (a raczej modernizowal) to zazadalem wymiany wiatraczka na Titana TTC-CU5TB (slyszalem ze jest dobry) powiedzieli ze ok i zebym przyszedl we wtorek. przychodze we wtorek a ci mowia ze nie sprowadza go bo jak oni zamawiaja wentylatory to mowia ze chca 'duuuuuzeee coolery' a nie znaja nazw. ok ale zapytac w hurtowni chyba nie problem tym bardziej ze podalem im nazwe? za pierwszym razem to koles powiedzial ze taka temperatura jest ok:o jak zapytalem co bedzie latem to powiedzaial: teraz bedzie zima wiec co sie o lato martwisz? czyli typowa wymijajaca odpowiedz. dobrze ze powiedzieli ze stary 'duuuuzyyy cooler' przyjma z powrotem jak kupie sobie nowy. i mowia ze kosztuje 25 zl. a ja wiem ze jest on po 35 zl. po prostu chamstwo i proba oszustwa!!! oczywiscie bede sie klocil kiedy bede oddawal stary 'duuuuzyyy cooler' a jak sie nie zgodza na 35 zl to zobacza jakiego smrodu potrafie wokol nich narobic. i jeszcze pytanie. czy wiatraczek czyli Titan TTC CU-5TB faktycznie jest dobry? i gdzie w necie moge go kupic, tak zeby byly rozsadne koszty wysylki? sam wiatraczek kosztuje okolo 75zl a koszty wysylki nie powinny przekroczyc 15 zl. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
nie czytałem całego postu bo kończę robote... ale zobaczyłem tylko 2 wyrazy amd i 75 stopni. Kup sobie wiatrak na amd za 90zł - jest w proline Wrocław.
http://www.proline.com.pl Amd xp 1.8 podczas pracy nie ma ponad 58 stopni.
![]() |
#3 |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Wedlug mnie to oni zalozyli wiatrak nie nadajacy sie do twojego proca lub zle go zalozyli, albo zalozyli uzywany a ktos z serwisu sobie wzial nowy (tak tez sie zdaza). Powinni ci wymienic wiatrak w wlasnym zakresie bo 75 stopni w normalnej pracy w windowsie to przesada. Rdzen sie spali i ci nie przyjma reklamacji proca.
![]() |
#4 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
A moze pastą nie posmarowali ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Gość
|
Titan to jeden z nalepszych wiatrakow! Tyle, ze jak pamietam kosztuje nieco wiecej niz 35 zlp:-D Bardzo dobre sa jeszcze wiatraki Mint, prawie identyczne jak Titan i rownie wydajne1 Mam obecnie 80 mm Minta na Athlonie! i tem. jak juz kiedys pisalem 43 do 48 st C!
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Cytat:
Ostatnio zestawiłem sprzęt na 2GHz Athlonie i założyłem wentylator... Coolemaster HCC-001 (75 zet), taki na miedzi - efekt - hałas 100 dB ![]() No to go wymieniłem na Coolemaster DP57H53-L SILENT (35 zet) - efekt - cichy - temp. ok 50 st.C (ok 3200 obr) Więc niech Ci nie chrzanią że 75 st. to dobra temperatura. Walka będzie pewnie ciężka, ale powołaj się na rękojmię...
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() |
Re: chamstwo i prosba o rade
[QUOTE]Luke napisa***322;(a)
[B]zaczne od chamstwa: kupilem A XP 2000+ i mam temp. 75 stopni. niby pociagnie ale gorzej A jaką masz płyte główną ? Ja miałem podobny problem , mam procka XP1900 i tem. osiągała 65-70 C. walczyłem z serwisem o zbicie tem. i z coolerami, z pastą inną ,dodatkowe wiatraki. Serwis(sklep )był beznadziejny takze powiedzieli ,że tak musi być. Ja mam płytę Asusa A7V333 i jak po jakimś czasie przeczytałem na innym forum ,że ktoś miał podobny problem, powiedziano mu że ta płyta a faktycznie czujnik tem. na tej płycie przekłamuje nawet o 20C na plus. Doradzono mu by kupił elektroniczny termometr i zmierzyć tem. bezpośrednio na radidiatorze coolera. Gość tak zrobił i okazało się że tem. była rzędu 45c. Sam tego nie sprawdzałem , ale temat odpuściłem . Na chłopski rozum jak byś miał taką tem . na radiatorze to jak byś go dotykał to by cię parzyło? A parzy cię? Zobacz i odpisz. Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Re: Re: chamstwo i prosba o rade
Podaj nam jaka masz plyte glowna, mozliwe ze czujnik temperatury nie podaje prawdziwej wartosci... co do serwisu i sposobu zalatwiania klienta, to ja darowalbym sobie ich uslugi, stare komunistyczne czasy sie skonczyly kiedy to bylo ze sprzedawca nasz pan, teraz jest przeciez odwrotnie... skoro nie potrafia sprzedawac, wybierz inny sklep/serwis ktory zalatwi Ci z pocalowaniem reki wymienione akcesoria
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
![]() Cytat:
a do niego jakis niedrogi wentylatorek, bedę musiał użyć pasty? I w jaki sposób sprawdza się temperature procesora? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Gość
|
Cytat:
Temperature procesora mozna podejzec w BIOS-ie, lub sa plyty ktore maja czujniki temp. i mozna sprawdzic programowo lub tez zalorzyc sobie czujnik na procek i plyte. Nie ma sensu kupowac taniego wiatraka: firmowe Mint lub Titan nie sa takie drogie (30 do 80 zl) a sa pewne, ciche i wydjne! |
|
![]() |
![]() |
#11 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
no coz, dzieki ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Jeszcze jedno pytanie.
Takie smarowanie wystarczy wykonać jednokrotnie, czy należy taką czynność co jakiś czas powtarzać?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
Re: Jeszcze jedno pytanie.
Cytat:
pozdro
![]() |
![]() |
#14 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
Re: Re: chamstwo i prosba o rade
[QUOTE]Bartek0000 napisa***322;(a)
[B] Cytat:
aha jakie ilosci pasty polecacie? i czy bede musial wyczyscic rdzen ze starej pasty? podejrzewam ze nie, ale jesli tak to jak? a powolywanie sie na rekojmie? nie ja to zrobie inaczej ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
powiem tak polecam wentylatory firmy mint
jak juz ktos tu wspomnial jest on w prolinie.wroclaw oni tam daja go standardowo do procka typu wlasnie athlon 1600+ i w gore sa ciche ok 2500-3000 obr na minute - niestety duze chyba z 80 mm i wysoki wiec najpierw sprawdz czy wlezie ci do obudowy poza tym gdzies znalazlem ze minty to po prostu titany ![]() oki musze uciekac za 15 min mam pociag ![]()
![]() |
![]() |
|
|