Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 02.04.2005, 17:56   #1
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Tusze do drukarki HP - opinie

Jakie polecacie "lac" lub "lejecie" tusze kolorowe i czarne do hp 5150? Czego unikac, gdzie tanio kupic? Ile napelnien wytrzymuje oryginalna glowica?

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.04.2005, 00:09   #2
Ziele
.: AT90S2313 :.

Data rejestracji: 09.09.2002
Ziele zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mam inne hp (taki kombajn psc2210) ale być może te same kadridże 56 57 i specjalny foto 58. Najlepiej kupować dobre napełniacze np inktec. Żywotność głowocy zależy w dużej mierze od tego jak się obchodzisz z drukarką. Nie można dopuścić do całkowitego wyczerpania tuszu. Po każdym napełnieniu należy zresetować kadridż. Kiedyś jak nie umiałem tego robić to po napełnieniu sprawnego kadridża drukował jak najgorszy złom albo wogóle nie drukował. Czasem jednak chodzilo wszystko ok ale to była taka loteria. Trzeba jeszcze uważać zeby nie przepełnić w trakcie uzupełniania tuszu bo kolory się pomieszają oraz będzie ciekło z głowicy i zapaskudzisz całą drukarke. Warto się jeszcze zaopatrzyć w odsysacz tuszu do głowicy ponieważ czasem lubi się zapowietrzyć.

Dobry tusz nie powinien się rozmazywać od przejechania palcem po wydruku.

Jak zrobić szybko sałatke z buraków? Wrzucić granata do BMW
Ziele jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.04.2005, 14:57   #3
peterka
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 01.09.2004
peterka zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ziele
Mam inne hp (taki kombajn psc2210) ale być może te same kadridże 56 57 i specjalny foto 58. Najlepiej kupować dobre napełniacze np inktec. Żywotność głowocy zależy w dużej mierze od tego jak się obchodzisz z drukarką. Nie można dopuścić do całkowitego wyczerpania tuszu. Po każdym napełnieniu należy zresetować kadridż. Kiedyś jak nie umiałem tego robić to po napełnieniu sprawnego kadridża drukował jak najgorszy złom albo wogóle nie drukował. Czasem jednak chodzilo wszystko ok ale to była taka loteria. Trzeba jeszcze uważać zeby nie przepełnić w trakcie uzupełniania tuszu bo kolory się pomieszają oraz będzie ciekło z głowicy i zapaskudzisz całą drukarke. Warto się jeszcze zaopatrzyć w odsysacz tuszu do głowicy ponieważ czasem lubi się zapowietrzyć.

Dobry tusz nie powinien się rozmazywać od przejechania palcem po wydruku.
Także polecam napełniacze InkTeca w komplecie poza tuszem są strzykawki do napełniania oraz podstawka do odsysania tuszu.

ZIELE w jaki sposób resetujesz kardridże 56 i 57 ?
peterka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.04.2005, 15:09   #4
Ziele
.: AT90S2313 :.

Data rejestracji: 09.09.2002
Ziele zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Już kiedyś podawałem http://www.misterinkjet.com/reset5657.htm z tym że nie zawsze to działa. Pokombinowałem i znalazłem torche lepszy sposób który u m nie zawsze działa. Tzn wykonujemy wszystkie kroki które tam podali ale gdy jestesmy po etapie zaklejenia dwóch pół to zaklejamy jeszcze trzecie. W czarnym jest to ten styk pod tym zaznaczonym na niebiesko po prawej stronie. W kolorowym jest to ten powyżej zaznaczonego na fioletowo. Dopiero po tym trzecim zaklejeniu odsłaniamy wszystkie pola i gotowe

Jak zrobić szybko sałatke z buraków? Wrzucić granata do BMW
Ziele jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: