![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 19.09.2002
![]() |
Do użytkowników INTELA !!
Podjąłem decyzję (czyli przekonałem brata) do zmiany procesora z Athlona 1.6 na Celerona 1.7 . Wiem że może nie jest to mądra decyzja, ale na początku przyszłego roku zamienię go na P4.
Wszyscy mówią że Celeron bbbbbbeeeeeee. A dzisiaj widziałem GTA3 na dwóch identycznych komputerach (różnica tylko w prockach i płytach głównych), celeron 1.7 i athlon 1.7 właśnie. Różnica to 3-4 klatki na korzyść AMD. Więc gdzie ta prędkośc athlona ![]() Może posiadacze Celerona mają jakieś zarzuty wobec tego procesora, jeśli możecie to napiszcie coś. Różnica w cenie tych dwóch procesorów wynosi 10zł, czyli jest prawie żadna. Użytkownicy intela, proszę o uwagi !! ![]() Dzięki.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 07.05.2002
![]() |
INTEL vs AMD
Witam!
Chłopie właśnie wywołałeś kolejną wojne takim postem!!!! Według mnie konkurencja pomiędzy tymi firmami (INTEL vs AMD) jest na ręke klientom ostatecznym czyli nam, ponieważ cena idze w dół. Ja osobiście miałem tylko INTELA więc nie wypowiadam sie na temat grzejników firmy AMD - a wiadomo że się grzeją i to nieźle. PS Obecnie mam P4 ( socket 478 ) 2.0 GHz i nie narzekam....8) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
<<<Watcher>>>
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
oooooo ja pamietam jak amd było początkującą firmą i pisali w jakiejś gazecie coś takiego
,,czy amd może zagroźić takiemu liderowi jakim jest intel" dziś jest jush chyba dwóch liderów. Czekamy na trzeciego. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Kto wie, może VIA opanuje rynek procesorów, a może Motorola, a może ktoś jeszcze inny... kto wie...
Chłopie zastanów się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Różnica dziesięciu złotych nie jest duża!!!!!!!!!!!!!!! Bierz Athlona, a nie pożałujesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pytasz, gdzie ta prędkość Athlona ![]()
![]() |
#5 | |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Re: Do użytkowników INTELA !!
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 07.05.2002
![]() |
Re: Re: Do użytkowników INTELA !!
Cytat:
No kup AMD, będziesz mógł na radiatorze smażyc kiełbaski8) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Costam
![]() |
Napisales wczesniej ze nie mailes amd tylko celerona wiec nie wiem po co wypowiadasz sie na ten temat jak nie wiesz do jakich temperatur dochodzi radiator. Powiem ci ze z powodzeniem dobry radiator jaki mam teraz moglbym sobie nawet za majtki wsadzic i by mi nic nie przegrzalo, wasnie teraz go sobie macam
![]()
![]() |
#8 |
Bywalec
![]() |
Nie o to mi chodziło......
....nie chcę wywołać żadnej wojny. Tylko że mam też intela (fakt że bardzo stary) ale nigdy mnie nie zawiódł, w przeciwieństwie do amd mojegokolegi, który zmieniał go dwa razy z powodu awarii a teraz ma celerona 800chyba(kupiony 6 lat temu ten amd, tak samo stary jak mój intelek).
Więc w czym uwydatni się ta prędkośc Athlona ![]()
![]() |
#9 |
Costam
![]() |
Stare amd moj drogi to sa bez porownania z nowymi. Wiem co mowie bo mialem k5, k6-2 , durona, athlona i athlona xp. I powiem ze do k6-2 wlacznie oczywsice byly problemy z amd, wydajnosc i niekompatybilnosc, ale nowa generacja procesorow amd jest o wiele lepsza niz intelowskie pozycje, cenowo jak i wydajnosciowo, ze nie wspomne o marnym celeronie ktorego tak zachwalasz.
![]() |
#10 |
Bywalec
![]() |
Druss......
.....nie wiem z jakiego powodu się denerwujesz. Wszędzie piszą że AMD grzeje się do nienormalnych (czyli bardzo wysokich) temperatur. Skoro Athlon jest taki wspaniały to nie masz się czego denerwować, chyba że żałujesz swego wyboru i się chcesz dowartościować.
![]()
![]() |
#11 |
Costam
![]() |
Dla niego te etmperatury sa normalne, juz od zamieszchlych czasow tak jest, co wcale nie wplywa na jego stabilnosc, poprostu tak jest zbudowany i tyle, a jak zalozysz dobry wiatrak to ci 45 stopni nie przekroczy, a do 75 chodzi spokojnie bez zwisu. Takze zobacz jaki masz zapas, a intele sie grzeja i co zwalnia ci kompa (shit na maxa) Juz wole zeby mi sie zwiesil przy 90 niz zeby mi gra jakakolwiek zwalniala
![]()
![]() |
#12 |
Bywalec
![]() |
po I niczego nie zachwalam.....
.....bo go jeszcze nie mam. Tylko skoro Athlon jest tak szybki to tego Celerona nawet w takiej głupiej gierce powinien "ostro puścić z torbami" a tu co
![]()
![]() |
#13 |
Bywalec
![]() |
Tylko że.....
to Athlony się palą (o czym informują w sklepach i na grupach dyskusyjnych) a nie Celerony i P4, więc coś w tym jest......
![]() |
#14 |
Costam
![]() |
Widocznie to te klatki sa w tej grze do dupy, kup se lepsza karte graficzna bo w gta3 procesor nie gra az tak duzej roli
![]()
![]() |
#15 | |
Costam
![]() |
Re: Tylko że.....
Cytat:
![]() |
![]() |
|
|