![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 06.11.2002
![]() |
Uzytkownicy w Win2000
!!!witam!!! [System: Windows 2000 Sp4 PL]
No mam taki problem[ja zawsze jakis znajde - nawet jesli to glupota], otoz, jak mi mowiliscie zebym zamiast przerabiac administratora, na uzytkownika o nazwie "mqy", to ja tego nie zrobilem bo, prace poszy za daleko i moj uzytkownik, Administrator - mqy, zostal, zrobilem pozniej jeszcze jednego dla mojego taty, o nazwie "Adam"[Full opcja - tez Admin], ale jest problem - komputer uruchomi sie[czas uruchomienia znosny], do poziomu wyboru uzytkownikow, i jesli wpisze "Adam" i haslo system zaladuje sie bardzo szybko, cos ponizej 30s[duzo ponizej] pokaze sie najpierw takie okieneczko[malutki prostokacik] w korym jest logo systemu i pisze nizej co w tej chwili robi, ale to sa to sekundy, po tym uruchamia sie juz pulpit programy z autostartu i system chodzi bez problemu.... .....ale jesli wpisze "mqy" i haslio to pokazuje sie to samo okienko z logiem systemu i tym "co robi system", ale teraz juz nie jest tak miodnie, trwa to spokojnie z 5min po tym czasie[jak juz niby wszystko zrobi] znika to okienko, uruchamia sie tak jak "Adam", pokazuja sie ikony pulpit, i laduja sie programy z autostartu[W tempie takim jak u "Adam" bo w Autostarcie mamy to samo]..................Jak skrocic ten czas ladowania, sam system chodzi super, i u "mqy" i u "Adam"........... PS. Podam jeszcze prowdopodobnie moja kluczowa obserwacje - w "Wlasciwosci Systemu"[prawy przycisk:Moj Komputer -> Wlasciwosci], tam w "Profile Uzytkownika" jest Adam: Rozmiar[do 2000KB], Tryb[Lokalny - i nie mozna tego zmienic], i jest mqy: Rozmiar[do 5500-6000KB], Tryb[Mobilny - ale moge zmienic na Lokalny].............. |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak najbardziej zmien na lokalny.
Jest jeszcze jedno. Jak masz dosc mocno nanieszane w tym urzytkowniku to mozesz tez usunac zly profil czyli "mqy" dokladnie z tej pozycji gdie zmieniasz na mobilny czy lokalny. Niestety po takim usunieciu i zalogowaniu sie na kompie, bedzie to dla niego pierwsze uruchomienie danego urzytkownika i pozaklada ci wszystkie ustawienia na nowo dla tego urzytkownika. Czyli jak miale poczte to bedziesz raczej musial na nowo ustawiac, wlasne ustawienia w explore-rze i itd. - czyli kosmetyka. Ma to też swoje zalety - zmniejszy sie rpzmiar profilu i ogolnie bedzie ladowal sie jeszcze szybcieji - do czasu az nie dojdzie do wczesniejszuch wartosci. Po zatym jezeli masz wiecej profili w tym miejscu, a uzywasz tylko tych dwoch to pozostale usun, szybciej laduje sie przez to system - a i tak same powstana przy pierwszym uruchomieniu. pozdrawiam prometeusz
|
|
![]() |
|
|