![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() ![]() |
ISDN i Dialog :)
Witam ! Dzisiaj zadzwonił domnie koleś z Dialogu i zaproponował założenie ISDN za 44zł (promocja ..normalnie 440zł) powiedział że dostaje od nich centralke i modem cyfrowy.
Czy ktoś z was leci na takim łaczu ? jakie transfery osiąga ? może ktoś mi poda wiecej info na temat tego ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Wiec cdi czyli 2 kanaly B+D. Przepustowosc 128 kb/s czyli ok 16 kB/s.
Mile lacze, sam mam takie, po 10 godzinach automatycznie sie rozlacza, ale zaraz znowu mozna sie polaczyc. Wiec jest ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
![]() ![]() |
dwa kanały czyli przy połaczeniu 128kb/s mam zajęty telefon ?? a przy połączeniu 64kb/s telefon jest wolny ? czy sie myle ?
![]() |
#4 |
MAJSTER zlotowy
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.06.2002
![]() |
my mamy ISDN-a z tepsy ( dwa kanały po 64 , ale przy używaniu obu = 128 płaci się podwójn ie
![]() Telefon jest na osobnym numerze ![]() Pozdrawiam Justyna ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Cytat:
ps. Internet mam z innego źródła. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
RTS Widzew Łódź
Data rejestracji: 07.07.2000
![]() |
Cytat:
Cytat:
tak wiec spokojnie mozesz siedziec w necie i korzystać z dwoch kanałów i bezproblemu kazdy się do Ciebie dodzwoni... mam nadzieje ze coś zrozumialeś... ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guru
![]() ![]() |
dzieki ThanatoS i krzpac widze ze bede z tego bardzo zadowolony !!
![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 | |
RTS Widzew Łódź
Data rejestracji: 07.07.2000
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#10 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
Ja też mam ISDN w Dialogu, jest to tzw. usługa CDI
założenie w promocji kosztuje 100 pln dostajesz tzw. końcówkę ntip z wbudowanym modemem isdn o przepustowości 128 kbit/s !!! ale: !!! 1. port rs232 w kompie ciągnie maksymalnie 115,200 kbit więc transfer będziesz miał maksymalnie 11-12 kb/s 2. urządzenie łączy się na dwóch kanałach tylko przy odpowiednim obciążeniu, inaczej ciągnie na 1 (b1 lub b2) 3. na to jest rada opiasane wszystko na www.infojama.pl Dwa kanały można włączyć/wymusić za pomocą komendy AT lub programując terminal (ale tylko nt-aethra ip !, to są te nowsze ternminale, nie daj sobie wcisnąć starszego !). Można też na niektórych płytach głównych zainstalować sterownik hiserial, który w jakiś sposób umożliwia uzyskanie przepustowości 128 kbit/s, ale wymagany jest win 2000 lub xp. Wszystko an www.infojama.pl Ja mam podpięte to do routera więc nie muszę się martwiś bo mam 128 kbit i łączy się na 2-óch kanałach (zmieniłem standardowe ustawienia aethry), automatycznie łączy sie po rozłęczeniu...
![]() |
#11 |
Gość
|
a ja mam isdna z tepsy i zabulime za niego 580zł
na poczatku mialo byc 300 zł potem okazalo sie ze trzeba dokupic modem isdn bo w komplecie nie ma(a mial byc) i potem okazalo sie ze do tych 300zł trzeba doliczyc vat(a miala to byc cena brutto) i oto moja wymoarzono okazja co nie? telekomunkacja polska sa to ludzka zecz okradac ps modem to diva isdn usb niestety nie dziala pod linuxem ![]() ogolnie nie jestem zadowolony bardzo nie jestem!!!! |
![]() |
![]() |
#12 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
nie ma co sie nawet zastanawiac
lepszej oferty juz chyba nie znajdziesz na polskim rynku ( ![]() sam mam CDI i jest SUPER ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Guru
![]() ![]() |
no wiec podpisałem dzisiaj umowe !
mają mi to dostarczyć w ciągu dwóch miesięcy ![]() ta promocja jest tylko dla osób co niemiały niższego rachunku za tel. niż 150zł (tak mi koleś mówił ![]() pzdr ![]()
![]() |
#14 |
Guru
![]() ![]() |
no witam
mam ISDN od piątku wkońcu założyli no i mam pytanie LEWAP pisał ze łaczyc sie dwoma kanałami tylko przy odpowidnim obciązeniu, umnie łaczy sie cały czas tylko kanałem B1 co zrobic zeby korzystał cały czas z obydwu ? pzdr
![]() |
#15 | |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
Cytat:
1. dwa kanały można włączyć za pomocą komendy AT... gdzieś była na forum ![]() lub 2. zobacz tu: http://www.infojama.pl/sections.php?...icle&artid=127 tam jest opisane wszystko w razie problemów pytaj śmiało nie bój się zmian w urządzeniu AETHRA NT IP (można zawsze przywrócić) najlepiej jakbyś włączył sobie 2 kanały i zainstalował sterownik hiserial aby podciągnąć (raczej) transfer. Działą tylko na win nt/xp/2000... ale nie miałem okazji oprzetestować ![]()
![]() |
![]() |
|
|