![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Forumator
Data rejestracji: 21.11.2001
![]() |
![]()
Mam taki oto problem...ostatnio chyba z jakims softem zainstalowalo mi sie na kompie ustrojstwo o nazwie "WhenUSave" Nie wiem ale zapewne jakis szpieg. Najnowszy Ad-aware podaje takie oto informacje na jego temat:
Vendor: WhenU Category: Data Miner Object Type: RegValue Size: 26 Bytes Location: software\microsoft\windows\currentversion\run\ Last Activity: 2004-09-07 Risk Level: Low TAC index: 10 Comment: "WhenUSave" Description: May cause system instability. Opens unsolicited websites. Auto updates. Some variants do not have an uninstaller. Bundled install that is undisclosed. Niestety nie radzi on sobie z tym czyms... ad-watch tez nie jest w stanie go przyblokowac. Usuniecie klucza w rejestrze powoduje ze po odswiezeniu pojawia sie on ponownie, podobnie jest gdy probuje to usunac HijackThis. Nie wiem na ile to cos moze stanowic zagrozenie, ale jako ze jest to jedyne ustrojstwo ktore najprawdopodobniej szpieguje mojego kompa, to chcialbym sie tego pozbyc jesli w ogole wolno... Czy ktos z Was spotkal sie z tym "WhenUSave"?? Mozna to usunac?? Jesli tak, w jaki sposob?? Prosze o propozycje. Pozdrawiam
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cześć,
- przejrzyj uruchomione programy/procesy, zduś właściwy (jeśli jest) i wtedy wywal to z rejestru, (Alt+Ctrl+Del oraz w services.msc), - wejdź sobie w msconfig (wpisz w 'uruchom') i wywal w autostarcie to, co niepotrzebne, - przejrzyj w menu "autostart", - następnie użyj Ad-Aware, Pozdrawiam, |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nom.. dziwne.. probowales SpyBotem?
![]() ![]() pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Forumator
![]() |
Hmmm... faktycznie SpyBot znalazl nieco wiecej tego ustrojstwa niz Ad-aware. Pomimo usuniecia nadal to gdzies tkwi. Nie da sie wylaczyc procesu (poniewaz musi sie znajdowac pod jakas nazwa ktora nic nie mowi zeby to bylo to WhenUSave) Usuniecie z rejestru tak jak wspominalem nic nie daje... i wyrzucenie z autostartu przez Uruchom... -> msconfig -> Uruchamianie tez nie przynosi rezultatu bo po odswiezeniu znow to gow*n jest zaznaczone jako do autouruchomienia
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Nikoniarz
IMHO trzeba najpierw wyje***ć proces... potem resztę.
Napisz nazwy procesów, może coś ktoś tu poradzi. PS. Jak byś naprawdę już nie miał siły, to polecam forum.infojama.pl Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Forumator
![]() |
Zamieszczam zrzut z uruchomionymi procesami. Te ktorych jestem pewien w 100% ze to nie moze byc to cos co mnie wpienia zaznaczylem znacznikami
![]()
![]() |
#7 | |
Nikoniarz
Cytat:
Spróbuj tego: - wyłącz przywracanie systemu, - wejdź w tryb awaryjny, - wywal C:\Program Files\SAVE\ bo pewnie tam to siedzi... - wywal te wpisy w rejestrze, - wywal to z: HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Run (usuń SaveNow lub WhenUSave) - otwórz folder "Downloaded Program Files" w kat. Windows i usuń 'FC327B3F-377B-4CB7-8B61-27CD69816BC3' lub 'E2F2B9D0-96B9-4B25-B90C-636ECB207D18' Jak nie będziesz mógł skasować folderu C:\Program Files\SAVE\, to najpierw wywal to z rejestru. Pozdrawiam, więcej na Google... Ostatnio zmieniany przez Kris : 07.09.2004 o godz. 21:17 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|