![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 06.02.2003
![]() |
Satelitarny dostęp do internetu (zalety i wady)
Czy ktoś z was korzysta z satelitarnego dostępu do internetu (chodzi mi głównie o Europe Online). Bardzo proszę o opinie i informacje dotyczące:
1. Transferu przy przęglądaniu stron zagranicznych oraz pobieraniu plików z zagranicznych stron 2. Transferu przy przeglądaniu polskich witryn oraz pobieraniu plików z nich. 3. Transferu w programach peer-to-peer typu K@zaa, eDonkey 4. Jakiego połączenia używacie do Internetu (satelita tylko odbiera sygnał) 5. Jak łącze satelitarne sprawuje się w sieci LAN i czy to wogóle się opłaca. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 24.10.2002
![]() |
Bardzo ciekawe pytanie, mnie tez to bardzo interesuje, z tego co wiem jak sie ma jednokierunkowe lacze przez stałke to przesyławnie danych opiera sie na 2 megach.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
![]() |
2 mega to teoria. W praktyce prawdopodobnie jest 512 kilo. Ale nie wiem dokładnie dlatego napisałem tego posta.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Satelitarny dostęp do internetu malo zalet a na naszym rynku same wady
Wyglada to tak ze placisz za lacze satelitarne, a kanal zwrotny masz za pomoca modemu... czyli nie oplaca sie po prostu, bo placisz dwa abonamenty Ad 1. Ciezko mowic tutaj o transferze... odbywa sie na zasadzie zamawiania pakietow... leci to przez modem zapytanie, potem przekierowania via satelita i dopiero zasysasz... ciezko mi sie wypowiadac o szybkosc ladowania sie stron www wobec takiego sposobu pobierania danych Ad 2. jak wyzej Ad 3. nie ma raczej takiej mozliwosci Ad 4. Mozesz za pomoca modemu, stalego lacza (SDI, Neostrada, kablowka) Ad 5. W sieci LAN... nie znam przypadkow udostepniania... nawet nie iwem na jakiej zasadzie pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 24.10.2002
![]() |
A ile sie za to placi?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
![]() |
60 zeta za m-c
około 1200 za karte DVB + antena i konwerter + naziemny dostawca i-netu |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
thorgal to ciota
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
qrcze też się nad tym zastanawiałem a z tego wynika że to zupełnie nieopłacalne dla przeciętnego użytkownika
pozdrawiam, Marcin |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|