![]() |
Cytat:
Karta GF4 Ti4200 firmy Pixelview/Prolink rzeczywiście ma zaniżone taktowanie, gdyż pamięć pracuje z prędkością 444 MHz, gdy tymczasem posiadana przeze mnie karta MSI ma taktowanie 513 MHz Cytat:
|
ej ej, DAYTON to tzw. podroba, podobnie jak PALIT i chyba PROLINK czy jakos tak, tzn. mają zaniżane mhz core i pamięci, czyli taki GF3, a jednak wydajność GF2mx200, noooo mx400, więc radzę kupować jakieś Creative, WINFAST itp. nie wiem czy to prawda, ale kiedyś na www.nvidia.com.pl na forum był o tym topic, więc strzeż się takich tanich kart!
no i ja mam takiego gf2mx400 od PALIT, zapomnij o dobrych wynikach (jak na tą karte), to jest porownywalne do gf2mx200 od Creative'a... |
Zakładam, że kartę będziesz wykorzystywał głównie do gier. W tym przypadku nie kupuj żadnych kart MX.
Bardzo tani sklep internetowy to www.polbras.com, robiłem tam już kilkukrotnie zakupy. Przykładowe ceny kart w podanym przedziale cenowym: PROLINK GEFORCE4 MX420 ULTRA 64MB TV-OUT - 299 zł PROLINK GEFORCE4 MX420 64MB TV-OUT BOX - 267 zł PROLINK GEFORCE4 MX440 64MB TV-OUT BOX - 329 zł DAYTON GEFORCE4 MX440 DDR 64MB TV-OUT - 309 zł VGA GEFORCE2 MX-400 64MB AGP - 182 zł Według mnie, powinieneś sobie kupić kartę DAYTON GEFORCE3 TI200 64MB DDR TV-OUT, ale jest ona nieco droższa, bo kosztuje 435 zł. |
mx4 a gf2gt to praktycznie ta sam architektura /po numerkach nc xx mozan to rozpoznac/więc lepiej wziaśc gf3 najsłabszą bo i wszystkie dobrodziejstwa fulle T&L są / gf3 i gf4 są dosyć podobne po prostu 4 jest to 3 poprawiona /
pozdro |
Cytat:
Ale pozyjemy, zobaczymy :) Czekam na dalsze propozycje. :) |
MSI GeForce MX 420 64 DDR TV-out
299,00 PLN http://www.proline.com.pl +20zł koszt wysyłki :( kurier praktycznie na następny dzień przychodzi... |
Hm, u mnie w Opolu patrzyłem po sklepach (tych, gdzie jest wg mnie najtaniej), i nigdzie nie ma GF2Ti :( A RADEON 9000 kosztuje 385 zł :( czyli za dużo.
Mam jeszcze troche czasu (max. 2 tyg.) na zastanowienie się, i juznie wiem czyego i gdzie szukać. Może znacie jakieś dobre sklepy internetowe ??? I nadal nie wiem, jak wygląda współpraca RADEON i WinXP. Czekam na dalsze komentarze. :) Z góry dzięki Wam za wszystkie. |
marox mileniom g-450 to karta ze stajni matroxa - piekny obraz ale do gier sie nie nadaje wogole
skoro pulap cenowy siegnal gf4mx440 to moze zajzysz troche wyzej i popatrzysz blizej na radeona 9000 - sam sie nad nim powaznie zastanawiam bo niestety na szybsze radeoniki mnie nie stac a moje gf2mx400 juz troche leciwe jest (choc nie narzekam!) polecalbym gf3ti200 zamiast gf2ti - roznica jest zauwazalna, chco 2ti jest troche tansze |
Czyli radzicie kupić 'pełną' dwójeczkę lub trójeczkę.
Bo ja się zastanawiałem nad "PINE XFX GF4 MX440 64MB DDR TV/DVI". A jak wygląda wydajność RADEON'ów pod WinXP Pro ??? Ktoś tego używa pod XPkiem ??? Nie ma żadnych konfliktów ??? I co to jest za karta "Matrox Millenium G-450" ? Z której to stajni ona jest ? |
Cytat:
a z masowki za te pieniadze bedzie nowa GeForce2 Ti 64MB DDR |
wystarczy Ci na g2ti64mb lub radek7500 od ale ja bym tam szukał g3ti
pozdro |
Vga
Witam,
Poradźcie Szanowni Koledzy, jaką grafę kupić ??? Max kasy, którą mogę na to wydać to 300 - 320 złociszy. Z góry 'thanks' za pomoc. :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:31. |