![]() |
Ale fajnie : | :blee: Ja na allegro kupuje czesto a sprzedaje rzadko. Są tam ludzie uczciwi. Raz tylko zostałem wykolowany na ponad 200zł. Jak narzie dostałem 1/4 z tego spowrotem a minęło juz ponad 6 tygodni, ale i tak tego nie udpuszcze.
|
ja kupielm juz kilka zreczy na allegro... i sie jeszcz enie zawiodlem.moje zelazne zasady to tak jak popzrednicy mowili-odbior osobisty, zawsze predzej pytam o to czy moge odebrac osobiscie(lub znajomy, ktory mieszka w okolicy-juz kilka razy znajomi odbierali mi przesylke:).
kupowac od kogos kto ma wzgl. duzo pozytywow,ale nie natrzepanych na jakich pierdołkach(np. zdrapki do telefonow etc.).juz bylo kilku takich na allegro, co handlowali kilka miesiecy takim "towarem" potem robili wieksze transakcje i znikali z kasą. zawsze pzred kupnem czytam tez kompentarze,szczegolnie negatywy, bo kilka razy ktos wystawil negatywa,a pozniej okazalo sie ze byla to wina kupujacego. |
allegro fajna sprawa, ale bywaja niewesole sytuacje...
mnie gosc naciol na fona - na szczescie go dostalem i jest sprawny, ale nie wywiazal sie do konca. Innych z tej samej aukcji oszukal Ostatnio gosc odemnie chcial 9zl za wysylkie priorytetem z przedplata... ;)chcial sprzedac za 30 a wylicytowalem 15, ale nie dalem sie wykolowac i nie wyslalem mu tych 4zl na "specjalna" koperte :P |
swiete slowa jasut, ja na allegro kupilem juz ok 30 przedmiotow (w tym jeden za 500zl)
cala sztuka to umiec wybrac kontrahenta ja zaczynam od przegladania jego komentarzy tzn CO sprzedal i za ILE bo jak gostek sprzedawal nalepki za 1zl i ma za to 100 pozytowow a nagle wystawia 20 przedmiotow za kilkaset zeta to jest to PODEJRZANE ALLEGRO to najlepsze miejsce gdzie mozna dostac WSZYSTKO i SPRAWNIE trzeba miec tylko olej w glowie ciapek: "Burdel niesamowity, każdy myśli tylko jak wykołować drugą osobę." gowno prawda sam piszesz ze masz tam zaufana osobe, czyli da sie to jakos po ludzku zalatwic nie? i dac sie wykolowac po za tym obrazasz tym stwierdzeniem wszystkich uzytkownikow allegro, bo Ci o ktorych myslisz to nieliczny procent, odlam ktory zdaza sie w KAZDEJ grupie ludzi |
Predi bardzo dobrze napisane.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:12. |