Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 22.04.2003, 08:29   #1
para
Guru
 
Avatar użytkownika para
 
Data rejestracji: 18.11.2002
Lokalizacja: Gdzieś tam
Posty: 1,754
para niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Usmażyć GeForce FX 5800 Ultra

Usmażyć GeForce FX 5800 Ultra
Jak ostrzega niemiecko języczny Chip, karty graficzne z układem GeForce FX 5800 Ultra mogą dość łatwo ulec przegrzaniu i uszkodzeniu podczas pracy zwykłego wygaszacz ekranu.

W nowych kartach chłodzenie jest wyłączane, gdy ta nie wykorzystuje pełnej mocy. Błąd w oficjalnych sterownikach Detonator 43.45 powoduje, że po uruchomieniu trójwymiarowego wygaszacza ekranu, chłodzenie najpierw rusza na krótko, po czym zostaje wyłączone.

W czasie testów standardowy wygaszacz Rurociąg 3W rozgrzewa radiator do temperatury 95 stopni.

Dla zmniejszenia ryzyka uszkodzenia akceleratora, który obecnie wart jest ok. 500 EUR, należy wyłączyć wygaszacze 3D i/lub zainstalować starszą wersję detonatorów nVidii.

tekst wzięty z (www.proline.com.pl)

Tak czasami się zastanawiam, czy firmy w ogóle testują swoje produkty.

Ostatnio zmieniany przez para : 22.04.2003 o godz. 08:34
para jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.04.2003, 08:40   #2
Laser
Guru
Zlotowicz
 
Data rejestracji: 02.01.2002
Posty: 4,488
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam !

Hmm ktos ma zainstalowane te stery 43.45 w wersji MULTILAnGUAGE ??

Ja sobie je zassałem ale nie wiem czy instalowac - moga miec wiecej bugów?/
Laser jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.04.2003, 11:50   #3
ZbigNieff
..::Returned Master::..
 
Avatar użytkownika ZbigNieff
 
Data rejestracji: 14.12.2002
Lokalizacja: Kłodzko
Posty: 1,879
ZbigNieff zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja nie instaluje nic powyzej 41.09 - po zainstalowaniu mam w XP
czarny obraz - monitor pokazuje "no signal input" ale tych nie
polecam...

A nie wiecie dlaczego tak mam??


Apropo GF FX 5800 Ultra - juz widze kolejki pod sklepami zeby reklamowac!!
__________________

RW1: Nec 3520A - RW2: BenQ 1640
ZbigNieff jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.04.2003, 12:18   #4
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Y@nkee_PL
 
Data rejestracji: 18.11.2002
Lokalizacja: Zielona Góra
Posty: 4,776
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
ZbigNieff napisał(a)
Ja nie instaluje nic powyzej 41.09 ...
ja tak samo
instaluje te Detki + WHQL wypuszczone jedynie przez nVidia
mimo ze 41.09 nie maja certyfikatu - tzn. maja, ale jakis Candidate WHQL - to te sa wlasnie tymi the best - takie moje zdanie
__________________
...yea-ea-ea-ah, yea-ea, I feel hardcore
yea-ea-ea-ah, yea-ea, always hardcore...

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych
Y@nkee_PL jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.04.2003, 12:20   #5
Laser
Guru
Zlotowicz
 
Data rejestracji: 02.01.2002
Posty: 4,488
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Y@nkee_PL napisał(a)
ja tak samo
instaluje te Detki + WHQL wypuszczone jedynie przez nVidia
mimo ze 41.09 nie maja certyfikatu - tzn. maja, ale jakis Candidate WHQL - to te sa wlasnie tymi the best - takie moje zdanie
Witam !

To jak przesiasc sie na te 41.09 ?? bo one cyba nie maja WHQL ??

Teraz mam 40.42WhQL
Laser jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.04.2003, 12:21   #6
kraluk
Guru
 
Avatar użytkownika kraluk
 
Data rejestracji: 13.02.2003
Lokalizacja: Kraków
Posty: 4,500
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Wiedziałem, że GF FX to g****, ale
żeby do takiego stopnia Kto to
widział...
Ja zainstalowałem 41.09 i żadnych innych
nie zaistaluję...
Nie chcę ryzykować spaleniem karty
graficznej...
__________________
"Być zwyciężonym i nie ulec - to zwycięstwo!"
kraluk jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.04.2003, 12:29   #7
ZbigNieff
..::Returned Master::..
 
Avatar użytkownika ZbigNieff
 
Data rejestracji: 14.12.2002
Lokalizacja: Kłodzko
Posty: 1,879
ZbigNieff zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Laser napisał(a)
Witam !

To jak przesiasc sie na te 41.09 ?? bo one cyba nie maja WHQL ??

Teraz mam 40.42WhQL

Po co i do czego Wam wogole to WHQL - ja tam nie zwracam na to uwagi i wszystko do tej pory mi dziala...
__________________

RW1: Nec 3520A - RW2: BenQ 1640
ZbigNieff jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.04.2003, 12:32   #8
Laser
Guru
Zlotowicz
 
Data rejestracji: 02.01.2002
Posty: 4,488
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
ZbigNieff napisał(a)
Po co i do czego Wam wogole to WHQL - ja tam nie zwracam na to uwagi i wszystko do tej pory mi dziala...
Witam !

Win2k jest bardzo wrazliwy na to czy ster ma ten certyfikat czy nie
Laser jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.04.2003, 12:44   #9
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Y@nkee_PL
 
Data rejestracji: 18.11.2002
Lokalizacja: Zielona Góra
Posty: 4,776
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Laser napisał(a)
Witam !

To jak przesiasc sie na te 41.09 ?? bo one cyba nie maja WHQL ??

Teraz mam 40.42WhQL
powiem tak, Detki 40.xx sa gorsze wydajnosciowo od 41.09 - to jest potwierdzone wieloma przypadkami
zainstaluj 41.09, one maja WHQL, ale jakis Candidate - cokolwiek to znaczy - ktorego winda nie widzi, olej to po prostu
jesli bedzie sie srac, to wroc na 40.72WHQL - tez dobre ale slabsze od 41.09
__________________
...yea-ea-ea-ah, yea-ea, I feel hardcore
yea-ea-ea-ah, yea-ea, always hardcore...

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych
Y@nkee_PL jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.04.2003, 12:45   #10
GOLOMB
Gość
 
Posty: n/a
Cytat:
Laser napisał(a)
Witam !

Win2k jest bardzo wrazliwy na to czy ster ma ten certyfikat czy nie
Ja bym polemizował.
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.04.2003, 12:45   #11
Laser
Guru
Zlotowicz
 
Data rejestracji: 02.01.2002
Posty: 4,488
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Y@nkee_PL napisał(a)
powiem tak, Detki 40.xx sa gorsze wydajnosciowo od 41.09 - to jest potwierdzone wieloma przypadkami
zainstaluj 41.09, one maja WHQL, ale jakis Candidate - cokolwiek to znaczy - ktorego winda nie widzi, olej to po prostu
jesli bedzie sie srac, to wroc na 40.72WHQL - tez dobre ale slabsze od 41.09
Witam !

Zobaczymy - narazie zasysam je i włąsnie zainstalowałem IGI2 na moim złomie - ciekawe ....:chytry:
Laser jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.04.2003, 12:46   #12
GOLOMB
Gość
 
Posty: n/a
Cytat:
Laser napisał(a)
Witam !

Zobaczymy - narazie zasysam je i włąsnie zainstalowałem IGI2 na moim złomie - ciekawe ....:chytry:
graj laser w morrowinda HYPER SUPER MEGA ULTRA wypas Giera
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.04.2003, 12:54   #13
cana
Łaskobójca
 
Avatar użytkownika cana
 
Data rejestracji: 24.04.2001
Lokalizacja: Sigil
Posty: 2,160
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
GOLOMB napisał(a)
graj laser w morrowinda HYPER SUPER MEGA ULTRA wypas Giera
grywalnosć extremalna luzik w exploracji śwata i robieniu zadań + ładna grafa / ale szkoda że okładanie się żelazem jest takie uproszczone (jak by było tak jak w die by sword to by dopiero była faza 8)/ i szkoda jeszcze że nie ma mapowania obrażeń
ale dodatek dopiero w czerwcu / i w co ja teraz mam grać?/
pozdro
__________________
. Lenistwo jest drogą do świętości,
^|^^ a bluźnierstwo do raju ^^|^
^| Vintage Sansui & Braun/ADS |^

Ostatnio zmieniany przez cana : 22.04.2003 o godz. 12:56
cana jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.04.2003, 12:56   #14
Laser
Guru
Zlotowicz
 
Data rejestracji: 02.01.2002
Posty: 4,488
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam !

Mam kurde to samo !! - znowu sie kolory pierdziela gamma nie da sie przstawic - chyba ... zmienie sterownik
Laser jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.04.2003, 13:19   #15
Laser
Guru
Zlotowicz
 
Data rejestracji: 02.01.2002
Posty: 4,488
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam !

Łaaaaaa !!

Tnie jak s****y*** !!!

Ale wiem co jest przyczyna ze mu sie kolory pierdziela - nie powyłączałem muła itp itd i mu troche mocy zabierał.

BTW jak bym nie ustawił opcji graficznych to i tak tnie - kurde widac ze cpu nie nadaza nad karta - tak mam we wszystkich grach karta sie poprostu nudzi !

PS: !

Jak podkrecic PIII 550Mhz Slot1 512Cache na cos koło 1.5 GHz ??!!!
Laser jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.