Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.09.2002, 22:47   #1
Świerszcz
Bywalec

Data rejestracji: 19.09.2002
Świerszcz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Do użytkowników INTELA !!

Podjąłem decyzję (czyli przekonałem brata) do zmiany procesora z Athlona 1.6 na Celerona 1.7 . Wiem że może nie jest to mądra decyzja, ale na początku przyszłego roku zamienię go na P4.
Wszyscy mówią że Celeron bbbbbbeeeeeee. A dzisiaj widziałem GTA3 na dwóch identycznych komputerach (różnica tylko w prockach i płytach głównych), celeron 1.7 i athlon 1.7 właśnie. Różnica to 3-4 klatki na korzyść AMD. Więc gdzie ta prędkośc athlona

Może posiadacze Celerona mają jakieś zarzuty wobec tego procesora, jeśli możecie to napiszcie coś. Różnica w cenie tych dwóch procesorów wynosi 10zł, czyli jest prawie żadna.

Użytkownicy intela, proszę o uwagi !!

Dzięki.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.09.2002, 22:53   #2
MarioNet
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 07.05.2002
MarioNet zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
INTEL vs AMD

Witam!

Chłopie właśnie wywołałeś kolejną wojne takim postem!!!!

Według mnie konkurencja pomiędzy tymi firmami (INTEL vs AMD) jest na ręke klientom ostatecznym czyli nam, ponieważ cena idze w dół. Ja osobiście miałem tylko INTELA więc nie wypowiadam sie na temat grzejników firmy AMD - a wiadomo że się grzeją i to nieźle.

PS Obecnie mam P4 ( socket 478 ) 2.0 GHz i nie narzekam....8)
Stary 24.09.2002, 22:56   #3
tomgoo
&lt;&lt;&lt;Watcher&gt;&gt;&gt;

Data rejestracji: 28.06.2002
tomgoo niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
oooooo ja pamietam jak amd było początkującą firmą i pisali w jakiejś gazecie coś takiego
,,czy amd może zagroźić takiemu liderowi jakim jest intel"
dziś jest jush chyba dwóch liderów.
Czekamy na trzeciego.
tomgoo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.09.2002, 23:01   #4
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Kto wie, może VIA opanuje rynek procesorów, a może Motorola, a może ktoś jeszcze inny... kto wie...

Chłopie zastanów się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Różnica dziesięciu złotych nie jest duża!!!!!!!!!!!!!!! Bierz Athlona, a nie pożałujesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pytasz, gdzie ta prędkość Athlona Otóż informuję Cię, że Athlon to jest procesor główny, a nie procesor karty graficznej, więc w grach nie zauważysz wielkiej różnicy.
Stary 24.09.2002, 23:13   #5
Druss
Costam

Data rejestracji: 20.05.2002
Druss zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Do użytkowników INTELA !!

Cytat:
Świerszcz napisa***322;(a)
Podjąłem decyzję (czyli przekonałem brata) do zmiany procesora z Athlona 1.6 na Celerona 1.7 . Wiem że może nie jest to mądra decyzja, ale na początku przyszłego roku zamienię go na P4.
Wszyscy mówią że Celeron bbbbbbeeeeeee. A dzisiaj widziałem GTA3 na dwóch identycznych komputerach (różnica tylko w prockach i płytach głównych), celeron 1.7 i athlon 1.7 właśnie. Różnica to 3-4 klatki na korzyść AMD. Więc gdzie ta prędkośc athlona

Może posiadacze Celerona mają jakieś zarzuty wobec tego procesora, jeśli możecie to napiszcie coś. Różnica w cenie tych dwóch procesorów wynosi 10zł, czyli jest prawie żadna.

Użytkownicy intela, proszę o uwagi !!

Dzięki.
Powiedzialem ci kurde bele zebys mnie nie denerwowal Przrtestuj te dwa kompy na jakis profesjonalnych programach do testu wydajnosci procesora, lub chocby 3dmark na poczatke, a nie jakas lamerska gra gta 3 ktora sie wlecze na kazdym sprzecie, albo chodzi za szybko i trzeba wlaczyc ograniczenie zeby bylo plynnie. Nawet sis soft sandra pokaze ze szybszy jest athlon i to o wiele wiele wiecej niz te twoje pierd... 3-4 klatki na sekunde ktore se mozesz wsadzic z wiadomego powodu w pewne zaciemnione miejsce
Druss jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.09.2002, 23:16   #6
MarioNet
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 07.05.2002
MarioNet zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Re: Do użytkowników INTELA !!

Cytat:
Druss napisa***322;(a)

Powiedzialem ci kurde bele zebys mnie nie denerwowal Przrtestuj te dwa kompy na jakis profesjonalnych programach do testu wydajnosci procesora, lub chocby 3dmark na poczatke, a nie jakas lamerska gra gta 3 ktora sie wlecze na kazdym sprzecie, albo chodzi za szybko i trzeba wlaczyc ograniczenie zeby bylo plynnie. Nawet sis soft sandra pokaze ze szybszy jest athlon i to o wiele wiele wiecej niz te twoje pierd... 3-4 klatki na sekunde ktore se mozesz wsadzic z wiadomego powodu w pewne zaciemnione miejsce

No kup AMD, będziesz mógł na radiatorze smażyc kiełbaski8)
Stary 24.09.2002, 23:18   #7
Druss
Costam

Napisales wczesniej ze nie mailes amd tylko celerona wiec nie wiem po co wypowiadasz sie na ten temat jak nie wiesz do jakich temperatur dochodzi radiator. Powiem ci ze z powodzeniem dobry radiator jaki mam teraz moglbym sobie nawet za majtki wsadzic i by mi nic nie przegrzalo, wasnie teraz go sobie macam
Stary 24.09.2002, 23:21   #8
Świerszcz
Bywalec

Nie o to mi chodziło......

....nie chcę wywołać żadnej wojny. Tylko że mam też intela (fakt że bardzo stary) ale nigdy mnie nie zawiódł, w przeciwieństwie do amd mojegokolegi, który zmieniał go dwa razy z powodu awarii a teraz ma celerona 800chyba(kupiony 6 lat temu ten amd, tak samo stary jak mój intelek).
Więc w czym uwydatni się ta prędkośc Athlona?? Bo jak tylko w testach to dziękuję........
Stary 24.09.2002, 23:24   #9
Druss
Costam

Stare amd moj drogi to sa bez porownania z nowymi. Wiem co mowie bo mialem k5, k6-2 , durona, athlona i athlona xp. I powiem ze do k6-2 wlacznie oczywsice byly problemy z amd, wydajnosc i niekompatybilnosc, ale nowa generacja procesorow amd jest o wiele lepsza niz intelowskie pozycje, cenowo jak i wydajnosciowo, ze nie wspomne o marnym celeronie ktorego tak zachwalasz.
Stary 24.09.2002, 23:24   #10
Świerszcz
Bywalec

Druss......

.....nie wiem z jakiego powodu się denerwujesz. Wszędzie piszą że AMD grzeje się do nienormalnych (czyli bardzo wysokich) temperatur. Skoro Athlon jest taki wspaniały to nie masz się czego denerwować, chyba że żałujesz swego wyboru i się chcesz dowartościować.
Stary 24.09.2002, 23:26   #11
Druss
Costam

Dla niego te etmperatury sa normalne, juz od zamieszchlych czasow tak jest, co wcale nie wplywa na jego stabilnosc, poprostu tak jest zbudowany i tyle, a jak zalozysz dobry wiatrak to ci 45 stopni nie przekroczy, a do 75 chodzi spokojnie bez zwisu. Takze zobacz jaki masz zapas, a intele sie grzeja i co zwalnia ci kompa (shit na maxa) Juz wole zeby mi sie zwiesil przy 90 niz zeby mi gra jakakolwiek zwalniala
Stary 24.09.2002, 23:26   #12
Świerszcz
Bywalec

po I niczego nie zachwalam.....

.....bo go jeszcze nie mam. Tylko skoro Athlon jest tak szybki to tego Celerona nawet w takiej głupiej gierce powinien "ostro puścić z torbami" a tu co więc widocznie nie jest on taki wspaniały.
Stary 24.09.2002, 23:29   #13
Świerszcz
Bywalec

Tylko że.....

to Athlony się palą (o czym informują w sklepach i na grupach dyskusyjnych) a nie Celerony i P4, więc coś w tym jest......
Stary 24.09.2002, 23:29   #14
Druss
Costam

Widocznie to te klatki sa w tej grze do dupy, kup se lepsza karte graficzna bo w gta3 procesor nie gra az tak duzej roli
Stary 24.09.2002, 23:30   #15
Druss
Costam

Re: Tylko że.....

Cytat:
Świerszcz napisa***322;(a)
to Athlony się palą (o czym informują w sklepach i na grupach dyskusyjnych) a nie Celerony i P4, więc coś w tym jest......
Nie chce mi sie juz kontynuowac tej dyskusji kup se tego swojego wspanialego celerona i zakoncz ta beznadziejna gadke z gta3 bo mi sie zle robi. Testy sa do procesora , a nie do gier.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: