Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.09.2002, 12:56   #1
Sebastian997
Forumator

Data rejestracji: 12.07.2002
Sebastian997 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
CZY MUSISZ OTWIERAĆ DRUGI TOPIC W TYM SAMYM TEMACIE
Już w poprzednim sie produkowałem więc tu ci tylko powtórze:

Pokusiłem się o mały bilans i wyszło na to że przez ostatnie 1,5 roku złożyłem 26 maszyn na AMD (Athlon & Duron) i 6 na Intelu (PIII, P4 i Celeron). Nie będę tu stawał po żadnej ze stron bo nie nie mam na to ochoty, a sam stosowałem we własnych kompach zarówno jednostki AMD jak i Intela, więc nie mozna mnie posądzić o stronniczość. Powiem tylko, że na tych 26 kompów z AMD nie miałem ani jednej reklamacji, nie mówiąc już o połamanych czy pokruszonych prockach. Czy zdajesz sobie sprawę jak bardzo trzeba chcieć żeby taki procesor uszkodzić ? Przyznam nawet że przy składaniu nie zawsze obchodziłem się z radiatorem i procesorem jak z jajkiem. Czasem, trzeba było użyć naprawdę dużej siły żeby zapiąć ten radiator na procku a i tak nic nie pękało ani się nie kruszyło. Różnica jest taka że na P4 jest na chipie metalowa osłona, a na AMD nie. I tyle ! Ta osłona faktycznie chroni układ, ale dla kogoś kto zna się na rzeczy brak takiej blaszki to żaden problem.
Co do porównań osiągów Celerona i Athlona to chyba te wyniki ci się przyśniły, albo ten celeron był na dopingu. Jeśli nie, to radzę nie siedzieć tak długo przed monitorem i jak najszybciej udać się do okulisty. Mógłbyś zamieścić tu jakieś screeny z tych testów i podać soft jakim to mierzyłeś ?
Aha, jeszcze jedno. Przez te półtora roku wszystkie AMD pasowały (i dalej pasują) do Socket A. A pierwsze procki na Socket A były jeśli dobrze pamiętam już wcześniej. Ile razy przez ten czas Intel zmienił podstawki ?

Co do grzania się procesorów - faktycznie AMD wytwarzają więcej ciepła, ale jednocześnie ich dopuszczalna temperatura tez jest wyższa.

Ostatnio zmieniany przez Sebastian997 : 25.09.2002 o godz. 13:56
Sebastian997 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: