![]() |
...Lexmark Z33...
...na chwile obecna tylko raz mi sie tusz skonczyl... ...dolalem... ...i nigdy wiecej... ...nawet po jednodniowym braku drukowania tusz zasycha... ...i trzeba go moczyc... ...pozdr... |
Ja tam mam Epsona SC685 i w/g mnie nie warto kupowac oryginalnych tuszy,
a zreszta powiedzieli ze JetTec (tej firmy kupuje zamiast org.) robi lepsze tusze niz orgyginaly, wiec po co przplacac!! P.S. Zabrzmialo jak w reklamie DOSI - po co przeplacac :D:D |
Heh pojawienie sie tematu zbieglo sie z moim kupnem (pierwszy raz) nieoryginalnego tuszu do canona bjc240. Nie zauwazylem zeby jakosc druku sie pogorszyla, a oszczednosc spora bo za opakowanie 2x20ml fullmark inkjet dalem 35, a kartridz oryginal kosztuje 90-100zl ((
|
Cytat:
|
Tak jak mowilem - zmien firme na Epsona/Canona i skoncza sie twoje klopoty z tuszem. Zadnego uzupelniania kartridzy, po prostu kupujesz nowy, niczym nie rozniacy sie od oryginalnego a kosztujacy 20-40zl zaleznie od modelu.
HP i Lexmark strasznie "okradaja" klientow - paranoja sprzedawac drukarke do ktorej zasobniki z tuszem kosztuja wiecej od niej samej... |
Ja mam HP 930C i używam tuszu InkMate. Nie narzekam, powiedzialbym, że lepszy od ogyginalnego, ale ostatnio oddawałem do reklamacji, bo źle drukował. I wymienili bez gadania.
|
Lexmark Z32.
Uzupełniam czarny i kolor Ink'Tec . Czarny już nabijałem 6 razy wszystko OK. Kolor nabijałem 4 razy i pewnie byłoby OK gdyby nie pomyłka i mam teraz w żółtym czerwony. A jak się głowica skończy to kupuje nową drukarkę. Czy nie fajnie w cenie 2 nowych kartridży kupić nowa drukarkę i pare czystych CD-R-ów :zeby: ? Pozdrawiam |
Cytat:
|
A oto mój wybór, jakieś za lub przeciw?
Epson Stylus Color C62 http://www.dccs.co.uk/images/printers/epsonc62.jpg Parametry techniczne: Technologia druku: Epson Micro Piezo Epson Ultra Micro Dot Druk Photo: Tak Maksymalny rozmiar nośnika: A4 Maksymalna szybkość druku mono: 14 str./min. Maksymalna szybkość druku w kolorze: 13,9 str./min. Rozdzielczość w pionie mono: 5760 dpi Rozdzielczość w poziomie kolor: 720 dpi Złącze: USB Pojemność podajnika papieru: 100 arkuszy Wymiary: 480x260x181 mm (szer. x wys. x gł.) Waga: 3,3 kg Cena 400zł |
a ja mam pytanie co moge zrobic z glowica zeby mi sie "odetkala" bo dolalem tusz ekoinc czarny do mojego hp'ka 3550 i chodzilo wmiare spoko na poczatku i zaschlo... probowalem odessac troche tuszu, znow dolac ale nic, na szmatce z woda trzymalem...czyszczenie dysz dawalem... i tez nic...help !
|
U mnie pomagalo wlozenie glowicy do cieplej wody, nieraz wkladalem nawet do wody ktora byla dwie minuty wczesniej zagotowana w czajniku :)
|
Cytat:
moja pixma ip 1000 nie ma zadnego problemu z napelnianiem. dzieki stalej glowicy(nie w kartridzu) napelnianie ejst bajecznie proste: wyjmujesz kartridz i obcarasz go do gory nogami i potem delikatnie wkraplasz do neigo ok 5 ml czarnego tuszu ot cala filozofia ;) |
Cytat:
|
Witam !
Zajrzyj tutaj :http://www.druknet.pl/ - kiedyś znalazłem tam niezły artykuł o "ratowaniu" zaschniętych głowic itd. Pozdrawiam i powodzenia ! ro29 |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:54. |