![]() |
VII Światowy Dzień Osób Jąkających się
http://www.pzj.org.pl/images/sdoj_2003.jpg
Witam! Temat nietypowy, ale za to na czasie :) Dziś właśnie jest światowy dzień osób jąkających się. Jestem ciekawy czy może któryś z naszych userów posiada takową wadę, a może zna taką osobę. Ciekawy jestem jakie macie podejście do tej wady itp. Dlaczego o to pytam? :) Sam jąkam się od dzieciństwa :( tylko, że od kilku lat ta wada praktycznie jest tylko u mnie widoczna w sytuacjach typowo nerwowych i stresujących. Być może to zasługa leczenia które podejmowałem na różne soposby, a może coś mi się przestawiło w psychice, ale wada niestety nie zanikła :( Sam mogę powiedzieć że jest straszna wada, a denerwujące są często reakcje ludzi na to jak mówisz, a nie co mówisz. Jasno mogę powiedzieć, że utrudnia mi to życie. Cytat:
I od siebie dodam, że jeśli kiedykolwiek na swojej drodze spotkacie osobe jąkającą się bądźcie dla niej życzliwi bo sami nie wiecie jaki jest to stres kiedy rozmawia się z kimś obcym kto dziwi się strasznie i krzywi na widok Twojej wady. Najważniejszy jest spokój :) Pozdrawiam! |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:01. |