Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Uważajcie na PRZEKRĘTY !!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/uwazajcie-przekrety-46774/)

Mily_ 21.01.2005 16:27

Cytat:

Napisany przez bakupl
Ja w to nie wierze

To lepiej uwierz... mam znajom± do której wła¶nie zadzwonili że wygrała jak±¶ nagrode i w celu informacji o jej odebraniu ma wcisn±ć 1... no i nacisnęła... i jej przyszedł rachunek na gigakwotę (już nie pamiętam ile)... to prawda...

pawelblu 21.01.2005 16:54

TPSA juz dawno zdementowala wiekszosc z tych bredni. Reszta dementuje sie sama ...

http://www.tp.pl/otp/serwis_prasowy/...w.php?mid=1518

woitas 21.01.2005 18:22

w każdej bajce jest ziarenko prawdy.
lepiej dmuchać na zimne, niż dać się zrobić.

tak się składa, że mam doczynienia ze sprawami kryminalnymi.
ostatnio plag± s± oszustwa polegaj±ce na tzw doładowaniu tel. komórkowego.
w tygodniu s± przynajmniej 3-4 takie zgłoszenia.

andrzejj9 21.01.2005 19:52

Cytat:

Napisany przez Mily_
To lepiej uwierz... mam znajom± do której wła¶nie zadzwonili że wygrała jak±¶ nagrode i w celu informacji o jej odebraniu ma wcisn±ć 1... no i nacisnęła... i jej przyszedł rachunek na gigakwotę (już nie pamiętam ile)... to prawda...

A tak na marginesie - powiedz, w którym momencie ta Twoja znajoma zgodziła się na poł±czenie z numerem telefonu płatnym xxx złotych za minutę, czyli na zmianę warunków ¶wiadczonej usługi telekomunikacyjnej. Odpowiem - nigdy. W takim razie skoro nie została zawarta żadna umowa, to na jakiej podstawie naliczana jest ta opłata?

Powiem jedno - je¶li jakim¶ cudem rzeczywi¶cie komu¶ się to zdarzyło - nie płacić. I kropka.

Ziele 21.01.2005 20:12

Cytat:

Napisany przez Smartek
zawsze mozna odciac prad :)
pozdro ;)

A od kiedy telefon przestaje działać po zaniku sieci? :D:D:D:D:D:D ;)

smolik 21.01.2005 21:56

Cytat:

Napisany przez Ziele
A od kiedy telefon przestaje działać po zaniku sieci? :D:D:D:D:D:D ;)

Odk±d wprowadzono telefony z różnymi bajerami.

pawelblu 21.01.2005 22:09

Cytat:

Napisany przez smolik
Odk±d wprowadzono telefony z różnymi bajerami.

M.in. z ksiazka telefoniczna, czy z przenosna sluchawka ||

Eliasz 21.01.2005 22:20

Cytat:

Napisany przez woitas
[...]
ostatnio plag± s± oszustwa polegaj±ce na tzw doładowaniu tel. komórkowego.
w tygodniu s± przynajmniej 3-4 takie zgłoszenia.

Heh, mam kolege w klasie który założył się że doładuje sobie konto w idei z telefonu ze szkoły.;)
Koles poszedł do sekretariatu, powiedział sekretarce, że musi pilnie zadzwonić do domu, babka mówi że zaraz przy wej¶ciu do szkoły jest przecież automat i dlaczego nie zadwoni z niego. Koles powiedział że automat się zepsuł. babka jeszcze go wypytywała czy to pilna rozmowa, koles wali jej jakies sciemy, ze zaplaci zlotowke za rozmowe itd itp. Wkońcu się zgodziła, stała koło niego a koles na chama centralnie przy niej wybrał numer uzupełniania w idei. Heh, mialby doładowane konto, ale w słuchawce usłyszał że ta usługa zablokowana jest z tego numeru. Odłożył szybko słuchawke, babka pyta dlaczego nie dzwoni, hehe, gosciu nie wiedzial co powiedziec, powiedział że zapomniał numeru do domu ^_^ ^_^ ^_^

Ziele 21.01.2005 22:21

miałem kiedy¶ bezprzewodowy i nie potrzebował sieci :D

Mily_ 22.01.2005 11:10

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
A tak na marginesie - powiedz, w którym momencie ta Twoja znajoma zgodziła się na poł±czenie z numerem telefonu płatnym xxx złotych za minutę, czyli na zmianę warunków ¶wiadczonej usługi telekomunikacyjnej. Odpowiem - nigdy. W takim razie skoro nie została zawarta żadna umowa, to na jakiej podstawie naliczana jest ta opłata?

Powiem jedno - je¶li jakim¶ cudem rzeczywi¶cie komu¶ się to zdarzyło - nie płacić. I kropka.

Po prostu powiedzieli, że info o odbiorze nagrody (któr± rzekomo wygrała) musi nacisn±ć 1... po naci¶nięciu była automatyczne przekierowana... oczywi¶cie już na jej koszt...

andrzejj9 22.01.2005 20:43

Cytat:

Napisany przez Mily_
Po prostu powiedzieli, że info o odbiorze nagrody (któr± rzekomo wygrała) musi nacisn±ć 1... po naci¶nięciu była automatyczne przekierowana... oczywi¶cie już na jej koszt...

Czyli (pomijaj±c już fakt, że TP zdementowała wszelkie plotki jakoby takie precedery miały miejsce, oczywi¶cie nie zwracaj±c uwagi również na to, że jest to technologicznie niemożliwe - wiem od osoby siedz±cej w temacie) nie zgadzała się na inne warunki, czy nic jej wyższy rachunek nie obchodzi. I już.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:37.