Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 23.11.2003, 21:28   #1
mqy
Wymiatacz

Data rejestracji: 06.11.2002
mqy zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Uzytkownicy w Win2000

!!!witam!!! [System: Windows 2000 Sp4 PL]

No mam taki problem[ja zawsze jakis znajde - nawet jesli to glupota], otoz, jak mi mowiliscie zebym zamiast przerabiac administratora, na uzytkownika o nazwie "mqy", to ja tego nie zrobilem bo, prace poszy za daleko i moj uzytkownik, Administrator - mqy, zostal, zrobilem pozniej jeszcze jednego dla mojego taty, o nazwie "Adam"[Full opcja - tez Admin], ale jest problem - komputer uruchomi sie[czas uruchomienia znosny], do poziomu wyboru uzytkownikow, i jesli wpisze "Adam" i haslo system zaladuje sie bardzo szybko, cos ponizej 30s[duzo ponizej] pokaze sie najpierw takie okieneczko[malutki prostokacik] w korym jest logo systemu i pisze nizej co w tej chwili robi, ale to sa to sekundy, po tym uruchamia sie juz pulpit programy z autostartu i system chodzi bez problemu....
.....ale jesli wpisze "mqy" i haslio to pokazuje sie to samo okienko z logiem systemu i tym "co robi system", ale teraz juz nie jest tak miodnie, trwa to spokojnie z 5min po tym czasie[jak juz niby wszystko zrobi] znika to okienko, uruchamia sie tak jak "Adam", pokazuja sie ikony pulpit, i laduja sie programy z autostartu[W tempie takim jak u "Adam" bo w Autostarcie mamy to samo]..................Jak skrocic ten czas ladowania, sam system chodzi super, i u "mqy" i u "Adam"...........

PS. Podam jeszcze prowdopodobnie moja kluczowa obserwacje - w "Wlasciwosci Systemu"[prawy przycisk:Moj Komputer -> Wlasciwosci], tam w "Profile Uzytkownika" jest Adam: Rozmiar[do 2000KB], Tryb[Lokalny - i nie mozna tego zmienic], i jest mqy: Rozmiar[do 5500-6000KB], Tryb[Mobilny - ale moge zmienic na Lokalny]..............
mqy jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.11.2003, 11:23   #2
prometeusz
Guru

Data rejestracji: 07.01.2003
prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Jak najbardziej zmien na lokalny.
Jest jeszcze jedno.
Jak masz dosc mocno nanieszane w tym urzytkowniku to mozesz tez usunac zly profil czyli "mqy" dokladnie z tej pozycji gdie zmieniasz na mobilny czy lokalny.
Niestety po takim usunieciu i zalogowaniu sie na kompie, bedzie to dla niego pierwsze uruchomienie danego urzytkownika i pozaklada ci wszystkie ustawienia na nowo dla tego urzytkownika.
Czyli jak miale poczte to bedziesz raczej musial na nowo ustawiac, wlasne ustawienia w explore-rze i itd. - czyli kosmetyka.
Ma to też swoje zalety - zmniejszy sie rpzmiar profilu i ogolnie bedzie ladowal sie jeszcze szybcieji - do czasu az nie dojdzie do wczesniejszuch wartosci.
Po zatym jezeli masz wiecej profili w tym miejscu, a uzywasz tylko tych dwoch to pozostale usun, szybciej laduje sie przez to system - a i tak same powstana przy pierwszym uruchomieniu.

pozdrawiam

prometeusz

prometeusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: