![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#11 | |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
heh
chcialem kupic pewna rzecz wiadomo - w necie taniej zeby nie miec problemow wybralem sklep z odbiorem osobistym w Poznaniu przedmioty do zakupu dwa, oba znanych firm majacych serwisy w Poznaniu jednak przez to lista sklepow zredukowala sie do... 1 ale za to duzego - neo24.pl jak wszysscy wiemy jako kupujacy jestesmy objeci paroma formami ochrony: 1. mozliwosc zwrotu towaru przez okres 10 dni 2. gwarancja dawana przez producenta - wedlug zapisow karty gwarancyjnej 3. reklamacja z tytulu niezgodnosci towaru z umowa ciagnaca sie przez dwa lata jezeli wejdzimy na strone pomocy tego sklepu, to od razu jestesmy zreszta o tym informowani ciekawostka jednak jest juz fakt, ze link do ZWROT TOWARU (na dole strony) NIE DZIALA poniewaz w warunkach reklamacji zapomnieli o dosc istatonym szczegole - KOSZTACH TRANSPORTU (jak wiadomo czesto podwazaja one sensownosc zakupu w necie, szczegolnie w PL), wiec wolalem przed zakupem spytac sie, jak to wyglada na ich infolinii maja czat, co jest o tyle wygodne, ze mam kopie rozmowy i niniejszym pragne sie z Wami podzielic tym zapisem ![]() Radek to ja, Maciej *** (nazwisko wykropkowane przeze mnie) to pracownik sklepu Cytat:
podaje podstawe prawna - http://www.federacja-konsumentow.org....php?story=321 koles na infolinii unikal jak ognia odniesienia sie do tej ustawy sytuacja mnie o tyle zdziwila, ze jeszcze towaru nie kupilem, obsluga powinna wiec mnie zachecac (problemow mozna sie zwykle spodziewac po zakupie a nie przed ![]() sklep ma pokazna ilosc opini i generalnie cieszy sie zaufaniem wedlug danych chocny z ceneo.pl jeszcze, zeby bylo smieszniej, towar o ktorym myslem moze kupic w sklepach tradyzyjnych w Poznaniu - jeden produkt o 16 a drugi o 40 zloty drozej (moze i mozna taniej - zajzalem do oferty komputronika i saturna), ale sklep neo24 dolicza do odbioru osobistego 10pln! wiec oplacalnosc owszem jest, ale czy warto dla 50 zl (zakup za okolo pol tysiaka) ryzykowac? podkreslam, ze nie doszlo do zadnego oszustwa - po prostu dla mnie sprawa jest... dziwna tym bardziej, ze w necie kupuje duzo, od dawna i w zasadzie zadnych prolemow nie mialem na razie - swiat (w sensie handel w necie) schodzi na psy? ![]()
Radek Nimal - bo życie jest zbyt krótkie, żeby tracić czas blog o głupich pomysłach Życie z Chromebookiem - mój kanał na YT Ostatnio zmieniany przez nimal : 06.11.2009 o godz. 23:37 |
|
![]() |
![]() |
|
|