![]() |
Mozna zdiagnozowac ktory modul na pamieci jest uszkodzony, wylutowac go i zamienic na inny. Ale to jest zadanie dla specjalisty ktory ma odpowiedni sprzet i zamienniki.
|
Cytat:
Popytaj na forum elektroda.pl, tam na pewno będą wiedzieć lepiej: jak się czegoś dowiesz to daj znać :spoko: |
Masz racje, pchniety nadzieja wystosowalem takiego posta, coz pozostaje mi tylko wymienic na nowy modul RAM
|
Niestety o ile da sie regenrowac (podobno) bad sectory na dyskach twardych tak zepsutej pamiec juz nie da sie naprawic. A program do markowania bledow musialby dzialac w nawet podczas instalacji windy, wiec troche trudno go sobie wyobrazic.
|
Uszkodzona pamiec RAM <jak uratowac?>
Jak w temacie mam uszkodzony modul pamieci SDRAM 128 MB, jest to pamiec jednostronna, test na goldmemory wyrzuca mi bledy, slyszalem ze, istnieja programy ktore potrafia odznaczyc wykryte bledy na pamieci, cos w stylu bedblokow na twardym dysku... taka opcja pozwolilaby mi popracowac na jedym z kompow, przyznam szczerze nie mam tymczasem pieniedzy na nowy modul pamieci, a komputer jest mi strasznie potrzebny, mozne ktos zna takie alternatywne srodki?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:06. |